От климатик към климатроник
|
|
mom4i74 | Дата: Вторник, 17.06.2014, 21:20:50 | Message # 46 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
| Подкарах климатроника с управление от 5-та и аир микс мотор от 4-та и силов транзистор от 4-та.
Понеже нямах буксата от транзистора си играх докато уцеля правилния начин на свьрзване. Ето снимка как се нареждат буксите на тоя транзистор. Добре че не го изгорих докато пробвам.
() ()
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 18.06.2014, 11:21:02 | Message # 47 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Браво Момчи! Радвам се, че си се справил
п.с. Не прекалявай с тестовете,преди транзистора да е монтиран на мястото му!Вентилатора на колата го охлажда,а така като е отвън няма какво да го обдухва!
Редактирано от nightfighter - Сряда, 18.06.2014, 11:23:55 |
|
| |
rebo_civic | Дата: Събота, 15.08.2015, 18:56:13 | Message # 48 |
Сандан (3)
Град/Държава: Montana/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 59
| Здравейте момчета! Доста добра тема и ми харесва, колко подробно е описано всичко. От доста време не сте я допълвали с информация, а мен ме интересува до къде я докарахте. За 1 година предполагам сте тествали климатроника? Какви са ви впечатленията и излязоха ли нови проблеми след това или сичко е ток и жица?
Поздрави за темата, мисля да я ползвам в същата насока
|
|
| |
batkosio | Дата: Събота, 15.08.2015, 21:23:26 | Message # 49 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
| Аз моя го тествам вече 8 години и съм доволен.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 16.08.2015, 20:58:56 | Message # 50 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Има няколко човека поне с климатроници вече
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 30.09.2016, 21:15:46 | Message # 51 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Да, явно за пореден път съм оставил започната от мен тема без да бъде завършена Съвсем случайно попаднах на линк , който води към тази тема, която някои колеги са намерили за интересна. Съжалявам, явно навремето съм искал да допълня темата с някои аспекти от монтажа на климатроника в колата, примерно като детайли при монтажа на вътрешния температурен сензор, сензора за външна температура, сензора за слънце и т.н. ,но нещо се е случило започнал съм друг проект, или с нещо друго съм бил ангажиран и не съм го направил.Сега вече е прекалено късно, все пак са минали над две години от завършването на проекта и дори да е имало някои интересни детайли, които да съм искал да споделя с вас вече не ги помня ,а и не пазя някакви други снимки.От друга страна Момчил, който също доста допринесе за да стане темата по-пълна, със схеми и моменти от монтажа на климатроника в 5 генерация, за съжаление вече не е на "Прелюдова вълна" и надали въпроса го вълнува все още .
Все пак за да има темата някакъв по-завършен вид, мога да ви кажа че моя проект е отдавна изцяло завършен, аз лично съм много доволен от постигнатия резултат и климатроника работи, така както работи оригиналния фабричен JDM климатроник. През изминалото време имах някои проблеми с компресора на климатика( наложи се замяната му) , с някои уплътнения (О-пръстени) и в момента системата ми не е заредена с фреон, но това са по-скоро "климатични" , ако мога така да ги нарека, проблеми , които са сравнително травиални и нямат общо със същността на темата "От климатик към климатроник" Радвам съм че сте намерили темата ми за интересна, още когато започнах да я пиша целта ми беше да обърна внимание на някои аспекти от монтажа на климатроника, които аз съм направил по по-различен начин. Мисля че в крайна сметка това съм го направил! За интерисуващите се от въпроса полезна информация,могат да намерят и в темите на batkosio, чийто съвети винаги високо съм ценил и са ми били много полезни и в редица международни форуми в които тази тема е била многократно предъвквана. Тъй като вече няма какво повече да кажа:
Нека това да бъде като завършек на започнатата от мен тема, която естествено остава отворена за полезна информация и допълнения от всички колеги.
Редактирано от nightfighter - Петък, 30.09.2016, 21:45:41 |
|
| |
eDaniel | Дата: Петък, 30.09.2016, 22:40:10 | Message # 52 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Много хубава тема е това Полезна!
プレリュード 夢のカ
|