SWAP H22A в Honda Prelude 4 с H23A1
|
|
nightfighter | Дата: Понеделник, 11.06.2012, 22:09:43 | Message # 46 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2035
Статус: Офлайн
| Quote (aλexandro) Нямаш ли възможност да ползваш истински комп от H22A? Имам истинския комп от H22A,той си ми дойде заедно с двигателя.Нямам цялата инсталация,само часта от куплонзите които са до външната кутия с предпазители към двигателяПроблема е ,че в момента колата е в едно хале на работата ми,и не мога да се застоявам дълго там.Затова идеятами е временно да пробвам да я запаля с стария комп,колкото да я махна от там,а после на спокойствие да си свързвам новото П-13.В инсталацията има някои разлики,а и не мога да ползвам оригиналната инсталация от двигателя понеже естествено е от кола с десен волан и куплонзите идват от другата страна,затова мисля да си ползвам моята като добавя няколкото кабела които ми липсват. Днес си смених съединителя с EXSEDY ,задния семеринг и монтирах скоростната кутия към Х22А.На ред сега са предните семеринги и ангренажните ремъци и мисля да го качвам пък после ще му мисля Благодарен ще съм на всякакви съвети и коментари.
п.с.Засега не мисля да вземам П28 или П72,имам други по належащи разходни дупки за запълване
|
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 13.06.2012, 15:24:41 | Message # 47 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
| Ако нямаш кутията, може да вземеш тази (незнам дали има всичко към нея): http://preludeuk.forumup.com/viewtopic.php?t=47518&mforum=preludeuk
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 13.06.2012, 19:24:20 | Message # 48 |
4G H22A 4WS MT
| Нещо не схванах Този от линка продава кутията с предпазители, която е вътре в купето,а не тази под предния капак в която е ELD.За какво ми е вътрешната кутия?Обясни моля.
Днес поръчах двете ролки на ангренажните ремъци,свят ми се зави от цените.Ега ти и тъпите ролки,цената на двете е около 300лв,ако са SKF, ангренажната ще е такава , но за ролката на балансиращите валове ще си взема една по евтина,пак уж японска. На някой да му се намират 2-те семеринги за разпределителните валове,да му ги купя или да ми ги заеме,като ще му ги върна след поредната поръчка на части от USA,която ще организират в червения форум.
п.с.Като информация мога да Ви кажа че стойката на хидравличната помпа от Х23 не става директно на главата на Х22,но не е трудно да се преработи.Необходимо е с ъглошлайфа да се отреже една стърчаща част от отливката между горния ляв и долния закрепващ болт,и леко да се пилне около 1 см от края на стойката под долния болт,като се вкопае около 3мм.Работа за 15 минути
Редактирано от nightfighter - Сряда, 13.06.2012, 19:51:47 |
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 13.06.2012, 19:47:09 | Message # 49 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Трябва да си купя очила с по-голям диоптер Извинявай ако съм те объркал, вътрешната кутия не ти трябва.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 13.06.2012, 19:56:43 | Message # 50 |
4G H22A 4WS MT
| Моля те!Благодарен съм ти,че си отделил от времето си, да се занимаваш с разрешаването на моите проблеми.
|
|
| |
NSBOP | Дата: Сряда, 13.06.2012, 20:06:41 | Message # 51 |
МВР НСБОП 4G BB2 H22A MT
| Между другото може да питаш същия селър дали няма и външна кутия. Аз стойката за помпата си я купих от Доктора защото не бях сигурен дали може да се преправи лесно и не ми се рискуваше. Добре е да се знае, че всъщност не е толкова трудно.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Четвъртък, 14.06.2012, 08:25:55 | Message # 52 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
| Quote (nightfighter) На някой да му се намират 2-те семеринги за разпределителните валове,да му ги купя или да ми ги заеме Най-добре се обърни към Мони или към SuNHiGh и си вземи два нови. По спомен не бяха скъпи (купувах наскоро за H23 главата).
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 14.06.2012, 21:14:47 | Message # 53 |
4G H22A 4WS MT
| Оказаха се трудни за намиране тези семеринги,толкова да ме е яд ,че не си ги взех от USA при последната поръчка Мерси за съвета alexandro, не знаех че колегата се занимава с авточасти, ще му пиша,но ще изчакам до утре ,че са ми обещали да ми донесат някакви на corteco, но не е много сигурно.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Четвъртък, 14.06.2012, 23:21:30 | Message # 54 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (nightfighter) Оказаха се трудни за намиране тези семеринги, Доста се вманиячвате....що просто не си сложиш Виктор Рейнц???
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 15.06.2012, 15:30:12 | Message # 55 |
4G H22A 4WS MT
| Quote (VIPER-CH) Доста се вманиячвате....що просто не си сложиш Виктор Рейнц???
Не разбирам забележката ти! Не се вманиачвам, просто в цял Пловдив не мога да намерия шибаните семеринги като размер (29x43x8) , независимо каква марка са,дори и в Хубата ги нямаше.А ти ако знаеш от къде да си намеря една семеринга 16х23х5 ще ми бъдеш много полезен
В крайна сметка вече пътуват към мен ,последвах съвета на alexandro и се обадих на SuNHiGh,така че, по всяка вероятност утре ще пристигнат при мен.
Редактирано от nightfighter - Петък, 15.06.2012, 15:31:49 |
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 15.06.2012, 22:24:37 | Message # 56 |
4G H22A 4WS MT
| Днес пристигнаха двете ролчици за ангренажа.Въпреки голямата отстъпка която жена ми уреди,корем ме заболя от цената им.Ако утре дойдат и семерингите за разпределителните валове,ще съм готов да качвам двигателя.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 15.06.2012, 22:35:34 | Message # 57 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote (nightfighter) Не разбирам забележката ти! Помислих си,че търсиш с етикет хонда Не е забележка,по точно въпрос. айде да го видим монтиран вече
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 15.06.2012, 22:37:42 | Message # 58 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 15.06.2012, 23:26:19 | Message # 59 |
4G H22A 4WS MT
| На SKF ангренажната ролка цената е около 190лв,а на другата за балансиращия ремък на Kavo Parts около 50лв.Ще си ползвам стария обтегач,които изглежда в отлично състояние.Сменян е от предния собственик на двигателя заедно с ангренажния ремък.По нататък ще си поръчам оригинален от USA.Доста мислих дали да не премина към механичното обтягане,като и спестя пари при това ,понеже механичната ангренажна ролка от Х23 е доста по евтина,но реших да се придържам към заводското изпълнение.Закрепването на ролката от Х22 е много по солидно,а и според мен автоматичния обтегач е доста полезно устройство,ролката е осигурена с законтрящ болт,които дори да изпусне обтегача няма да позволи значително да се охлаби ремъка.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 15.06.2012, 23:36:53 | Message # 60 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|