Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Сервизи - отзиви и общи коментари
batkosioДата: Неделя, 11.11.2012, 00:27:34 | Message # 31
BKDM

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
Статус: Офлайн
Даниел с много думи каза това, което и аз :)

ZAPPAДата: Неделя, 11.11.2012, 00:30:07 | Message # 32
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

VIPER-CHДата: Неделя, 11.11.2012, 00:38:20 | Message # 33
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Quote (Mkilla)
Е в кварталният сервиз може и да сте ги отливали карета , шарнири и всичко останало но в по-голям сериозен сервиз няма как да стане това колкото и да си говорим тук.

Ако си го изпитал лично ,евалата но ако ми говориш приказки от сорта на брат ми видел как един яде топлабаничка с боза и било много вкусно :D забрави да пишеш в темата ;) Спец. в Германия клиента е на огромна почит и като отидеш да минеш ТЮф(от това по-специализирано здраве му кажи,сещаш се ;) ) Ще ти сменят това което трябва за да си пригоден и безопасен на пътя :p :p

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

VIPER-CHДата: Неделя, 11.11.2012, 00:40:54 | Message # 34
BIKER

Quote (ZAPPA)
А бе, накратко- стига срахте по темата за сервизите, тук сме аматьори и ентусиасти, и имаме много още да научим. Прокрадва се вече тънката мараня на всезнайковските мнения и това вреди на форума. Има раздели с проверена и сигурна информация, първо четете там, а после раздавайте акъли, уважаеми колеги.

Ми не си прав!Не познаваш хората ;) примерно аз съм профи в това което върша и ще ти обясня утре като ти звънна да пием по кафе в Търново :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

MkillaДата: Неделя, 11.11.2012, 00:52:38 | Message # 35
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
VIPER-CH това е чудесно , че си профи само че като такъв най-малкото трябва да уважаваш твоите колеги на които такъв лаик в тази област като мен им се доверява.Защо не работиш в Хонда в Лондон примерно като си профи :D ? И не е от форум преписано или от ухо на ухо а от човек който е вкарвал коли от там и му се е налагало да сменя нещо на място.Добре , никой ли не може да направи 1 група в скайп ?:)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Неделя, 11.11.2012, 00:53:47

ZAPPAДата: Неделя, 11.11.2012, 00:54:55 | Message # 36
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

VIPER-CHДата: Неделя, 11.11.2012, 01:01:51 | Message # 37
BIKER

Quote (Mkilla)
че си профи

В това което правя ;)
Quote (Mkilla)
само че като такъв най-малкото трябва да уважаваш твоите колеги на които такъв лаик в тази област като мен им се доверява

Уважението се печели и пак казвам ,не съм назовал никой лично,място или фирма-сервиз....и т.н.
Quote (Mkilla)
Защо не работиш в Хонда в Лондон примерно като си профи ?

1.нещата там са сложни,не сме в България ;) Бил съм 4-5год по чужбините и ми са ясни доста неща.И в Лондон съм имал предложения,не само да си говоря :D
2.Имам дъщеря на 4год.и сложни семейни отношения и предпочитам заради нея да си стоя на гъзЪ .Има ли смисъл да продължавам?
3.
Quote (Mkilla)
И не е от форум преписано или от ухо на ухо а от човек който е вкарвал коли от там и му се е налагало да сменя нещо на място.

За баничката казах ли?

Редактирано от VIPER-CH - Неделя, 11.11.2012, 01:06:18

eDanielДата: Неделя, 11.11.2012, 01:11:11 | Message # 38
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
За мен нещата седят по този начин:
- правиш си колата сам
- ходиш на сервиз

Във вторият случай аз съм свидетел на следните проблеми:
- запазваш си час и после ти казват, че не могат да те вземат
- бавят те ненужно (5 дена смяна на съединител например)
- обявяват ти непреценени срокове
- сменят ти неща, които не са за смяна
- вършат си работата некадърно и после не признават проблема
- държат се грубо с клиентите
- обявяват ти различни цени за едно и също нещо при (примерно) две обаждания през два дена
- преценяват те по външния вид
- немарливи са към чуждата собственост (автомобил)

Еми хора, заплюйте ме ако искате, но с риск да се повторя - безгрешни хора няма. Когато нямате възможност да си правите колата сами какво става?
Карате до последни издихания за да не влезнете в сервиз защото може да ви повредят нещо? Всеки си избира за себе си.

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Неделя, 11.11.2012, 01:18:27 | Message # 39
BIKER

Quote (eDaniel)
безгрешни хора няма.

Дани,това повечето дето си го изброил не са грешки а наглост,мошенничество,....немоа се сетя за още гнусни думи.Иначе си прав ;) Абе в Сърбия или Румъния дали е така?Най-вероятно... :D

mom4i74Дата: Неделя, 11.11.2012, 01:26:18 | Message # 40
Джудан (10)

Съобщения: 2166
За Румьния ще ти споделя веднага:) хаха Твойте колеги в Румьния преди много години се опитаха да заварят счупен преден ресор на камиона който карах:) хахахах Изкара 200 км. Много ми е смешно като се сетя за тоя ентусиазьм но наистина се постараха хората да закьрпят положението.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

eDanielДата: Неделя, 11.11.2012, 01:29:13 | Message # 41
CULTIST
4G BB2 H22A MT

За съжаление всичките тези неща се случват. Всъщност повечето от тях са ми се случвали на мен. И макар да съм склонен да простя в голяма част от случаите ако говорим за еднични прояви, понякога просто дори и моето търпение се изчерпва. Неприятно е когато се налага да се обикалят различни сервизи...
Аз лично от всичко най-мразя да ме мотат. А има моменти, в които това мотане излиза скъпо. Това, с което Юби-ко ме грабнаха е точност. Казват ми "ще си готов в 12 часа" и толкова. В 11.30 получвам обаждане да дойда да си взема колата. Всичко ми е готово, направено както съм го поискал, в срок. Плащам, паля и си тръгвам. Никога колата ми не е седяла повече от 1 ден в този сервиз... Затова продължавам да ходя там, дори и когато знам какво стана с Момчи.

プレリュード 夢のカ

Редактирано от eDaniel - Неделя, 11.11.2012, 01:30:12

VIPER-CHДата: Неделя, 11.11.2012, 01:31:27 | Message # 42
BIKER

Quote (mom4i74)
да закьрпят положението.

Това ми се струва друго ;) и аз съм правил измишльотини в неделя вечер,малееее чак нещЪ да се сещам :D

nightfighterДата: Неделя, 11.11.2012, 01:57:07 | Message # 43
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Еми Дани , какво друго му остава на човек , който се е опарил от някаде ,освен да сподели негативното си мнение по форумите пред познати и приятели. Отива прави рекламация,ядосва се,къса си нервите и в крайна сметка ефекта е никакъв.Какво друго да направи? Да ги пребие? Да ги съди? От кое би имало някаква файда? Според мен от никое! В София и хората и колите са много,това си има и предимства и недостатъци,но в по малкия град , като тръгне лоша приказка за един сервиз или майстор, скоро остава без клиенти и ще не ще затваря. Еми нека, да си е правил сметката,това му е наказанието, и съответно удовлетворението за потърпевшите! Един вид естествен подбор чрез който ще се отсеят свесните , а боклука ще загине, не виждам нищо лошо в това!

п.с. Говоря по принцип,без да визирам конкретно никого!

Редактирано от nightfighter - Неделя, 11.11.2012, 02:10:02

eDanielДата: Неделя, 11.11.2012, 02:43:50 | Message # 44
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Ето тук е момента да излезне някой и да каже "Ходете в сервиз ХХХ, там не допускат грешки". Защото в София ние имаме много сервизи и ако някой излезне и ми покаже такъв сервиз от утре започвам да ходя там.
Проблемът на тази концепция, която казваш при която сервизите затварят е, че след няма и две години няма да има пукнат сервиз ако нещата се случваха по този начин. Пожелавам ти успех в намирането на безгрешните майстори.
Аз самият съм специалист, макар и в друга област и смятам себе си за много добър и изключително старателен в това, което правя. Случва се обаче макар и рядко и аз да допускам грешки, да. Веднъж например по невнимание изкривих крачетата на чисто нов процесор. А като човек работил дълго време в бранша няма и да опитвам да смятам колко процесора съм сменил досега без никакъв проблем.
Друг път с мой колега изпуснахме харддиск и той даде фира. Еми и двамата имаме огромен опит, но допуснахме грешка.

П.С. Още веднъж да кажа, нямам нищо против негативното мнение ОТ ПЪРВА РЪКА. Както сам виждаш, мненията на Момчи си седят в темата за Юби-ко.

プレリュード 夢のカ

eldesaДата: Неделя, 11.11.2012, 11:54:03 | Message # 45
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
:)
не разбирам какво се мъчите да разрешите още .Тук няма рекламни агенти на някой сервиз :) .Всеки сам избира къде да си остави автомобила за ремонт или обслужване .Аз мисля че всеки може да сбърка ,но ако това доведе до по гляма повреда е редно след повторното посещение на сервиза който го е допуснал това и последвалите действия на хората там (като взети мерки и отношението им към клиента който прави рекламацията) да се сигнализира във форума за това какво е станало и поради каква причина и взетите мерки от въпросния сервиз.Всеки сигнал може да унищожи или повиши рейтинга на сервизите на които поверяваме автомобила си (особено когато е за смяна на агренажни ремъци и автомобила е изправен) .
За това е важно да се пишат и похвали и разочорования за всеки сервиз за да може всеки сам да си прецени дали даден сервиз му вдъхва доверие за да обслужи неговия автомобил.
Човешко е да се бърка но и всеки трябва да си носи отговорноста за това.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda