Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Сервизи - отзиви и общи коментари
eDanielДата: Събота, 10.11.2012, 23:57:29 | Message # 1
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Статус: Офлайн
Моля да не осирате всички теми с общи приказки. Ето тук хората, които нямат какво да кажат ОТ СОБСТВЕН ОПИТ за даден сервиз могат да си пишат на воля.
Благодаря за разбирането.

プレリュード 夢のカ

eldesaДата: Събота, 10.11.2012, 23:57:39 | Message # 2
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1207
днес ходих да сменям ремъци, ролки и водна помпа. Много съм доволен от отношението и обслужването. Сега ще ви покажа болта, който държи шайбата към коляновия вал :( Ходете в оторизиран сервиз за да не ви се случи това :'(
Приложени файлове: 9593399.jpg (182.8 Kb) · 3486863.jpg (258.8 Kb) · 5151372.jpg (273.1 Kb) · 1608618.jpg (219.5 Kb) · 5241661.jpg (150.3 Kb)

MkillaДата: Събота, 10.11.2012, 23:57:49 | Message # 3
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Да не го е затягала ламята Спаска с устенца...Дам , там са много пичове всичките :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Вторник, 06.11.2012, 17:21:56

eldesaДата: Събота, 10.11.2012, 23:57:59 | Message # 4
Джудан (10)

не не е Спаска :D ,а е костинбродски майстор и се опитваше да го развие 3 часа по различни способи .Там го развиха за 2 секунди :D :D :D :D :D :D :D
Болта ще си ми върши работа ,ама ще си търся друг 2 употреба та да не си спомням повече за този майстор ;)
М/у другото мястото на сервиза е точно на дадената карта

Редактирано от eldesa - Вторник, 06.11.2012, 19:16:51

nightfighterДата: Събота, 10.11.2012, 23:58:09 | Message # 5
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote (eldesa)
а е костинбродски майстор и се опитваше да го развие 3 часа по различни способи .Там го развиха за 2 секунди :D

Специално при всички Хонди за този болт е необходим специален инструмент за да държиш шайбата когато го развиваш,нямаш ли го работата е трудна :)
При други коли, ако се закучи работата може да застопориш ключа и да удариш със стартера,но при Хонда не става по този начин понеже мотора върти на обратно на останалите.Затова се е измъчил човека :)

VIPER-CHДата: Събота, 10.11.2012, 23:58:19 | Message # 6
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Става,става,просто използваш мощен винтоверт или застопоряваш маховика.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

nightfighterДата: Събота, 10.11.2012, 23:58:29 | Message # 7
4G H22A 4WS MT

Със стартера не става :) А за мощния гайковерт спор няма,това е много полезен инструмент,но не всеки го има.

VIPER-CHДата: Събота, 10.11.2012, 23:58:39 | Message # 8
BIKER

Quote (nightfighter)
Със стартера не става

да се застопори маховика и да се ползва голямо рамо,нямах предвид нищо със стартера,за него си прав :)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

eldesaДата: Събота, 10.11.2012, 23:58:49 | Message # 9
Джудан (10)

Майстора направи болта така с гайковерт
.Ама май не толкова мощен колкото трябва.В сервиза го отвиха в гайковерт по голям и мощен без да държат никаква контра.

Редактирано от eldesa - Сряда, 07.11.2012, 08:35:58

MkillaДата: Събота, 10.11.2012, 23:58:59 | Message # 10
5th gen F20A4

Днес и с Garfi се засякохме там :) Направихме зимните профилактики и 1 час лафче на яката печка която са купили.Взех масло Agip с препоръки на близък приятел и на Pe6o74 та да видим как ще се държи тяхната синтетика.Много го хвалят пък ще си проличи след 3-4к километра:)

Редактирано от Mkilla - Сряда, 07.11.2012, 19:58:39

VIPER-CHДата: Събота, 10.11.2012, 23:59:09 | Message # 11
BIKER

Момчи,аз неам думи :D

nightfighterДата: Събота, 10.11.2012, 23:59:19 | Message # 12
4G H22A 4WS MT

Аз я знам историята на mom4i74 с ангренажните ремъци ,бях чел неговия пост навремето когато възникна проблема.И аз да бях на негово място не бих стъпнал повече в този сервиз!Възможно е хората там(или поне някои) да са добри професионалисти,не знам , аз не ги познавам, но фактът че са допуснали толкова груба грешка (и то 2 пъти) на толкова отговорно място като ангренажа не говори никак добре за тях! Пази боже , че не са смазали мотора,че тогава и хиляда пъти да се извинят полза няма да има.
Трябва собствениците на сервизи,много добре да си подбират персонала,защото дори само един смотаняк-некадърник , работещ при тях може да направи толкова много поразии , че после оправяне няма.

Редактирано от nightfighter - Събота, 10.11.2012, 20:54:13

MkillaДата: Събота, 10.11.2012, 23:59:29 | Message # 13
5th gen F20A4

dpavlovq , ти като караш примерно то 10г. автомобил грешки не правиш ли ? Просто се дразня на такъв тип коментари и не , не съм адвокат на никой.

mom4i74Дата: Събота, 10.11.2012, 23:59:39 | Message # 14
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Вьв втория сервиз (Андро) бях много доволен но втория пьт майстора който ми прави колата имаше помощник и той явно омаза нещата като изрони резбите в блока дето се хваща опората на висящия лагер.
А наистина най добре си е сам ако има вьзможност да се ремонтира колата. Трябва да кажа че като легнах под колата накрая и прегледах всичко и разглобих всичко което е пипано и може да се обьрне намерих доста неща които си ги оправих както много липсващи болтове .
Неискам никой да обиждам. Извинявам се ако сьм се изразил по грубо. Наистина никой не е безгрешен.
А тогава се обадих и на Мони от MS ауто и му казах за проблема. Евала на човека че каза че ако проблема е от негови части той ще поеме всички разходи за ремонта.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

dpavlovqДата: Събота, 10.11.2012, 23:59:49 | Message # 15
Нанадан (7)

Съобщения: 306
Правя грешки. :)
Но в един сервиз трябва да има контрол, да минат след майстора и да видят дали всичко е изрядно, да покарат и да предадат автомобила, ако ти не си доволен от услуги на сервиз има голяма вероятност да не го ползваш отново и това е въпрос на убеждение и на манталитет.
Защо да отида да предявя рекламация, при положение, че аз не съм доволен и смятам, че там хората не работят качествено и второ, защото смятам, че отношението им ще е агресивно, тъй като аз излагам на съмнение, тяхната компетентност.

Отделно ще ти отговоря тук, а не в другата тема, за мнението ми за сервизите...
Юбико са ми правили ремонтите...на хидравлика, на датчик за 4WS, и чистене на грешки от 4WS. Ремонта на хидравликата е безупречен, защото тя не ме е притеснила откакто е поправена от тях.
4WS системата 2 пъти спира и сега аз искам да опитам в друг сервиз какво ще ми кажат и дали системата ще издържи повече време в работен режим от предишните пъти.(не съм казал, че Юбико имат грешка в поправката на 4WS системата, но тя 2 пъти спира на около 2000км пробег и за мен е капризна)
Аз не робувам на сервизи.
В Омбре е правена профилактиката на колата при покупката, и смяна на филтри и масло тази година и там съм доволен. Омбре каза, че 4WS системата не трябва да се качва на някакви бордюри и нещо я разстройва, а когато купихме колата Омбре каза, че трябва да види стъпка по стъпка къде е проблема на системата(значи за него е нещо като сложен анализ), което отне нула време на Юбико, които изчистиха грешките на компютъра(явно имат софтуера), сега аз искам да видя за последно дали мога да ползвам тази система, която е направена за удобство и не ми харесва да ми свети. :D

Редактирано от dpavlovq - Събота, 10.11.2012, 21:55:55

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda