Сервизи - отзиви и общи коментари
|
|
batkosio | Дата: Неделя, 11.11.2012, 00:27:34 | Message # 31 |
BKDM
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
Статус: Офлайн
| Даниел с много думи каза това, което и аз
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 11.11.2012, 00:30:07 | Message # 32 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 11.11.2012, 00:38:20 | Message # 33 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
| Quote (Mkilla) Е в кварталният сервиз може и да сте ги отливали карета , шарнири и всичко останало но в по-голям сериозен сервиз няма как да стане това колкото и да си говорим тук. Ако си го изпитал лично ,евалата но ако ми говориш приказки от сорта на брат ми видел как един яде топлабаничка с боза и било много вкусно забрави да пишеш в темата Спец. в Германия клиента е на огромна почит и като отидеш да минеш ТЮф(от това по-специализирано здраве му кажи,сещаш се ) Ще ти сменят това което трябва за да си пригоден и безопасен на пътя
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 11.11.2012, 00:40:54 | Message # 34 |
BIKER
| Quote (ZAPPA) А бе, накратко- стига срахте по темата за сервизите, тук сме аматьори и ентусиасти, и имаме много още да научим. Прокрадва се вече тънката мараня на всезнайковските мнения и това вреди на форума. Има раздели с проверена и сигурна информация, първо четете там, а после раздавайте акъли, уважаеми колеги. Ми не си прав!Не познаваш хората примерно аз съм профи в това което върша и ще ти обясня утре като ти звънна да пием по кафе в Търново
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 11.11.2012, 00:52:38 | Message # 35 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| VIPER-CH това е чудесно , че си профи само че като такъв най-малкото трябва да уважаваш твоите колеги на които такъв лаик в тази област като мен им се доверява.Защо не работиш в Хонда в Лондон примерно като си профи ? И не е от форум преписано или от ухо на ухо а от човек който е вкарвал коли от там и му се е налагало да сменя нещо на място.Добре , никой ли не може да направи 1 група в скайп ?:)
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Неделя, 11.11.2012, 00:53:47 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Неделя, 11.11.2012, 00:54:55 | Message # 36 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:01:51 | Message # 37 |
BIKER
| Quote (Mkilla) че си профи В това което правя Quote (Mkilla) само че като такъв най-малкото трябва да уважаваш твоите колеги на които такъв лаик в тази област като мен им се доверява Уважението се печели и пак казвам ,не съм назовал никой лично,място или фирма-сервиз....и т.н. Quote (Mkilla) Защо не работиш в Хонда в Лондон примерно като си профи ? 1.нещата там са сложни,не сме в България Бил съм 4-5год по чужбините и ми са ясни доста неща.И в Лондон съм имал предложения,не само да си говоря 2.Имам дъщеря на 4год.и сложни семейни отношения и предпочитам заради нея да си стоя на гъзЪ .Има ли смисъл да продължавам? 3. Quote (Mkilla) И не е от форум преписано или от ухо на ухо а от човек който е вкарвал коли от там и му се е налагало да сменя нещо на място. За баничката казах ли?
Редактирано от VIPER-CH - Неделя, 11.11.2012, 01:06:18 |
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:11:11 | Message # 38 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| За мен нещата седят по този начин: - правиш си колата сам - ходиш на сервиз
Във вторият случай аз съм свидетел на следните проблеми: - запазваш си час и после ти казват, че не могат да те вземат - бавят те ненужно (5 дена смяна на съединител например) - обявяват ти непреценени срокове - сменят ти неща, които не са за смяна - вършат си работата некадърно и после не признават проблема - държат се грубо с клиентите - обявяват ти различни цени за едно и също нещо при (примерно) две обаждания през два дена - преценяват те по външния вид - немарливи са към чуждата собственост (автомобил)
Еми хора, заплюйте ме ако искате, но с риск да се повторя - безгрешни хора няма. Когато нямате възможност да си правите колата сами какво става? Карате до последни издихания за да не влезнете в сервиз защото може да ви повредят нещо? Всеки си избира за себе си.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:18:27 | Message # 39 |
BIKER
| Quote (eDaniel) безгрешни хора няма. Дани,това повечето дето си го изброил не са грешки а наглост,мошенничество,....немоа се сетя за още гнусни думи.Иначе си прав Абе в Сърбия или Румъния дали е така?Най-вероятно...
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:26:18 | Message # 40 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| За Румьния ще ти споделя веднага:) хаха Твойте колеги в Румьния преди много години се опитаха да заварят счупен преден ресор на камиона който карах:) хахахах Изкара 200 км. Много ми е смешно като се сетя за тоя ентусиазьм но наистина се постараха хората да закьрпят положението.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:29:13 | Message # 41 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| За съжаление всичките тези неща се случват. Всъщност повечето от тях са ми се случвали на мен. И макар да съм склонен да простя в голяма част от случаите ако говорим за еднични прояви, понякога просто дори и моето търпение се изчерпва. Неприятно е когато се налага да се обикалят различни сервизи... Аз лично от всичко най-мразя да ме мотат. А има моменти, в които това мотане излиза скъпо. Това, с което Юби-ко ме грабнаха е точност. Казват ми "ще си готов в 12 часа" и толкова. В 11.30 получвам обаждане да дойда да си взема колата. Всичко ми е готово, направено както съм го поискал, в срок. Плащам, паля и си тръгвам. Никога колата ми не е седяла повече от 1 ден в този сервиз... Затова продължавам да ходя там, дори и когато знам какво стана с Момчи.
プレリュード 夢のカ
Редактирано от eDaniel - Неделя, 11.11.2012, 01:30:12 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:31:27 | Message # 42 |
BIKER
| Quote (mom4i74) да закьрпят положението. Това ми се струва друго и аз съм правил измишльотини в неделя вечер,малееее чак нещЪ да се сещам
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:57:07 | Message # 43 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Еми Дани , какво друго му остава на човек , който се е опарил от някаде ,освен да сподели негативното си мнение по форумите пред познати и приятели. Отива прави рекламация,ядосва се,къса си нервите и в крайна сметка ефекта е никакъв.Какво друго да направи? Да ги пребие? Да ги съди? От кое би имало някаква файда? Според мен от никое! В София и хората и колите са много,това си има и предимства и недостатъци,но в по малкия град , като тръгне лоша приказка за един сервиз или майстор, скоро остава без клиенти и ще не ще затваря. Еми нека, да си е правил сметката,това му е наказанието, и съответно удовлетворението за потърпевшите! Един вид естествен подбор чрез който ще се отсеят свесните , а боклука ще загине, не виждам нищо лошо в това!
п.с. Говоря по принцип,без да визирам конкретно никого!
Редактирано от nightfighter - Неделя, 11.11.2012, 02:10:02 |
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 11.11.2012, 02:43:50 | Message # 44 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Ето тук е момента да излезне някой и да каже "Ходете в сервиз ХХХ, там не допускат грешки". Защото в София ние имаме много сервизи и ако някой излезне и ми покаже такъв сервиз от утре започвам да ходя там. Проблемът на тази концепция, която казваш при която сервизите затварят е, че след няма и две години няма да има пукнат сервиз ако нещата се случваха по този начин. Пожелавам ти успех в намирането на безгрешните майстори. Аз самият съм специалист, макар и в друга област и смятам себе си за много добър и изключително старателен в това, което правя. Случва се обаче макар и рядко и аз да допускам грешки, да. Веднъж например по невнимание изкривих крачетата на чисто нов процесор. А като човек работил дълго време в бранша няма и да опитвам да смятам колко процесора съм сменил досега без никакъв проблем. Друг път с мой колега изпуснахме харддиск и той даде фира. Еми и двамата имаме огромен опит, но допуснахме грешка.
П.С. Още веднъж да кажа, нямам нищо против негативното мнение ОТ ПЪРВА РЪКА. Както сам виждаш, мненията на Момчи си седят в темата за Юби-ко.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
eldesa | Дата: Неделя, 11.11.2012, 11:54:03 | Message # 45 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| не разбирам какво се мъчите да разрешите още .Тук няма рекламни агенти на някой сервиз .Всеки сам избира къде да си остави автомобила за ремонт или обслужване .Аз мисля че всеки може да сбърка ,но ако това доведе до по гляма повреда е редно след повторното посещение на сервиза който го е допуснал това и последвалите действия на хората там (като взети мерки и отношението им към клиента който прави рекламацията) да се сигнализира във форума за това какво е станало и поради каква причина и взетите мерки от въпросния сервиз.Всеки сигнал може да унищожи или повиши рейтинга на сервизите на които поверяваме автомобила си (особено когато е за смяна на агренажни ремъци и автомобила е изправен) . За това е важно да се пишат и похвали и разочорования за всеки сервиз за да може всеки сам да си прецени дали даден сервиз му вдъхва доверие за да обслужи неговия автомобил. Човешко е да се бърка но и всеки трябва да си носи отговорноста за това.
|
|
| |