Предърпване на колата!!!!!
|
|
Jahh | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 13:43:49 | Message # 1 |
Шодан (1)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Блокирани
Съобщения: 11
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги...искам да споделя моя ***** проблем с вас...понеже вече съм изчерпан....Прочетах на колегата темата за предърпването... Значи имам едно много дразнещо,изнервящо,тормозещо здравето ми проблем...независимо дали е студена колата или топла тя ПРЕДЪРПВА от 1500 до 3000 оборота на всички предавки...Сменил съм свещи,кабели,делко с палец,почистих дроселовата клапа,IACV-то,FIVT-то,EGR-а е изолиран с нова гарнитура без дупки...маслото,въздушния филтър.Аз съм от Пловдив...закарах ю на формулата..пичовете казаха че няма проблем с тоците и с дюзите..попитах ги сигорни ли сте за бобината...казаха да... ВЕЧЕ НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ ... Няма и нужда от реглаж на клапаните... Сменена и гарнитурата на капака на клапаните и свещите са почистини както трябва.Колата се кара на ГИ. Газаджийте казаха да не търся проблем в газовото...било перфектно и налягане на изпарителя и всичко ...Почвам да се чудя КАКВО МОЖЕ ДА Е ТОВА ДА ГО ВЗЕМАТ ДЯВОЛИТЕ...ИЗЧЕРПАН СЪМ! МОЛЯ ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ АКО ОБИЧАТЕ! ;( ....
Може ли да е от компютъра нещо?! вече незнам ! Къде в пловдив могат да ми я закачат също НЕЗНАМ!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО....
|
|
| |
THE_VIPER | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 14:20:35 | Message # 2 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 328
| Здрасти,колега. Кога го прави това? Когато си на бензин,на газ или и на двете?Сменял ли си горивни филтри скоро?
|
|
| |
eldesa | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 14:37:34 | Message # 3 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote Jahh ( ) Сменил съм свещи,кабели,делко с палец,почистих дроселовата клапа,IACV-то,FIVT-то,EGR-а е изолиран с нова гарнитура без дупки...маслото,въздушния филтър.Аз съм от Пловдив...закарах ю на формулата..пичовете казаха че няма проблем с тоците и с дюзите..попитах ги сигорни ли сте за бобината...казаха да... ВЕЧЕ НЕЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ ... Няма и нужда от реглаж на клапаните... Сменена и гарнитурата на капака на клапаните и свещите са почистини както трябва.Колата се кара на ГИ. Газаджийте казаха да не търся проблем в газовото...било перфектно и налягане на изпарителя и всичко ...Почвам да се чудя КАКВО МОЖЕ ДА Е ТОВА ДА ГО ВЗЕМАТ ДЯВОЛИТЕ...ИЗЧЕРПАН СЪМ!МОЛЯ ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ АКО ОБИЧАТЕ! Имам същия проблем от както съм сложил газовия инжекцион. Ами май ще направиш като мен "не му обръщам внимание" В началото ме подлудяваше но сега вече му свикнах. И аз не открих от какво е ,но веднага забелязвам ако не го направи .Газовия инжекцион ми е LOVATO.
|
|
| |
eldesa | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 14:40:03 | Message # 4 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote THE_VIPER ( ) Здрасти,колега. Кога го прави това? Когато си на бензин,на газ или и на двете?Сменял ли си горивни филтри скоро? на газ . На бензин не се забелязва или поне не го усещам Газажиите казват че не е от газовата .Диагностиката на бензин е безупречна. Стигнах до извода ,че може би при леко докостване на педала или минава скрито на бензин и после газ или подава и двете горива едновременно.Незнам това е предположение ,защото друго обяснение няма или по точно не е намерено
Редактирано от eldesa - Четвъртък, 07.11.2013, 14:47:20 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 16:13:07 | Message # 5 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| При тебе бат Сашо прекьсването е от настройки на газовата. А колегата Jahh, да каже на бензин ли прекьсва ,на газ ли. Ако прекьсва и на двете значи проблема е в тоците. Ако е само на бензин сигурно са пропикали дюзите
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
krugan1984 | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 17:02:37 | Message # 6 |
Нидан (2)
Съобщения: 34
| При мен имаше такова придърпване като съм на газ. 1 година си карах така - бях му свикнал тъкмо.... смених филтъра на газта и се оправи положението. Поне за няколко месеца де . Успех с проблема ти колега!
|
|
| |
Jahh | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 18:37:52 | Message # 7 |
Шодан (1)
| 1-во искам да благодаря абсолютно на всичко който си направиха труда да отговорят! и сега по темата! Колата предърпва и на газ и на бензин! между другото забелязах, че като предърпва ми трепери педала на газта.. и като съм на свободна на светофар например.. държейки волана както работи равномерно като че ли за част от секундата претриса за много кратко и пак продължава равномерно...мирише ми на ток раотата :).... ако не говоря глупости..защото оборотите не мърдат изобощо не е от IACV-to пак и според мен го прави най-често на 2,3,4 предавка... между 2000-3000 оборота най много в 2300... и 2900 както и да е... мисълта ми е че като почне да ми тресе педала( на ляво и на дясно..) при ускоряване (нали с леко смачкване на педала) усещам колата почва да предърпва...
Редактирано от Jahh - Четвъртък, 07.11.2013, 18:39:21 |
|
| |
THE_VIPER | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 19:03:01 | Message # 8 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Stara Zagora/Bulgaria
Съобщения: 328
| Това претрисане по светофарите дето усещаш ,може да е от включване на перката на радиатора когато е загряла колата.Не каза нищо за филтрите.Пробвал ли си да я изрежеш на място(примерно до прекъсвач).Тогава прави ли някви мизерий?
|
|
| |
Jahh | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 19:21:58 | Message # 9 |
Шодан (1)
| хмм братле ... знам кога включва перките... не е от това ами никога не съм я лепкал на прекъсвач колата... мах 5000 оборота на място съм форсирал
|
|
| |
Fonzy | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 19:28:50 | Message # 10 |
Шодан (1)
Град/Държава: Montana/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 8
| до колкото разбирам май няма ф20-ка без този проблем или поне са малко моята няма газ но на бензин има същия проблем аз решавам проблема като карам над 3000 :Д малко има проблем с А95 иначе всичко си е ток и аз бих се радвал някои ако открие проблема че вариантите се изчерпаха вече ако ли не минаваме на 1.9 тди :Д :Д :Д майтапя се интересното е че поне при мен това нещо на място не се усеща поздрави и дано го откриеш
|
|
| |
Mkilla | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 19:49:56 | Message # 11 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| От доста време го нямам този проблем с който си скъсах нервите 2-3 месеца.Скоро се чух с Васко ( Вас0 ) и го питах как е с газовото което е монтирал.Каза , че е екстра само дето прекъсва(присецва) на ниски обороти но това е от газовата уредба и по-точно комптютъра на газовата.Иначе на бензин ако е изправна колата не би трябвало да ти присецва.Ти хубаво си сменил всичко ама какво си сложил ? Какви кабели , свещи ? Какво е делкото ? Правилно ли е настроено ? С какъв бензин караш ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Четвъртък, 07.11.2013, 19:50:34 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 19:51:16 | Message # 12 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote Fonzy ( ) до колкото разбирам май няма ф20-ка без този проблем Е,това не е истина
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 19:52:24 | Message # 13 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote Mkilla С какъв бензин караш Колко вода в бензина имаш в резервоара????Тоз въпрос за България е доста точен. Там всичко е кръстено от сиренето та до горивото .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Четвъртък, 07.11.2013, 19:53:04 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Четвъртък, 07.11.2013, 21:50:30 | Message # 14 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Профилактично може да се сипе малко спирт за горене в бензина и ако има вода ще замине сьс спирта. Интересно че педала чак ти бие . Да не би да имаш разбито вьтрешно каре и да се усеща една вибрация като набираш? Сьс какви свещи си? Питам защото мой приятел който кара бившата ми кола с F двигател и като сменява свещи му препорьчаха свещи за газ. Сложи ги и колата почна да прекьсва и трьгна по сервизите докато в един сервиз му направиха демонстрация с свещи от кофата за боклук как колат работи перфектно. Вьрна ги новите специални свещи за газ и си взе нормални и проблема се оправи.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
Jahh | Дата: Петък, 08.11.2013, 09:38:32 | Message # 15 |
Шодан (1)
| не е от горивото братле,нито от свещите пробвал съм и с други..почвам да се замислям за ходова част но пак да предърпва колата... незнам btw колко се затяга FIVT-to до край ли ?
|
|
| |