Искам да разбера повече за Х22А2 185 коня.
|
|
pikaso906 | Дата: Събота, 05.05.2012, 00:27:13 | Message # 1 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
Статус: Офлайн
| Броени дни остават до пристигането и на моя нов Х22А2 за сауп в 4 генерация.Ще го сменям при един добър доказал се майстор и имам няколко въпроса за да съм по-подготвен когато най-сетне пристигне. 1 Казват,че Ф20А4 е много здрав.Това значи ли,че Х22 е капризен и не понася "издевателства"? 2 Какви са възможните повреди,най-често срещаните при тези двигатели? 3 Някой да ми обясни за предназначението на някои нови части като витек соленоид,витек клапан и други такива които не присъстват в Ф20А4.Знам как работи витека. Ще си остана със сегашната скоростна кутия.Ще има ли проблеми,например да не издържи при по-рязко набиране?Ще има ли проблем с феродовия диск,по-силния двигател да го запалва при по-голямо натоварване?Не съм състезателен тип,но от време на време ще я поизпъвам и искам да знам дали с тази кутия да се страхувам,че нещо ще се счупи. Ако се сетя още нещо ще питам,а ако някой сметне,че някаква информация ще ми е полезна да я споделя.Благодаря.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 05.05.2012, 00:54:30 | Message # 2 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| споко за кутията няма ядове според мен. Двигателя си е направен за шпорене (то пък кой ли двигател на хонда не е правен за това ) за съединителя също мисля ,че няма да имаш никакви грижи ,ама едно ми е чудно преди да купиш този двигател защо тогава не си се поинтересувал за всичко около него ? Аз лично говоря за скоростите и съединителя от опита ми със различни модели сивик не с прелюд ама не мисля ,че има някаква разлика и аз съм правил суап и нямах грижи никакви а моя десен крак е бая тежък Ако не е тайна кой е майстора ? Защото много съм чувал за доказани майстори ама повечето от тях са големи мърлячи с извинение. Аз лично признавам само един ма той не е в София. Соленойда служи за за управление на двигателя и работният му режим. Представлява спирална намотка.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Събота, 05.05.2012, 01:01:46 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 05.05.2012, 01:01:34 | Message # 3 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Това което съм чел е ,че кутията на Ф20 ще разтовари работата на Н22 и ще е по-икономичен но не толкова пъргав.Н22 износва втулките на балансиращите валове и пада налягането на маслото което при Ф20 почти не се среща. Общо взето,Н22 е по натоварен и изцеден агрегат и е нормално да се износва по-бързо от Ф20.За това казват ,че ф20 е много здрав а всъщност качеството на материали и изработка е еднакво според мен. Нека хората с опит да споделят по-точно.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 05.05.2012, 01:02:37 | Message # 4 |
Aristocrat
| ми да му махне балансиращите валове и да запуши маслените магистрали и готово. ей тази тема ще ти е от полза http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56211 за мене Иво си е капацитет при Прелюдите , и за мен мнението му е повече от меродавно.
Редактирано от NightRider - Събота, 05.05.2012, 01:05:39 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 05.05.2012, 01:08:18 | Message # 5 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Те японците са ги сложили за у..... здраве Тези дето ще ми говорят,че двигателя работи балансирано и без тях,много им здраве.Аз поне не падам от марс.Според мен това е голяма простотия!!!И кому е нужно да се лишава от комфорт?Защо просто не си поръча едни нови лагери за валовете и ще я кара години.За да спести един ремък и една ролка или кой знае колко ще му олекне на мотора ,че да ходим на драг
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 05.05.2012, 01:15:59 | Message # 6 |
Aristocrat
| аз лично съм за балансиращите валове именно от тази гледна точка ,че всичко е сложено защото е от значение ,това с махането ми намирисва малко на майстора дето ти поправя електроуреда вкъщи и маха половината части щото не били нужни истината е нови лагери навсякаде и газ
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Събота, 05.05.2012, 11:39:47 | Message # 7 |
Кудан (9)
| Quote (NightRider) ,ама едно ми е чудно преди да купиш този двигател защо тогава не си се поинтересувал за всичко около него ? Поинтересувал съм се,но сега искам да разбера тези неща от хора които са правили тези неща и знаят какво ще стане с кутията и какво става с двигателя.Не питаи старило,питаи патило. Quote (NightRider) Ако не е тайна кой е майстора ? Един с доста години опит познавам го от както се помня понеже ми е роднина,от както купих прелюда няколко пъти съм го карал все при него прави ги един път и най-важното,ако някоя част която е сменил е дефектна (както се случи при мен)идва и ти я сменя безплатно,или,ако не знае къде живееш ти идваш.Не го казвам,защото ми е роднина,а защото всеки които го познава и си е правил колата при него е много доволен.Прави коли от преди да се родя което значи от над 20 години.При интерес ще ви упътя до гаража му. То стана малко като реклама.
Редактирано от pikaso906 - Събота, 05.05.2012, 11:41:30 |
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 05.05.2012, 13:53:13 | Message # 8 |
5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| VIPER-CH , специално за Иво мога да кажа , че той не е човек който пести от части , повярвай ми !:)
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
Jack | Дата: Събота, 05.05.2012, 14:01:30 | Message # 9 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
| на ф-сериите скоростите са им малко по-далги и затова са по икономични.Х22 са доста издражливи но и си похапват масло но ако не я настапваш много ще си ок от гледна точка на маслото,но ако искаш да усетиш колко е паргав ще ти трябва скорости от Х22 двигател и за предпочитане LSD.В бг зимата с този сняг ще е добре да имаш две колела да гребат отпред.Ще ти трябва и друг компиутар и някои да ти прекара кабели за витека.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 05.05.2012, 14:10:08 | Message # 10 |
5th gen F20A4
| В хАмериканският форум имаше заглавие за H22 което гласеше "Добри дошли в света на огромните харчове масло" аххаха :))) Темата от другият форум която е дал NightRider е полезна.А Иво си кара прелюда само на писта.Доста е злобен и както е написал не му пречат малкото повече вибрации когато ги няма валовете.Всичко си е до лична преценка според мен.Аз лично ако реша да карам някой ден H22 бих продал моя прелюд а не да правя swap , защото няма да стъпи по-евтино.Двигател , скорости ( ако искаш наистина да усетиш H22 ) , главините трябва да смениш на Ф20ската а покрай тях и лагерите , джанти с по 5 болта ( зимни и летни ) , алтернатора и стартера незнам дали бяха еднакви но май не , делко , тампоните на мотора най-вероятно са ти оригиналните стари и тях трябва да подмениш ако искаш да не си отваряш двойна работа после , ще натовариш повече съединитела и ако е тръгнал ще трябва да го смениш и него защото сега е лесно като всичко падне долу а не после пак да отваряш колата и тн и тн..Играчката не е толко малка колкото изглежда за да бъде всичко наред накрая.Друг е въпроса ако двигатела ти е дал фира и искаш да сложиш нов но при работещ Ф20А4 цялата процедура е излишна поне според мен.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Събота, 05.05.2012, 14:30:00 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 05.05.2012, 14:40:46 | Message # 11 |
Aristocrat
| да работата по един свап е огромна аз пурво си купих 3тата генераця и исках свап да правя с х22а ама като сметнах колко разправя е се отказах от тя мечти и направо си купих другя прелуд с х22а . Сега искам едни ел.огледала и едни пружини еибач да сложа на 3тата и само каране ,ма бил с 2карба мноо важно. А другя полека лека ще го правя но поне няма да ми се налага да преправям всичко. Иво направи колата за писта и много рядко я кара градско така че и без баланс. валове може. Задулжително си смени тампоните на мотора преди да го сложиш.
|
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 05.05.2012, 15:31:43 | Message # 12 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Mkilla, не разбирам защо трябва да сменят главините с такива с пет болта?
|
|
| |
Mkilla | Дата: Събота, 05.05.2012, 15:40:32 | Message # 13 |
5th gen F20A4
| Аз лично не бих рискувал особено на предните гуми при 200 коня да карам с 4 болта , най-малкото заради това Не случайно бай японец е сложил главина с 5 шпилки.Ако става въпрос може и да караме с по 2-3 болта
Редактирано от Mkilla - Събота, 05.05.2012, 15:41:58 |
|
| |
pikaso906 | Дата: Събота, 05.05.2012, 15:42:10 | Message # 14 |
Кудан (9)
| Главини няма да сменям,не съм състезател,като знам как карам бавно и икономично и по-големи спирачки няма да слагам,само нови вентилирани дискове и апарати и ревизия на спирачната система.Но всичко по реда си.Щом толко народ ги смени тия двигатели значи не е чак такава играчка. Mkila-става въпрос за 185 коня
Редактирано от pikaso906 - Събота, 05.05.2012, 15:44:48 |
|
| |
Garfi | Дата: Събота, 05.05.2012, 15:43:57 | Message # 15 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
| Mkilla Разбиваш ме! Всички Прелюди 4-та генерация са с по четири болта на главините. Това значи ли, че са опасни версиите с H22 и H23?
|
|
| |