SWAP H22A в Honda Prelude 4 с H23A1
|
|
Garfi | Дата: Петък, 27.04.2012, 23:53:59 | Message # 31 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
Статус: Офлайн
| Quote (Jack) Цената е кам $130. За колко и кои тампони?
Quote (Mkilla) Garfi , ако става въпрос за тампоните на амортисьорите там са 8 броя + 4 втулки
Тия съм ги сменявал миналата година.
|
|
| |
Jack | Дата: Събота, 28.04.2012, 04:40:53 | Message # 32 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
| всичките по колата без стабилизиращите щанги
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 28.04.2012, 15:39:37 | Message # 33 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Ха, сещам се някой, който има такива...
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 11.05.2012, 00:54:13 | Message # 34 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 11.05.2012, 02:56:33 | Message # 35 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Мерси ZAPPA ,много полезно за мен!
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 17.05.2012, 23:16:11 | Message # 36 |
4G H22A 4WS MT
| Оказа се че двуцевката,на изпускателния колектор е направо размазана от удар в бордюр Лошото е ,и че и вътрешните тръби са смачкани и в резултат на това прегорели и пробити .Външно изглеждаше като дребен проблем, но работата излезна дебела.След двудневни неуспешни мъки да го възстановя,днес се отказах,изрязах всичко и поръчах неръждаема тръба и колена. Като и ако има някакъв положителен напредък ще постна снимки.На разпапурените тръби не съм правил , че от яд не ми беше до това.
Така изглеждаше външно щетата,от вътре е много по зле
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 17.05.2012, 23:20:18 |
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 02.06.2012, 22:24:02 | Message # 37 |
4G H22A 4WS MT
| Поради многото служебни ангажименти,нещата при мен се движат с доста бавни темпове.Опитвам се да оправя двуцевката на колектора от Accord Type R, която както се вижда от предните снимки е в окаяно състояние. В момента съм постигнал следния резултат: От неръждаема тръба и колена с външен диаметър 44,5мм смених двете вътрешни тръби.За съжаление не се получи точно това което исках ,но за момента ще остане така.
Външния кожух беше много деформиран от удара,а и при поставянето на неръждаемите тръби се получи около 5мм разминаване.В момента съм го събрал съвсем грубо, колкото да хване формата от около 7 отделни парченца на които се наложи да го разрежа поради една или друга причина.Естествено се получиха много големи фуги и дупки,които на снимките не са запълнени все още,понеже не разполагам подходящ заваръчен апарат и се мъчих с един електрожен Сега след като съм го разкроил и прикапал с електрожена съм го дал на един мои приятел да го завари стабилно и да напълни дупките с СО апарат.
Искам да Ви попитам,какво мислите по следния въпрос: Вътрешния диаметър на двойката неръждаеми тръби в момента е около 40мм,и те се съединяват в едно като съм ползвал оригиналната задна част на която диаметъра на отвора е 45мм.След това оригиналната генерация продължава с тръба на 63мм външно.Та въпроса ми е, да го оставя ли както е в момента и да заваря тръбата на кожуха както е било,или да премахна това стеснение и да заваря тръбата на 63мм директно за ,,Y'' образната част която съединява двете тръби,като изрежа част от нея и реално разширя крайния отвор .Моля за Вашето мнение!
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 02.06.2012, 22:58:00 | Message # 38 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Мисля,че трябва да го оставиш както е оригинал.Би трябвало тази фуния да играе някаква роля за скороста на газовете от двуцевката. пп.Не,че ще усетиш някаква разлика и по двата начина
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 10.06.2012, 23:40:59 | Message # 39 |
4G H22A 4WS MT
| Вчера започнах същинския монтаж и вече Х23 двигателя е на земята.Естествено възникнаха сумати проблеми които ще ме забявят.Оказа се че стойката на хидравличната помпа не пасва на Х22 ( имах тези опасения ).Вероятно ще може да се пригоди но трябва да се отреже една стърчаща от нея част която в случая ми пречи.Утре ще се разбере. Ако някой от вас колеги има електрическа схема на JDM, Х22А моля да ми я прати.Има някои разлики с инсталацията на Х23А1 и Х22А1.Вероятно първоначално ще пробвам да запаля двигателя с ЕКУ,дюзите и резисторната кутия от Х23,какво мислите за това?
|
|
| |
eDaniel | Дата: Неделя, 10.06.2012, 23:48:48 | Message # 40 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| Ако си с щатски H23A1 значи сигурно имаш knock sensor, който ще ти трябва ако на двигателя няма такъв. Освен това ECU-то на H22A-ката ще търси ELD (electrical load detector), и сигурно ще ти присветва енджин чека ако нямаш оригнална кутия от H22A (за бушоните имам предвид, ELD е отдолу). Аз мисля, че дори да запалиш двг с частите от H23A1 ще работи много грубо и сигурно ще ти гасне и ще имаш проблеми с оборотите и т.н. Може и да греша, разбира се
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 00:06:04 | Message # 41 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (eDaniel) ELD (electrical load detector), и сигурно ще ти присветва енджин чека ако нямаш оригнална кутия от H22A (за бушоните имам предвид, ELD е отдолу).
Ето нов проблем Обясни по подробно,какво представлява това нещо.Под оригинална кутия имаш предвид, кутията с предпазителите ( не скоростна кутия) нали така? Да имам knock сензор,който за съжаление от невнимание счупих при демонтажа,добре че на Х22 си му стои на блока.
Мога ли деректно да включа Японското ЕКУ П-13 на куплонга вътре в купето на който е в момента П-14 от Х23 ??
Редактирано от nightfighter - Понеделник, 11.06.2012, 00:11:37 |
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 00:23:50 | Message # 42 |
4G H22A 4WS MT
| Намерих нещо по този въпрос,показват начин по който да се изключи,но не ми е много ясно още.Малко разяснения ще ми бъдат полезни схемичка1 схемичка 2
|
|
| |
eDaniel | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 01:25:41 | Message # 43 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
| ELD следи количеството ток, което колата дърпа от акумулатора. Това количество варира според включените консуматори (парно, фарове и т.н.). Според текущата консумация, ELD казва на ECU-то с каква мощност да работи алтернаторът. Защо са го направили японците? - за икономия на гориво (двигателят се товари по-малко) - за удължаване на живота на алтенатора
И да, ELD се намира в кутията за бушони (отдолу) под предния капак.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
aλexandro | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 08:23:41 | Message # 44 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Quote (nightfighter) Малко разяснения Трябва ти такова реле: Гледай схемата от втория линк, понеже автора е един и същ, но на нея пише v.1.1. До колкото виждам ELD има три кабела. Режеш зелено-червения кабел и го връзваш към извод 87а на показаното реле. Извод 87 го връзваш към черния (маса) през един резистор 820 ома. Купуваш си един ключ, например такъв: който си го монтираш някъде в купето и го свързваш от едната страна към маса (където намериш) а от другата към извод 85 на релето. Извод 86 до колкото разбирам се свързва към някой от кабелите на касетофона
Дано съм бил полезен, понеже малко наизуст говоря. Нямаш ли възможност да ползваш истински комп от H22A? Или пък при финансова възможност да ползваш някой П28/П72?
|
|
| |
NSBOP | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 10:25:04 | Message # 45 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Аз също нямах оригинална кутия и сега ми дава грешка, но вече съм си намерил такава и пътува към БГ.
|
|
| |