aλexandro's Lude BB3
|
|
aλexandro | Дата: Петък, 02.11.2012, 19:07:29 | Message # 16 |
 Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Статус: Офлайн
| Миналата седмица имах малко свободно време и реших да санирам малко вратите. За целта имах приготвени (от 3 години близо) две ей такива ролки:
Ето две снимки от процеса на работа и от завършената врата:
За тези които решат да правят всичко това да кажа няколко съвета. Първо шофьорската врата отнема повече време отколкото пасажерската. Не правете това ако имате проблем с оборудването на вратите, защото после достъпът е труден. За двете врати отидоха точно двете ролки като почти никъде не съм застъпвал. Когато облепите външната ламарина, е добре да вземете спрей за гумени уплътнения и да напръскате хубаво уплътненията на релсите, по които се движат ел. стъклата.
Като цяло не съм особено впечатлен от изолацията, но определено при усилена музика се усеща положителен ефект. При отваряне/затваряне на вратите ефекта е по-скоро минимален. Разбирам, че е по-добре да са два пласта от тази изолация, но не съм сигурен колко е добре в дългосрочен план, предвид, че битума (и по-скъпите битуми също) си тежи и това може да доведе до увисване на вратите.
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 03.11.2012, 15:39:34 | Message # 17 |
 just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
| Аз съм със същата лента, обаче е с ПВЦ покритие отгоре. Бях направил вратите точно като теб но лентата се свлече на по-големите отвори, които зи затворил с нея. Изрязах я по отворите и сложих найлон на тях както е оригинално, и без това единствената функция на тази лента е да спре резонанса на ламарините.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Неделя, 02.12.2012, 23:53:27 | Message # 18 |
 Хачидан (8)
| Преди около 2 часа се повозих за няколко минути с новата си кола Не знам как ще издържа до другата седмица когато най-после ще мога да я досъбера да я покарам.
Тогава ще има и нови снимки, но не издържам да не споделя.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 00:47:19 | Message # 19 |
 Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Колко мм е дебела тая битумна ролка?
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
aλexandro | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 01:01:48 | Message # 20 |
 Хачидан (8)
| Колко е дебела ролката или колко е дебела самата лента?
Ако е за лентата - тя е тънка - около 2 мм (+/-)0,5 мм. Заотва и ефекта не е супер-дупер мега хипер поразителен. Положителното в тънката лента е теглото.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 01:04:19 | Message # 21 |
 CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Quote (aλexandro) Преди около 2 часа се повозих за няколко минути с новата си кола yahoo yahoo yahoo Добре ли е?
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
aλexandro | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 01:20:49 | Message # 22 |
 Хачидан (8)
| Нямаше как да я настъпя. При нас мъглата е с нож да я режеш - видимост около 20 метра (не преувеличавам) и доста стабилен дъжд. Иначе ако я чуеш как мърка… Няма и следа от ярмомелката, а освен това ми направи впечатление, че и звука от гърнетата се подобри значително. Много съм щастлив, но сега ще престои една седмица в гаража да стбира сили, че после дупе да й е яко :-D
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 01:25:20 | Message # 23 |
 Джудан (10)
Съобщения: 2166
| С "Dinamt" са ми облепвали вратите на една кола и ефекта беше чувствителен. Но си играха да запушат фабричните отвори на вратата с дьрво и пак вьрху него "Dnamat". За сьжаление е ненужно скьп тоя матерял. Еха представям си как и се кефиш и радваш на колата с новия двигател:) Честито!
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Понеделник, 03.12.2012, 01:27:04 |
|
| |
ZAPPA | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 01:59:36 | Message # 24 |
 ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
Mkilla | Дата: Понеделник, 03.12.2012, 02:24:37 | Message # 25 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Принципно не е нужно да е Dynamat Има си STP което е абсолютно същото и е с по-ниска цена.Тези ролки не вършат почти никаква работа , цапат , имат лек дъх докато изсъхне лепилото , свличат се като изсъхне и са тънки.Цялата хамалогия си заслужава ако е с качествени материали иначе няма смисъл според мен.Говоря от личен опит Вратите ми са с STP а ваничката в багажника с подобно на това "роле".
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 13.08.2013, 20:03:47 | Message # 26 |
 Хачидан (8)
| От доста време се канех да си повдигна темата с няколко снимки, които бях направил. накратко новите неща по колата са - нов, напълно ремонтиран и обслужен двигател H23 (благодарности на Дани за него), ръчна скоростна кутия M2A4, фейслифт мигачи, USDM (JDM) габарити до мигачите, фейслифт решетки между фаровете, нов спойлер и може би други неща, за които не се сещам.
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 13.08.2013, 20:21:30 | Message # 27 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| са ако и праснеш и едни халогени и ще е супер .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 13.08.2013, 20:28:01 | Message # 28 |
 Хачидан (8)
| За съжаление това бяха и последните ми снимки на колата. В неделя една бордова Шкода ме засече (зави наляво докато я изпреварвах) и от колата ми се получи това:
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 13.08.2013, 20:37:06 | Message # 29 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| купето осукано ли е? ако са само ламарини е лесно
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 13.08.2013, 20:46:21 | Message # 30 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Ех,че грозна гледка.....много гадна работа колега.Съчувствам ти...знам,че не е успокоение но... Задния панел ми се струва най-грозната работа.Ако няма вътрешно посукване може да се присади всичко от здрав прелюд,така че да стане добре а не пълнежи с кит
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |