Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Колектор за F20-ка
sean__johnДата: Понеделник, 20.02.2012, 12:02:37 | Message # 1
Йондан (4)

Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 96
Статус: Офлайн
Здравеите колеги имам 2 питания и ще съм много благодарен за всички мнения...та вчера видях че стоковия колектор на возилото ми е спукан и започнах да търся друг за подмяната му. Какво бихте ме посаветвали вие, стоков колектор от Honda Accord Coupe 2.2 (снимка1) или колектор от Honda Prelude H23 (снимка2)... И има ли нещо специфично при удалжаването на кабелите на ламбдата или просто се режат и удалжават. Поздрави на всички Фенове :)
Приложени файлове: 1839698.jpg (161.9 Kb) · 4547206.jpg (158.2 Kb)

Редактирано от sean__john - Понеделник, 20.02.2012, 12:03:24

ZAPPAДата: Понеделник, 20.02.2012, 12:35:32 | Message # 2
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available for users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

NSBOPДата: Понеделник, 20.02.2012, 12:58:11 | Message # 3
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Струва ми се, че монтирането на H23 колектор в F20 е честа практика и е bolt-on но нека да кажат хората, които са го правили.

VIPER-CHДата: Понеделник, 20.02.2012, 20:46:41 | Message # 4
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Значи,аз исках да слагам от Н23,намерих ги с гарнитурата но се отказах по следните причини. На Ф20 колектора е 4в1 а на Н23 е 4в2и после в1(но чак след фланеца) и не съответства фланеца на ауспухната тръба която се свързва с фланеца на изпускателния колектор.Иначе на главата пасва точно и гарнитурата е същата ;) та с труда който щях да правя фланец или да търся тръба от Н23,ще си направя колектори ръчна изработка с по-голямо ф и няма да е чугунен ;)
Но всеки според средствата и уменията си....ти я мисли :)

пп.И като инфо,от Н22 не става за Ф20

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

sean__johnДата: Понеделник, 20.02.2012, 21:43:44 | Message # 5
Йондан (4)

Еи така като тихо кротко си разговаряме, общуваме и най-вече споделяте опит ми става едно топло и ми е много кеф да чета... :)
Та за колектора, аз ще подменя всичко до катализатора за да е 4в2 и после в2...
Какъв ефект ще има не знам, но така или иначе ще го сменям и реших да видя какво ще ме посавтвате. За изработка на друг, да бих но не съм чак толкова в нещата за да го създам а тези двата съм ги намерил като обяви и трябва да реша кой да взема.
Благодаря на всеки един за изказаното мнение :)

eDanielДата: Понеделник, 20.02.2012, 22:01:10 | Message # 6
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Аз мисля, че колектора на H23-ката ще ти е напълно достатъчен за F20 даже няма да може да го използваш на 100%. А и от финансова гледна точка, чугуненият колектор е по-добрия избор.
И както каза колегата VIPER-CH, колекторите от H22 не стават на F20 и H23 съответно.

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Понеделник, 20.02.2012, 22:18:11 | Message # 7
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Да,с всички тръби до катализатора трябва да стане ,въпреки че (почти съм сигурен) тръбата след катализатора е с по-малко Ф от тази на Н23 и ще е добре да се увеличи диаметъра и там.Може би ефекта ще е по голям :)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

sean__johnДата: Понеделник, 20.02.2012, 22:18:48 | Message # 8
Йондан (4)

Е да но мене ме изкушава колектора от Accorda не за друго а защото от H23 може да се види във F20-ка, а такъв от купе не съм виждал в Prelude. Явно и като информация и като опит няма много за Accord-овия, аз затова ги посочих и двата за да чуя повече мнения.

eDanielДата: Понеделник, 20.02.2012, 22:55:52 | Message # 9
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Ако колектора за Accord e толкова различен, колкото и на H22 ще видиш много зор за да го преправиш за да стане на F20-ката. Усилието няма да си струва според мен. По-добре инвестирай в генерация след колектора на H23-ката. Това си е мое мнение, не ангажирам никого с него.

プレリュード 夢のカ

sean__johnДата: Понеделник, 20.02.2012, 23:18:45 | Message # 10
Йондан (4)

Баща ми кара Honda Accord Aerodec двигателя се води F20Z3 предполагам купето е F22** генерацията на двата модела е еднаква, това че са F серия не означава ли че са подобни и частите им са заменяеми и са еднакви с F20A4? Извинявам се ако се бъркам.
Двата модела са Honda of America и са с еднакав интериор, външмо погледнати от пред и като двигатели са 2.0-136к.с. и 2.2-150к.с. и двата агрегата са се монтирали и в комбито и в купето.
Малко избягах от темата която трябваше да се казва За или Против колектор от Accord Coupe но докато не се разисква една тема не се намира решение за нея :) Може да съм първия ползващ такъв колектор :)

Редактирано от sean__john - Понеделник, 20.02.2012, 23:23:15

eDanielДата: Вторник, 21.02.2012, 00:28:09 | Message # 11
CULTIST
4G BB2 H22A MT

F22 би трябвало да става :) Струва ми се, че aλexandro ще може да ти даде повече инфо alco

プレリュード 夢のカ

nightfighterДата: Вторник, 21.02.2012, 01:32:27 | Message # 12
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Като гледам по снимките,първият колектор който си показал няма да пасне.На H23 колектора е тип 0-0-0-0 и е пробвано,че става на F20,а този първия който си показал, ми прилича на 0-00-0,като на H22.
Това,че двата двигателя са F серия,не е гаранция за взаимозаменяемост на всички части,примерно и H22 и H23 са от една серия но всмукателния и изпускателния колектор са различни.Най точно можеш да провериш кои части са еднакви като сравниш парт номерата.

Редактирано от nightfighter - Вторник, 21.02.2012, 01:40:08

eDanielДата: Вторник, 21.02.2012, 01:39:37 | Message # 13
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Дам, сега видях снимките. То е очевидно това, прав си :)

プレリュード 夢のカ

MkillaДата: Вторник, 21.02.2012, 18:53:53 | Message # 14
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Колега а като имаш време , можеш ли да провериш за 100% сигурност дали кабелите на свещите са еднакви като дължина и лули ? Питам , защото както знаете в Щатите няма кабелите за F20A4 но тези за F22 съм почти сигурен че стават но не съм ги мерил а само съм чел насам натам по разни форуми.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

eDanielДата: Вторник, 21.02.2012, 19:41:31 | Message # 15
CULTIST
4G BB2 H22A MT

По памет мога да кажа, че единствената разлика между кабелите на F20, H23 и H22 и при двете генерации са дължината на първите два кабела, защото делкото е обърнато под различен ъгъл на различните модели. Малко по-късно ще изровя нещо по-конкретно.

プレリュード 夢のカ

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda