|
Кратки и бързи въпроси.
|
|
| nurs | Дата: Събота, 14.06.2014, 22:05:28 | Message # 1501 |
 Рокудан (6)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 173
Статус: Офлайн
| Здравейте колеги ....малко тъп и сигурно очеваден въпрос но ....нали това............ http://www.ebay.co.uk/itm.........ми трябва за да ползвам ОБД1 комп на Н22А5 в пета генерация....
|
| |
| |
| addicted | Дата: Неделя, 15.06.2014, 08:30:59 | Message # 1502 |
 Нанадан (7)
Съобщения: 346
| За да се смени гарнитурата на картера на F20A4 в 4-та, трябва ли да се свалят някакви елементи от окачването или генерацията?Че оговарям един майстор да ми я смени ама ме пита трябва ли да пада магарето?
|
| |
| |
| DIVALDO | Дата: Неделя, 15.06.2014, 13:32:58 | Message # 1503 |
|
Нанадан (7)
Град/Държава: Frankfurt/Germany
Група: Напреднали
Съобщения: 271
| Здр колеги имам скъсан маншон на кормилната рейка на прелюда 4ген ходих в един сервиз тука в Германия и ми казват че продават само цяла рейка за 950 евро .Мога ли да си купя маншон от бг и да си го сменя сам трябвало и някаква грес да се купи.Аз сега карам със скъсан маншон може ли да стане някоя беля ?
|
| |
| |
| Sa6koOy | Дата: Неделя, 15.06.2014, 14:18:06 | Message # 1504 |
 Нанадан (7)
Град/Държава: Ruse/
Съобщения: 405
| Quote DIVALDO (  ) Здр колеги имам скъсан маншон на кормилната рейка на прелюда 4ген
Можеш колега, средната цена е 15 лв доколкото знам и не е сложна смяната. Просто се маха шарнира и развива болта . Доколкото знам трябва и да отидеш на реглаж, па ако може да намериш някой да ги рециклира ще е супер, а цената ще е фрапиращо ниска + уникално качество (поне знам, че кормилните накрайници могат, а за цялото не съ сигурен) , нека някой по-компетентен се изкаже
А моя въпрос е какво масло ще ми препоръчате, отзиви за Fuchs TITAN SYN 10w40, че цената му ми е доста приемливо-евтина а от червения форум доста вземат Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 пълна синтетика, но ми е странно защо 0w30 и другото което е чел съм, че ако колата е над 200хил.км по-добре полусинтетика вместо пълна даже най добре на минерално защото уплътнявало възникналите от износването хлабини а пък пълната синтетика става прекалено „тънко“ за многокилометражките откъдето почва да трака двигателя, да тече масло ... Мерси предварително
0877 99 22 32 - Александър 0879 00 84 63 (вече е активен)
http://inprogressdesign.tk/ WEB Audit, Security, Design & Support
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Неделя, 15.06.2014, 16:49:47 | Message # 1505 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote DIVALDO (  ) Здр колеги имам скъсан маншон на кормилната рейка на прелюда 4ген ходих в един сервиз тука в Германия и ми казват че продават само цяла рейка за 950 евро .Мога ли да си купя маншон от бг и да си го сменя сам трябвало и някаква грес да се купи.Аз сега карам със скъсан маншон може ли да стане някоя беля ? Не ти трябва и реглаж ако знаеш какво правиш!!! Откача се кормилния накрайник от шенкела като предварително се лашка законтрящата гайка м/у накрайника и кормилната щанга.Разстоянието там няма как да се промени като после го завиеш пак до законтрящата гайка.Ако сменяш накрайник е друго,там може и да избяга въпреки,че пак ги докарвам с шублера. Та като го развиеш,махаш стария скъсан маншон и слагаш новия с нови скоби и по обратния ред.Проста работа за 15мин.Хубав маншон примерно на Любро е около 25-28лв.Грес не ти трябва
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
| |
| |
| DIVALDO | Дата: Неделя, 15.06.2014, 17:11:31 | Message # 1506 |
|
Нанадан (7)
| Ще го сменя само да ми го пратят от бг да ли може нещо през това време да се счупи за тая една седмица която трябва да чакам маншона ?
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Неделя, 15.06.2014, 19:53:43 | Message # 1507 |
 BIKER
| Маншона е поставен там за да предпазва от прах,вода и т.н. Нищо няма да стане за седмица,там улиците са ви чисти
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
| |
| |
| DIVALDO | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 21:33:56 | Message # 1508 |
|
Нанадан (7)
| Маншона е поръчан :P ама имам сега друг проблем от известно време забелязвам че част от водата от радиатора отива в преливника но не повече от 200-300 гр а днеска минах 250 км през който несъм падал под 140 км като се прибрах колата посидя 40-50 мн и като погледнах преливника беше пълен до горе с водата от радиатора .Това на какво може да се дължи дали може да е от неправилно обезвъздушаване .Сменях няколко пъти водата за да се прочисти че се сиди кафява и се събира кафява утайка в преливника дали това е ръжда от радиатора ?
|
| |
| |
| ZAPPA | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 21:40:11 | Message # 1509 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
| |
| |
| DIVALDO | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 22:03:46 | Message # 1510 |
|
Нанадан (7)
| Значи това е нормално явление и после водата пак се връща в радиатора сама .А за антифриз щях да си купувам от 9 евро литъра и като видях тая ръжда и реших да сменя няколко пъти водата докато се прочисти и тогава да си купя антифриза ама нали всичко временно си остава за постоянно
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 22:23:08 | Message # 1511 |
 BIKER
| Мотора не бива да се кара с чешмяна вода!!!!
|
| |
| |
| NightRider | Дата: Понеделник, 16.06.2014, 22:49:16 | Message # 1512 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote VIPER-CH (  ) Мотора не бива да се кара с чешмяна вода!!!! Може ,ако е Москвич 403
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
| |
| |
| eDaniel | Дата: Вторник, 17.06.2014, 00:31:26 | Message # 1513 |
 CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Колега, антифризът не е препоръчителен! Той е задължителен! Антифриз се слага защото: - предпазва от корозия - има по-висока точка на кипене - осигурява по-дълъг живот на водната помпа По мое мнение антифризът трябва да се смесва с дестилирана вода, не с чешмяна. Ако имаш много пари за ремонти, карай с чиста вода. После да не псуваш обаче как Прелюда те е оставил на пътя...
プレリュード 夢のカ
|
| |
| |
| VIPER-CH | Дата: Вторник, 17.06.2014, 15:16:26 | Message # 1514 |
 BIKER
| Quote eDaniel (  ) По мое мнение антифризът трябва да се смесва с дестилирана вода, не с чешмяна. Не само по твое.Точно така се прави
|
| |
| |
| nightfighter | Дата: Вторник, 17.06.2014, 23:52:49 | Message # 1515 |
 4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Антифриза си е задължителен!Дестилираната вода с която да се разрежда също!
|
| |
| |