Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Кратки и бързи въпроси.
nursДата: Събота, 14.06.2014, 22:05:28 | Message # 1501
Рокудан (6)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 173
Статус: Офлайн
Здравейте колеги ....малко тъп и сигурно очеваден въпрос но ....нали това............ http://www.ebay.co.uk/itm.........ми трябва за да ползвам ОБД1 комп на Н22А5  в пета генерация.... victory

addictedДата: Неделя, 15.06.2014, 08:30:59 | Message # 1502
Нанадан (7)

Съобщения: 346
За да се смени гарнитурата на картера на F20A4 в 4-та, трябва ли да се свалят някакви елементи от окачването или генерацията?Че оговарям един майстор да ми я смени ама ме пита трябва ли да пада магарето?

DIVALDOДата: Неделя, 15.06.2014, 13:32:58 | Message # 1503
Нанадан (7)

Град/Държава: Frankfurt/Germany
Група: Напреднали
Съобщения: 271
Здр колеги  имам скъсан маншон на кормилната рейка на прелюда 4ген ходих в един сервиз тука в Германия  и ми казват че продават само цяла рейка за 950 евро .Мога ли да си купя маншон от бг и да си го сменя сам трябвало и някаква грес да се купи.Аз сега карам със скъсан маншон може ли да стане някоя беля ?

Sa6koOyДата: Неделя, 15.06.2014, 14:18:06 | Message # 1504
Нанадан (7)

Град/Държава: Ruse/
Съобщения: 405
Quote DIVALDO ()
Здр колеги  имам скъсан маншон на кормилната рейка на прелюда 4ген

Можеш колега, средната цена е 15 лв доколкото знам и не е сложна смяната. Просто се маха шарнира и развива болта . Доколкото знам трябва и да отидеш на реглаж, па ако може да намериш някой да ги рециклира ще е супер, а цената ще е фрапиращо ниска + уникално качество (поне знам, че кормилните накрайници могат, а за цялото не съ сигурен) , нека някой по-компетентен се изкаже :)

А моя въпрос е какво масло ще ми препоръчате, отзиви за Fuchs TITAN SYN 10w40, че цената му ми е доста приемливо-евтина :D а от червения форум доста вземат Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 пълна синтетика, но ми е странно защо 0w30 и другото което е чел съм, че ако колата е над 200хил.км по-добре полусинтетика вместо пълна даже най добре на минерално защото уплътнявало възникналите от износването хлабини а пък пълната синтетика става прекалено „тънко“ за многокилометражките откъдето почва да трака двигателя, да тече масло ... Мерси предварително

0877 99 22 32 - Александър
0879 00 84 63 (вече е активен)

http://inprogressdesign.tk/ WEB Audit, Security, Design & Support

VIPER-CHДата: Неделя, 15.06.2014, 16:49:47 | Message # 1505
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote DIVALDO ()
Здр колеги  имам скъсан маншон на кормилната рейка на прелюда 4ген ходих в един сервиз тука в Германия  и ми казват че продават само цяла рейка за 950 евро .Мога ли да си купя маншон от бг и да си го сменя сам трябвало и някаква грес да се купи.Аз сега карам със скъсан маншон може ли да стане някоя беля ?
Не ти трябва и реглаж ако знаеш какво правиш!!! Откача се кормилния накрайник от шенкела като предварително се лашка законтрящата гайка м/у накрайника и кормилната щанга.Разстоянието там няма как да се промени като после го завиеш пак до законтрящата гайка.Ако сменяш накрайник е друго,там може и да избяга въпреки,че пак ги докарвам с шублера. :p
Та като го развиеш,махаш стария скъсан маншон и слагаш новия с нови скоби и по обратния ред.Проста работа за 15мин.Хубав маншон примерно на Любро е около 25-28лв.Грес не ти трябва ;)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

DIVALDOДата: Неделя, 15.06.2014, 17:11:31 | Message # 1506
Нанадан (7)

Ще го сменя само да ми го пратят от бг :) да ли  може нещо през това време да се счупи за тая една седмица която трябва да чакам маншона ?

VIPER-CHДата: Неделя, 15.06.2014, 19:53:43 | Message # 1507
BIKER

Маншона е поставен там за да предпазва от прах,вода и т.н. Нищо няма да стане за седмица,там улиците са ви чисти :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

DIVALDOДата: Понеделник, 16.06.2014, 21:33:56 | Message # 1508
Нанадан (7)

Маншона е поръчан :P ама имам сега друг проблем от известно време  забелязвам че част от водата от радиатора отива в преливника но не повече от 200-300 гр а днеска минах  250 км през който несъм падал под 140 км като се прибрах  колата посидя 40-50 мн  и като погледнах преливника  беше пълен до горе с водата от радиатора .Това на какво може да се дължи дали може да е от неправилно обезвъздушаване .Сменях няколко пъти водата за да се прочисти че се сиди кафява и се събира кафява утайка в преливника дали това е ръжда от радиатора ?

ZAPPAДата: Понеделник, 16.06.2014, 21:40:11 | Message # 1509
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

DIVALDOДата: Понеделник, 16.06.2014, 22:03:46 | Message # 1510
Нанадан (7)

Значи това е нормално явление и после водата пак се връща в радиатора сама .А за антифриз щях да си купувам от 9 евро литъра и като видях тая ръжда и реших да сменя няколко пъти водата докато се прочисти и тогава да си купя антифриза ама нали всичко временно си остава за постоянно :)

VIPER-CHДата: Понеделник, 16.06.2014, 22:23:08 | Message # 1511
BIKER

Мотора не бива да се кара с чешмяна  вода!!!!

NightRiderДата: Понеделник, 16.06.2014, 22:49:16 | Message # 1512
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Quote VIPER-CH ()
Мотора не бива да се кара с чешмяна вода!!!!
Може ,ако е Москвич 403   :D

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

eDanielДата: Вторник, 17.06.2014, 00:31:26 | Message # 1513
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Колега, антифризът не е препоръчителен! Той е задължителен! Антифриз се слага защото:
- предпазва от корозия
- има по-висока точка на кипене
- осигурява по-дълъг живот на водната помпа
По мое мнение антифризът трябва да се смесва с дестилирана вода, не с чешмяна.
Ако имаш много пари за ремонти, карай с чиста вода. После да не псуваш обаче как Прелюда те е оставил на пътя...

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Вторник, 17.06.2014, 15:16:26 | Message # 1514
BIKER

Quote eDaniel ()
По мое мнение антифризът трябва да се смесва с дестилирана вода, не с чешмяна.
Не само по твое.Точно така се прави :)

nightfighterДата: Вторник, 17.06.2014, 23:52:49 | Message # 1515
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Антифриза си е задължителен!Дестилираната вода с която да се разрежда също!

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda