Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Кратки и бързи въпроси.
VIPER-CHДата: Понеделник, 22.12.2014, 21:25:28 | Message # 2011
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
Ами не,реално стъклата се запотяват когато почне затопляне,т.е. всичко си е наред сутрин с прозорците докато не влезеш в колата :D Това няма как да свърши работа,за целта има спрей антифог или просто си остави колата да загрее,което е добре и за мотора

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

MkillaДата: Понеделник, 22.12.2014, 21:41:35 | Message # 2012
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Жоро , пробвал ли си го че казваш категорично "не" ? :) Ползвах 7-8 месеца не чорап с кристали а купешки кутийки с кристали на цена от 15тина лева 2 броя.Едната стоеше в багажника а другата зад едната седалка.Резултата беше , че от Септември до Април нямах никакви проблеми от този сорт.Кутийките когато ги изхвърлих накрая бяха с доволно количество вода вътре.Не съм си купувал 2ри път но като имам време ще си взема пак , определено помагат.
Понеже сме в България и тук всеки си прави каквото иска това за мотора не е доказано дали е по-добре за него да загрява на празен ход или да го подкараш и да загрее в движение с ниски обороти.Отделно примерно в Германия мисля , че беше забранено да си стои и да си работи колата на 1 място особено ако си в добър квартал.Има квартали даже в които е забранено влизането на коли под Евро 3 но немска му работа.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

VIPER-CHДата: Понеделник, 22.12.2014, 22:03:38 | Message # 2013
BIKER

Андро,хората мислят за околната среда а не за 20 годишния ти мотор,в техния случай по-често 2-3 год.
За кристалите изходих от някаква логика и изказах мнение.А са ти направи същото с мотора на място или в движение.
Само да те светна,че за мотора е най-добре да влезе в РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА при минимално натоварване. ;)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Понеделник, 22.12.2014, 22:06:53

MkillaДата: Понеделник, 22.12.2014, 22:11:44 | Message # 2014
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Дам , околната среда но и не само :) Немеца който си е купил апартаментче или къща в квартал с цена на квадрат 7-8к евро не иска да му кади и бръмчи някой.А за това което написах имаше и филмче някаде но изключено да го намеря сега.Както и да е , кристалите при мен помагаха и ако е решил eldesa да си вземе няма да сгреши.Аз не бих ги правил като на филмчето , просто е излишно заиграване според мен като ги има готови по част от веригите магазини.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Понеделник, 22.12.2014, 22:13:00

DIVALDOДата: Понеделник, 22.12.2014, 23:01:56 | Message # 2015
Нанадан (7)

Град/Държава: Frankfurt/Germany
Група: Напреднали
Съобщения: 271
И аз го имам тоя проблем като вали а тука в Германия постояно вали :( с евро 3 ,2,1 колите не могат да влизат в града особено в центара .

VIPER-CHДата: Вторник, 23.12.2014, 00:15:46 | Message # 2016
BIKER

Quote Mkilla ()
Дам , околната среда но и не само Немеца който си е купил апартаментче или къща в квартал с цена на квадрат 7-8к евро не иска да му кади и бръмчи някой.
Това какво общо със здравето на мотора?
Quote Mkilla ()
това за мотора не е доказано дали е по-добре за него да загрява на празен ход или да го подкараш и да загрее в движение с ниски обороти
Друго каза май....необосновано

eldesaДата: Вторник, 23.12.2014, 08:52:51 | Message # 2017
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
Quote VIPER-CH ()
за целта има спрей антифог или просто си остави колата да загрее,което е добре и за мотора
Това го знам .Но вие забелязахте ли какви са кристалите и за какво се ползват обикновенно .
Това е ........КОТЕШКА ТОАЛЕТНА .......  lol
По принцип  тя абсурбира влагата и запечатва миризмата от котешката урина , но аз се съмнявам да изтегля влага от въздуха в купето.Но знае ли човек ,трябва си проба  :D .

При военните се използва силикагел в торбички поставени във въздуховодите и вътре в блоковете  .Да ви кажа това нещо работи.Предпазва от влизане на влага през отворите за обдухване на апаратурата , както и от конденз вътре в нея.
Когато започне да  се подава през вентилаторите влажен въздух при пускане на  апаратурата , конденз не се получава поради много сухия въздух в блоковете , тъй като  силикагела е издърал  цялата влага   преди това  и въздуха е много сух.
На определено време се вадят и сушат и пак се поставят.
Котешката тоалетна става като буца и не вярвам да може да се ползва отново .
Пък и аз имам котарак  и ако е набара   :D ...........няма да мога да си отмириша колата  taunt

Редактирано от eldesa - Вторник, 23.12.2014, 09:35:48

addisstaДата: Вторник, 23.12.2014, 10:05:20 | Message # 2018
Годан (5)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 147
Аз го пробвах това с чорапите и котешката тоалетна преди 2 седмици - наистина имаше ефект, не са се изпотявали стъклата, но... след седмица целият чорап започна да мухлясва отвън! Добре че го усетих навреме и го изхвърлих, иначе... представям си как щеше да ми ароматизира колата и да се чудя откъде ми е дошло (бях го мушнала под седалката)! :) Освен ако имате достатъчно стари чорапки и време да се занимавате всяка седмица да опаковате нова доза, няма друга причина да си заслужава усилието, при положение, че има алтернативен вариант в магазина! ;)

P.S.: Котешката тоалетна е на гранули от бял силикагел, а не от бентонит, бате Сашо! :)

Honda Prelude 2.3 4WS

Редактирано от addissta - Вторник, 23.12.2014, 10:07:18

eldesaДата: Вторник, 23.12.2014, 13:26:37 | Message # 2019
Джудан (10)

Quote addissta ()
Котешката тоалетна е на гранули от бял силикагел, а не от бентонит, бате Сашо!
Ами на клипа е точно такава .На опаковката си пише а и се вижда че е на бяли кристали:

Silica crystal    (Силикагел кристали)
Cat litter          (котешка тоалетна )

Щом си пробвала и казваш че работи  това е добре . :)
Не съм ползвал такава за котарака и не знам как действа  , но ако има сиикагел гаранция ще работи.Не знам дали няма и други примеси в тази котешка тоалетна и за това мислех че става на буци като бетонита .Но това ще бъде проверено защото и аз  взех днес за проба :D .

Редактирано от eldesa - Вторник, 23.12.2014, 13:30:32

NightRiderДата: Вторник, 23.12.2014, 13:52:09 | Message # 2020
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Не мога да схвана защо не слезнете сутрин 10 мин. по рано да запалите колата тамън да си загрее нормално а през това време и влагата ще изчезне. К'ви чорапи к'ви 5 лв. ?  И не ми казвайте ,че влагата в Бг е голяма щото тука обикновенно е 99% .

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

eldesaДата: Вторник, 23.12.2014, 14:02:27 | Message # 2021
Джудан (10)

Quote NightRider ()
Не мога да схвана защо не слезнете сутрин 10 мин. по рано да запалите колата
Въпроса е дали става  или не .Иначе вички правим като теб , ама надали чакаме 10 мин .Няма време :D

GarfiДата: Вторник, 23.12.2014, 15:23:53 | Message # 2022
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
eldesa,  точно пък ти нямаш време...

eldesaДата: Вторник, 23.12.2014, 15:44:39 | Message # 2023
Джудан (10)

Quote Garfi ()
eldesa, точно пък ти нямаш време...
umnik Ами  да , имам и то в излишък , но не желая да чакам  . Колко от нас чакат за да тръгнат 10 мин и то на студа,  или пък не ги гони времето , Защо  живота ми да мине в чакане на маловажни неща. Който иска да си чака от небето да завали ..........каквото му се желае biggrin нека да си чака .Това си е негово решение . Интересно ми бе като пуснах клипа , колко ще забележат  че става въпрос за котешка тоалетна :D

Редактирано от eldesa - Вторник, 23.12.2014, 16:36:32

addisstaДата: Вторник, 23.12.2014, 16:03:30 | Message # 2024
Годан (5)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 147
Аз си чакам поне 5 мин, докато се стопли колата, но това го пробвах просто от интерес дали действа. А влагата тук във Варна си е бая! ;)

Honda Prelude 2.3 4WS

VIPER-CHДата: Вторник, 23.12.2014, 18:23:47 | Message # 2025
BIKER

Quote eldesa ()
Пък и аз имам котарак  и ако е набара
   Аз имам две а скоро може би и повече :D
Приложени файлове: 8110049.jpg (338.8 Kb) · 5958069.jpg (416.4 Kb)

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda