Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Сервизи - отзиви и общи коментари
nightfighterДата: Неделя, 11.11.2012, 19:42:16 | Message # 46
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
Всъщност ,какво ми дреме на мен,че си губя времето с тази тема, аз колата си в сервиз няма да закарам,затова техните грешки не са моя работа! Пък вие си ходете където искате, давайте си положително/отрицателно мнение от ПЪРВА РЪКА колкото искате !

п.с. От такива ,,грешки" преди 2 дни на една кола и изхвърчаха предните гуми пред мен и едната гума счупи краката на един комшия който си вървеше по тротоара на стотина метра от мен!!!

Редактирано от nightfighter - Неделя, 11.11.2012, 19:53:06

aλexandroДата: Неделя, 11.11.2012, 20:28:41 | Message # 47
Хачидан (8)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Не разбирам защо продължавате да оправдавате грешките в сервизите (не визирам с Юби-ко и престанете да ги защитавате) с фразата "стават грешки". Извинявай, Дани, но да сравниш изпуснат харддиск с некачествен ремонт на автомобила не уместно ама никак. Да не говорим, че има разлика между това да изпуснеш без да искаш харддиска и да биеш с чук по резбата на полуоската. <_<

Не разбирам мненията в тази тема, които не казват нищо нито за сервизите, нито нещо близо с темата, а коментират коментиращите. Наистина не го разбирам blink

eDanielДата: Неделя, 11.11.2012, 21:54:54 | Message # 48
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
aλexandro, аз се занимавам с компютри, а не с коли затова и грешките са с различна степен на обществено значение.
Това, което искам аз е в специфичните теми да не стават чат.
Да, може утре да отида в Бултрако, Юби-ко или където и да е другаде и сервиза да си остави ръцете и в резултат аз да изгубя контрол на автомобила и да причиня катастрофа с жертви. На никого не пожелавам да се случи подобно нещо! И да, разбирам много добре възможните последици от подобни намеси в сервизите.
Искам да има някакъв, макар и минимален контрол върху това, което се случва в този форум. Не съм ви спрял да пишете! Или ще отречете? Просто исках да има отделна тема, в която да се дискутират тези неща. Не искам темите за сервизите да стават батак и хранилки.
Кое е толкова трудно за разбиране? Какво искате от мен да направя в този случай? Да оставя всяка тема да се превърне в чат? Или пък да променя темата за Юби-ко на "НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ЗА НИЩО НА СВЕТА АКО ВИ Е МИЛ ЖИВОТЪТ"?
Щом са ви били по резбата на полуоската с чук напишете го в темата на сервиза. Щом са направили така, че да ви гръмне двигателят напишете го там. Затова са тези теми.

プレリュード 夢のカ

ZAPPAДата: Неделя, 11.11.2012, 22:21:51 | Message # 49
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

eDanielДата: Неделя, 11.11.2012, 22:41:07 | Message # 50
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Това, че човек допуска грешки и факта, че защитавам Юби-ко е лично мое мнение като потребител. Може да не съм прав, разбира се и се надявам да не съм натрапил мнението си на някого.

Не искам обаче да се омазват темите с ненужни коментари. Ако поразгледате малко ще забележите много подобни теми, в които има по 1-2 ненужни коментара и никой не го е повдигнал на въпрос. Нека обаче да има мярка.

Отново казвам - Нямам нищо против да спорим за това, дали аз съм прав или не относно това, че продължавам да ходя в Юби-ко. Нямам нищо против коментарите в текущата тема.

Малък форум сме, много хора се знаем по един или по друг начин. Нека се разбираме като приятели и колеги и да си помагаме един на друг, а не да се псуваме, колим и бесим както става на други места.

プレリュード 夢のカ

ZAPPAДата: Неделя, 11.11.2012, 23:06:37 | Message # 51
ARTIST

Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

eDanielДата: Неделя, 11.11.2012, 23:12:59 | Message # 52
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Е в случая с Юби-ко грешката е сериозна наистина и тогава аз бях в постоянна връзка с Момчи и съм наясно какво се е случило. Жалко е, че не са реагирали по подобаващ начин защото аз знам и за други случаи, в които нещата не са завършили така. Тъпо е също, че се случи точно на Момчи и то точно след като АЗ го бях насочил към този сервиз. След това се бях зарекъл повече да не препоръчвам сервизи на никого. Това май е най-добрият подход. Аз ходя в Юби-ко и съм доволен, но който иска да ходи там да го прави на свой риск.

プレリュード 夢のカ

mom4i74Дата: Понеделник, 12.11.2012, 01:29:22 | Message # 53
Джудан (10)

Съобщения: 2166
В никакьв случай не си виновен ти Дани. Бил си доволен от сервиза и като приятел си ми го препорьчал. Никога не ми е минавало през ума че ти си виновен. Винаги си достатьчно добронастроен кьм всички и на всеки си помогнал с каквото си могьл така че всичко е ок. Хубавото е че си ги коментираме тия неща за сервизите в нашия си форум за да има прозрачост и всеки да си преценява. Ако беше в другия форум едва ли щях да пиша но тука смятам че сьм сред приятелска среда и за това споделих.
Ако не се бях вьрнал вттори пьт в сервиза и не ме убеждаваха че е нормално да свири ремака защото е натегнат хубаво нямаше да напиша отрицателно мнение. По принцип не сьм конфликтна личност и мисля че е крайно време да си кажем наздраве :) Не ми се отварят гадинките с чашите :) хаха

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 12.11.2012, 01:32:32

NSBOPДата: Понеделник, 12.11.2012, 11:14:38 | Message # 54
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Сега съм на кафе, но наздраве alco

ms_autoДата: Петък, 30.11.2012, 22:03:54 | Message # 55
Нидан (2)

Съобщения: 38
Здравейте юнаци,
Видях темата и като се зачетох... чак ми стана весело!

Ще Ви разкажа една от ситуациите в които съм се чудил да се смея ли...??? да плача ли...???

Преди няколко месеца пътувам за София и се разбирам с един клиент, колега, горд собственик на CR-V първа генерация да се срещнем за да му дам огледалото което някой му счупил на паркинга.

Пича супер мераклия и педант - иска всичко по колата му да е GENUINE PARTS т.е. ОРИГИНАЛНО НА ХОНДА...
Срещаме се... давам му каквото ми е поръчал... и пича почва да ми се хвали колко е доволен и какво супер обслужване е направил на любимото возило за скромната цифра от 950,00 български левчета...

Ококориха ми се очите и ми стана интересно какво точно му е имплантирано в двигателя което може да струва такива пари... питам го аз какво е правено за тея кинти и пича отваря капака и почва да ми обяснява...
-смяна на масло и маслен филтър
-смяна на въздушен филтър
-смяна на горивен филтър
-смяна на масло в скоростна кутия
-смяна на ангренажен ремък + объягаща ролка НО БЕЗ СМЯНА НА ВОДНАТА ПОМПА...

БРЕЙ... почнах да смятам аз... и от никъде ама от никъде не излиза сметката и тва си е... нещо много... ама наистина много ми се виждат тея кинти за тва обслужване и тва е...

Поглеждам към масления филтър и... АААА какво да видя... FIAAM - за тези които не знаят... цената на този филтър е около 9,60 лв.
Поглеждам към горивния филтър и АУУУ какво да видя... АМС - за тези които не знаят... цената на този филтър е 20,00 лв.
Отварям кутията на въздушния филтър и... познайте от 3 пъти... отново АМС който е на цена 15,90 лв.

В този момент вече бях наясно че човека е бил зверски изнасилен но не е разбрал какво му се е случило...

Пича се усети че нещо се скунфузва ситуацията като видя как ми се опулват очите и че изобщо не съм във възторг от това което виждам и ме пита кво не ми харесва... а аз му отговарям на въпрса с въпрос... "Да са Ви останали някакви опаковки от ангренажа и роката???" отговора беше - "Абе не са ми останали опаковки ама помня какво пишеше на тях... На ремъка пишеше "Дайко" или нещо такова а на ролката "ГМВ"..."
Само за информация... ремък на DAYCO в Евро 07 е на цена 38,06 лв.
Само за информация... ролка на GMB в Евро 07 е на цена 46,70 лв.

...Отанах БЕЗ ДУМИ... ВЦЕПИХ СЕ...

Единственото което успях да промърморя беше: "Къде Ви обслужиха колата???"
А пича повече от учуден... "Е как къде бе...??? ПРИ НАЙ-ДОБРИТЕ!!!"
В този момент аз започвам да си мисля за Бултрако или за Юби-ко.. защото само там имат консумативи GENUINE PARTS... и без да се замислям му казвам на юнака... "Колега... аз ако съм на твойто място ше ги разцепа тея тарикати от ХОНДА и ше ги дам на съд!!!"
Пича обаче вместо да се трогне ми вика... "Ква ХОДА бе мен... те там нищо не разбират!!!"
В този момент оглупях окончателно питайки се "КОИ СА ТЕЗИ ДЕТО СА НАЙ-ДОБРИТЕ???"... и го питам "Добре де... Кои са тея дето са най-добрите ама не са нито Бултрако нито Юби-ко..." и пича гордо ми съобщава че е бил в сервиза на Омбре!!!

Е хе... слушам го и не вярвам на ушите си и му казвам... "Абе сигурно момчетата дето са там в сервиза нещо са се объркали и не са разбрали какво искаш... и вместо да ти монтират ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ са ти монтирали некви части на странични фирми производители..."

Помръкна му лицето на човечеца... почервеня... ядоса се... и ми казва през зъби... "Нема такъв филм брат... Аз като си вкарвах колата в сервиза ИЗРИЧНО КАЗАХ НА ОМБРЕ ЧЕ НЕ ИСКАМ ДРУГ ДА МИ ПИПА КОЛАТА И ВСИЧКИ ЧАСТИ ТОЙ ЛИЧНО ГИ МОНТИРА ПРЕД МЕН!!! Проблема е че Аз не мога да направя разлика между ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ и ЧАСТИ НА СТАРНИЧНИ ФИРМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ... АМА ВЕЧЕ ЗНАМ!!! Така е... мъжко дупе... един път се..."

Казахме си "Довиждане" и всеки си тръгна по пътя със своите мисли... и с буца в гърлото... Аз защото все пак Омбре го смятах за колега а видях с очите си как е направил нещо за което все още не мога да намеря подходящи думи... а човечеца... и той... защото разбра колко ТЕЖКО Е ИЗКЛАТЕН...

Оставям на всеки от вас да си прецени сам дали става въпрос за "грешка" или... и аз не знам как да го нарека това...

Ако някой дори за секунда си помисли че това което съм написал е плод на творчески измислица... лично ще го свържа със собственика на CR-V-то...

п.п. Това е една от многото истории които са ми минали пред очите с главно действащо лице "Най-добрия... разбирайте ОМБРЕ" и други ше Ви разкажа ама по-нататък... стига толкова за днес!!! :D :D :D

Редактирано от ms_auto - Петък, 30.11.2012, 22:09:52

mom4i74Дата: Събота, 01.12.2012, 17:59:50 | Message # 56
Джудан (10)

В червения форум бях чел тема в която някой се жалваше че оставил колата за някакьв дребен ремонт а след като я е взел е била зажулена от едната страна и скоростите невключвали. Ремонта който е искал човека изобщо не е бил свьрзан сьс скоростите. После друг човек от форума каза че е видял неговата кола сьс свалени скорости и на канала друга хонда сьс свалени скорости. Асоциацията е лесна защо на клетия човечец не са му включвали скоростите след като преседяла колата му в сервиза. А за ужуленото по колата казали че така си е била. От тогава вече ме е страх да си омисля да си остава колата при Омбре.

nightfighterДата: Неделя, 02.12.2012, 00:21:38 | Message # 57
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
И аз съм имал вземане даване с него,в интерес на истината не ме е измамил,но ми взема много повече пари от нормалното , за част втора употреба понеже единствено при него я бях намерил и той беше наясно че много ми трябва (става въпрос за предна рейка за 4WS,за LHD), поне 5 пъти в рамките на около 6 месеца сме се уговаряли да ми я изпрати,за спазарената сума (300лв ако някой го интерисува ) , и все много зает ,все забравил и все рейката не идва :'( Накрая при едно пътуване по работа се отклоних и минах през София да си я взема ! Яд ме е че дадох толкова пари за нещо което знам че не струва толкова,ама в онзи момент не можах да открия никъде другаде,омръзнало ми беше да търся и чакам ,за да завърша проекта си за 4WS системата, а то болен на легло се еб. :)
В крайна сметка,няма от какво да се оплаквам,никой не ме е излъгал или измамил! Просто човека се възползва от положението и се показа като долен търгаш, а не като добронамерен и загрижен за Вас и вашата кола Хонда фен , за какъвто усилено иска да се представи! Имайте го в предвид, него го интерисуват само Вашите пари,боли го ху. за колата Ви!

Редактирано от nightfighter - Неделя, 02.12.2012, 00:27:32

MkillaДата: Неделя, 02.12.2012, 02:11:50 | Message # 58
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
При мен смениха накрайник и свещи ( които аз си занесох ) и всичко беше отлично с работата им.Бяха почистили и дросела и EACV , защото не знаех кога са почиствани последно и дали въобще е правено.На следващият ден т.е 1 ден след като си взех колата като вдигнах капака да си проверя маслото видях как ми е скъсан късият въздуховод който влиза в дросела...Скъсан , разбирайте цъфнал на 3 места.През времето което оставих автомобила и на следващият ден когато вече си взех колата съм провел 2-3 разговора с тях по телефона за да чуя дали има нещо друго което е притеснително и ме бяха уверили , че всичко останало е повече от отлично.Да , гумените материали стареят особено в двигателният отсек и е нормално когато се монтира/демонтира нещо то да се скъса или счупи и дали от мен или от майстор няма значение , просто му е дошло времето.Но ме подразни факта , че не ми казаха а са го видели и са знаели много добре.Естествено се върнах в сервиза не много доволен и ги попитах дали са го видели и ако "да" , защо не са ми казали ? Отговора беше :
-Да , скъса се , видяхме го но не ти казахаме , защото и така да караш проблеми няма ?!
Всичко е много добре ама тогава направо да отскубна air intake-а и да си карам така ? Хем ще пестя от въздушни филтри :D Предложиха ми , да ми заплатят скъсаният въздуховод.Е , аз си го намерих и не им поисках и стотинка защото не е редно и знам , че не са виновни за това.Не ме разбирайте погрешно , не ме е яд , че нещо се е счупило или скъсало , защото е нормално дори и на нова кола подобен случай.Яд ме е като ме лъжат в очите при положение , че си плащам на майстор за да знам , че всичко е наред.Ходих втори път за смяна на скъсана шпилка и ми казаха да оставя колата защото имало много за разглобяване за да се смени а трябваше да пътувам извън града и бях на зор.Отказах се , отидох до Юби Ко и за под 10 мин вече бях с нова шпилка и гайка подарък от бат Сашо ( eldesa ).
Не бих се върнал пак там.Наистина може да са прекрасни специалисти и вярвам , че е така защото от години се занимават с любимата ни марка и има много много добри отзиви за тях но отношението към крайният обикновен клиент т.е мен , не ми хареса или може би просто аз съм бил карък.
В заключение ще кажа , че съм много раздвоен от цялата тази работа.Може би ако не го бяха премълчали щях да им бъда редовен клиент защото това ми беше първото ходене там след многото позитивни коментари които бях прочел предварително но вече не бих им се доверил.Както всички знаете "Първото впечатление е най-важно" :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Неделя, 02.12.2012, 03:24:53

GarfiДата: Неделя, 02.12.2012, 13:29:09 | Message # 59
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
mom4i74, не е добре да разказваш такива истории по спомен, защото някои неща които казваш за случката от онази тема не са така.
Позволих си да направя тази забележка, защото искам да сме обективни в този форум.

Лично аз съм недоволен от "най-добрия" сервиз (Омбре) и не си и помислям да ходя там.

Част от моята история в няколко реда.
Записах час за отстраняване на тропане по задното окачване, теч на антифриз от О пръстена уплътняващ връзката м/у корпуса на термостата и тръбата към водната помпа и вътрешен кормилен накрайник. Закарах колата в уреченото време и я оставих там като се разбрахме,че до края на работния ден ще ми се обадят за да си я взема. Тръгнах си и се сетих, че съм забравил да им кажа да ми сменят гориявния филтър. Бях далеч за да се връщам и звъннах на Омбре за да му кажа да го смени. Човека каза "няма проблем". Става 17:00 часа обаждане - йок,а трябва да мина цяла София за да стигна до там. Решавам да звънна аз, за да разбера дали да тръгвам защото става час пик по софийските улици. Обаждам се и питам..... " Ако прелюда който оставих сутринта е готов да дойда да си го взема? Отговора беше - Да, готова е колата, но побързайте. И аз тъпака почвам да бързам, хващам такси и отивам там и какво да видя? Прелюдията паркирана отвън, викам си направили са я. Влизам в сервиза и Омбре започва да ми разправя , че проблема по задното окачване не е отстранен, защото не могли да отвият някакъв болт и се отказали защото ги било страх да не се скъса. О пръстена и накрайника са сменени както и термостата защото не бил отварял на правилните градуси. Видях си термостата захвърлен на земята и си го взех защото го бях сложил месец по-рано. Казвам му.... " какво направихте с горивния филтър?" - Е как какво? Сменен е!
Плащам една дебела сметка и излизам, отивам при колата вдигам капака, нагъзвам се хубаво ( знаете къде се намира) за да видя новия си горивен филтър обаче няма такъв, стария си седи и си кротува.
Върнах се и ги накарах да го сменят.
Тази случка ме накара да не си и помислям за този сервиз вече. Бъдете сигурни, че историята е едно към едно и няма грам художествена измислица.

mom4i74Дата: Неделя, 02.12.2012, 14:14:46 | Message # 60
Джудан (10)

Приемам забележката:) По спомен разказах:)

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda