aλexandro's Lude BB3
|
|
NSBOP | Дата: Понеделник, 30.06.2014, 10:16:42 | Message # 46 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Статус: Офлайн
| Стига бе! Готова ли е?
|
|
| |
aλexandro | Дата: Понеделник, 30.06.2014, 11:35:34 | Message # 47 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Колко бързо, нали? Толкова неща има да дооправям по нея, че ми се реве
|
|
| |
rebo_civic | Дата: Понеделник, 30.06.2014, 13:35:19 | Message # 48 |
Сандан (3)
Град/Държава: Montana/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 59
| Какво ти е останало да правиш, по колата, защото майсторите добре са се справили с тенекиите Мога само да те окуража да продължаваш да се грижиш за колата без значение от случилото се!!! Важно е да имаш мерак и ще го направиш отново кукличка.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 30.06.2014, 13:57:15 | Message # 49 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Казвай какво става да помагаме с каквото можем...
|
|
| |
aλexandro | Дата: Понеделник, 30.06.2014, 14:29:13 | Message # 50 |
Хачидан (8)
| Да, боята е в прилично състояние (връщам си думите назад; след малко по-обстоен оглед установих, че боята е ужасна и цели части от нея ще паднат още на първата автомивка). Просто има маса неща за дооправяне.
Днес започвам с монтаж на гума и оправяне на документите (ГО, преглед, винетка). Утре ще гледам сходимостта, защото тегли доста на една страна. Ще погледна и окачването, защото при по-остър десен завой се чувства много нестабилна ("патерицата" е отзад отляво и може да е от нея). - Една тръбичка на климатика е скъсана и трябва да се ремонтира, но за целта трябва да сваля предната броня. - Същата броня и без това не е пасната добре и ще трябва да си търся оригинални клипсове, тъй като липсват. - Ще ми трябва също десен габарит, защото този, който са ми сложили е затъмняван от някакъв си тунер. - Преден ляв десен бял мигач (в бронята). Ще трябва да си търся в ebay защото само там съм виждал да се продават поединично (ако някой види, да свирка) - Предните ми говорители не работят. Оправени са - оказаха се окислени кабелни обувки, които вече са заменени с нови. - Единият водач на стъклото на пасажерската врата липсва и когато стъклото се свали започва да дрънчи във вратата. - Единия ветробран (на пасажерската врата) трябва да си го монтирам обратно. - И двете врати не лягат съвсем перфектно на местата си - горния край на пасажерската е "потънала", а горния край на шофьорската е леко "излязла". Предстои да разбера дали мога да ги регулирам някак си. - Предния капак има нужда от повече сила когато се затваря. - Десните колани (преден и заден) не работят; задния дори е срязан. - Фаровете не светят коректно, вероятно жичката на късите на десния фар е изгоряла (днес ще разбера). Оказа се изгорял бушон. Остава въпроса обаче къде са изчезнали моите крушки NightBreaker Plus и са се появили една Osram Bilux и една Хела. Сигурно моите са изгорели.
Вероятно има още неща които ще открия или не си спомням в момента. Просто снощи бях твърде изморен. Хубавото е, че си я взех все пак, защото ми омръзна 6 месеца да слушам оправдания как и защо не може да стане в обещаните срокове.
Редактирано от aλexandro - Сряда, 02.07.2014, 09:03:22 |
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 01.07.2014, 09:36:50 | Message # 51 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
| Quote aλexandro ( ) - Единият водач на стъклото на пасажерската врата липсва и когато стъклото се свали започва да дрънчи във вратата. Става въпрос за дясната врата,нали така? Напиши ми какво точно ти трябва и ще ти го пратя.
п.с. Коя тръбичка е скъсана? Мисля че имам една от дехидратора към радиатора.
Редактирано от nightfighter - Вторник, 01.07.2014, 09:40:39 |
|
| |
aλexandro | Дата: Вторник, 01.07.2014, 15:34:04 | Message # 52 |
Хачидан (8)
| nightfighter, Ще снимам водача и ще ти го покажа. Да, на дясната врата е. Точно за тръбичката от дехидратора до радиатора става дума.
Оказа се, че освен некадърно боядисана, колата не е и изправена като хората. Днес бях на реглаж и лявата гума е на 1,5 см зад дясната. Отидох при един читав майстор специализиран в изправянето на автомобили, който каза, че ще я оправи. Има и други забележки, но той каза, че ако искам всички фуги и линии да станат идеално прави като нови, трябва да се разглоби изцяло автомобила вкл. сваляне на стъклата. Не съм сигурен, че ми се занимава. Засега ще оправим отпред всичко - долна и горна греда, както и свързаните с тях преден капак, броня и фарове. Утре ще си сваля бронята и ще изправим колата. Докато е свалена ще дойде един заварчик да каже дали може да оправи тръбичката на климатика. Ако каже, че може да го направи, ще откажа на Веско. Може на някой друг грешник да потрябва.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 02.07.2014, 01:33:13 | Message # 53 |
4G H22A 4WS MT
| Водач ще ти пратя,само кажи кой ти трябва от страната на пантите или от страната на бравата, а ако трябва и двата.Казвай ако има и друго което ти трябва по вратата. Тръбичката не ми трябва и ще ти пратя и нея,но първо трябва да я намеря,сигурен съм че я имам, само не знам къде е,дали е тук в Пловдив или на село в гаража.Ако не я намеря тук,когато си ходя тогава.Тази тръбичка,включително и дехидратора може да се смени и без да сваляш бронята,само дето е по-трудно.
п.с. Почити всички елементи имат доста големи допуски за регулиране ( врати, капаци, калници), бутлива работа,не е лесно за сам човек, опита на един професионален тенекеджия е безценен. Обикновено всичко това се прави преди боядисването.
Редактирано от nightfighter - Сряда, 02.07.2014, 01:41:41 |
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 02.07.2014, 09:16:41 | Message # 54 |
Хачидан (8)
| Супер, много ще съм ти благодарен, Веско.
Става дума за водача от страната на бравата. А атръбичката направо ще изчакам да ми я пратиш и ще я сменя цялата. Няма да рискувам със заврване, защото там е спорна работата, тъй като е скъсана много близо до гайката.
Един проблем имам с дясната врата още преди катастрофата - когато е много горещо или много студено, машинката във вратата няма сила да за заключи или отключи. Мърда съвсем леко в съответната посока и трябва ръчно да я отключвам или заключвам. Сега откакто си взех колата го прави постоянно. Дали трябва да сменя машинката (ключалката) или подлежи на ремонт? Ще опитам да намеря време и за нея тези дни, защото е супер досадно.
Според майстора, който днес и утре ще ми изправи гредите както си трябва, проблемът с вратите и въобще с цялото купе може да бъде решен, но е свързано със сваляне на вратите и демонтаж на предното стъкло. В момента нямам друг автомобил, а детето е на път, така че ще изчакам с тези авантюри. Този майстор поне е разбран и работи качествено и в срок. Ако взема друг автомобил, ще е по-лесно. Освен това, тогава може наистина тогава да я боядисам като хората, но човекът, който може да го направи това има нужда от адски много време за всичко (няколко месеца минимум). Засега ще се концентрирам върху 100% оправяне на сходимостта и спирачките.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Сряда, 02.07.2014, 20:59:20 | Message # 55 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Мръднал ти е диогонала и лесно и бързо се разпъва като се свали стъклото и разпъне рамката докато станат еднакви диогоналите и тавана ще дойде на място.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 02.07.2014, 22:42:05 | Message # 56 |
4G H22A 4WS MT
| Прати ми адреса на лични за да ти изпратя водача.За машинката не знам, и аз имам същия проблем, и тези дни ще разглобявам и моята дясна врата.За съжаление нямам друга изправна машинка (имам една но е счупена,надявам се с части от нея да оправя моята,но ако не става ще търся и аз друга брава). Ако се сещаш за разни други неща от вратата казвай. Днес рових за да намеря тръбичката, но не я открих, най-вероятно съм я занесъл на село,заедно с други климатични части които също не можах да намеря.Нядявам се да я намеря там,ако не успея за съжаление ще се окаже че съм те подвел.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 02.07.2014, 22:49:43 | Message # 57 |
4G H22A 4WS MT
| Quote aλexandro ( ) Според майстора, който днес и утре ще ми изправи гредите както си трябва, проблемът с вратите и въобще с цялото купе може да бъде решен, но е свързано със сваляне на вратите и демонтаж на предното стъкло Ще извиняваш за любопитсвото,но майстора който досега е правил колата защо не го е направил?? И въобще какво е свършил,освен че явно е сменил вратата,калника,капака и е боядисал колата?
|
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 02.07.2014, 22:56:10 | Message # 58 |
Хачидан (8)
| Мисля че аз съм те подвел. Днес свалихме бронята и огледах добре. Скъсана е тръбичката от дехидратора към купето. Прекалено близо е до гайтан и няма да може да се завари. Ще трябва да си търся друга, но не знам от десен волан дали ще стане. Поне две оправихме горната греда, капака, фаровете и единия калник. Сега отпред всичко е като заводско.
Ключалката ще я разглобя. Най вероятно трябва да се раздвижи и смаже, но не знам кога ще имам време.
Quote Ще извиняваш за любопитсвото,но майстора който досега е правил колата защо не го е направил?? И въобще какво е свършил,освен че явно е сменил вратата,калника,капака и е боядисал колата? Не е просто един, а цели двама братя, които дори имат акаунт тук. Днес, особено след като поразглобих нещата, установих че при тях властва абсолютна некадърност и немарливост. Просто е потресаващо в моите очи. Накрая си я прибрах защото ми омръзна да ме мотаят 10 месеца
Редактирано от aλexandro - Сряда, 02.07.2014, 23:10:46 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Сряда, 02.07.2014, 23:10:23 | Message # 59 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| От 5та дали стане тръбичката ? Ако имам ще я снимам утре и ще я кача тук.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
aλexandro | Дата: Сряда, 02.07.2014, 23:12:30 | Message # 60 |
Хачидан (8)
| Абе ти няма ли да заминаваш утре? :-D
|