Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Премеждия с BB2
VIPER-CHДата: Вторник, 15.10.2013, 02:05:52 | Message # 181
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 4176
Статус: Офлайн
Quote murdera ()
Е какво да имам : сгъстена х23ка
Абе пич,излишен е тоа шрифт.Аз немоа си представя надран блок някъде другаде освен на цилиндрите. Или ти не си разбрал или майстора ти те хвърля в тиквите.И в двата случая това инфо за форума е неефективно!!!Хубаво имаш сгъстена Н23 ама кво имаш вътре,явно не знаеш със сигурност но ако това ти стига,ок само ,че тук издиша малко ;)
Веско е прав за темата на колегата.Дай да спираме и си отвори една твоя ;)  
пп.Да не се обидиш мееен,няма лоши чувства :)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 15.10.2013, 02:07:37

rollinДата: Вторник, 15.10.2013, 09:01:53 | Message # 182
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Ейййй всички големи разбирачи ама на Мърдара Прелюда дава високи 13-ки дето сам си го е правил, а вашите дето много разбирате дават високи 28-ци тц тц !!!

Просто не ви разбирам изказванията понеже 80% ви са чути или четени някъде но не и изпробвани !
Човека пробвал, кара си колата така сигурно от една година и на уж "калпавото" му правене според ВАС пръска скромните 100коня шот нитро.
Ей тука ако някой ми каже, че неговия ПЕРФЕКТЕН мотор ще издържи нитрото дето Мърдара го е изпръскал ще му се изсмея в очите !!!

пп... Спирам да давам съвети на който и да е за каквото и да е щото има хора които са ЧЕЛИ и знаят повече, нама смисъл да подвеждам аз хората.
Нападенията към Мърдара ги приемам лично защото аз го помолих да дойде и да се регистрира в прословутия ни форум в който хората имаха нужда от опитни хора да им помогнат, ама явно съм сбъркал, извинявам се на всички за което, няма да се повтори !

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

Редактирано от rollin - Вторник, 15.10.2013, 09:12:03

NSBOPДата: Вторник, 15.10.2013, 11:16:13 | Message # 183
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Защо трябва да има драма колеги? Заровете томахавките. Защо трябва да се стига до разделение? Нали идеята е всеки да споделя своя опит? Сайта и форума са направени точно с тази цел.
Всеки има някакъв опит и познания, които може да сподели. Уважавам всеки един от вас без изключение и ми е пределно ясно, че всички сме различни и всеки от нас има своите особености.
Murder-а си прави проекта отдавна и е направил неща, които не са правени досега. Независимо дали сам си е правил колата или някой друг му я е правил, човека си е направил труда да сподели опита си и няма причина да се подхожда нападателно. Много често става така, че истината се ражда в спора. Не взимам страна и не искам да взимам такава. Единственото, което искам е да няма разделение между феновете на Прелюд. Ако смятате, че аз мога да направя нещо за да няма такова ми кажете, ще направя всичко по силите си за да го избегна. Преглътнете егото си и се изслушайте. Не се хващайте за дреболии и не скачайте като петлета.

Аз не мога да поддържам равновесието сам. Не е това идеята на този форум. Трябва ми вашата помощ!
Молбата ми към всеки един от вас е да проявите малко толерантност и разбиране и да преглътнете егото си ако се налага.

Благодаря

nightfighterДата: Вторник, 15.10.2013, 13:08:18 | Message # 184
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Недко,никой не напада колегата!!! Добре знаеш,че тук не е червения форум,и това не е присъщо на никой от нас!!! Това което той е направил е интересно и заслужава уважение. Дали сам го е правил,или някой друг, не е толкова важно, всеки от нас оценявя желанието и ентусиазма,вложените, сили, енергия  и средства.
Това което се опитах да му кажа е че не всичко е тунинг, и не е правилно да налага собствените си виждания на някой друг.Той е избрал този начин, иска да рискува добре ,това си е негов избор. Отговори ми чесно, (абстрахирайки се от това че ти е приятел,и приемаш нещата емоционално) ти би ли препоръчал това да се прави, от човек който със сетни сили, се опитва да оправи колата си така че да може да я кара??

Колегата си е пуснал тема за ремонт, и иска съвети.От цялата му тема става ясно, че човека не разполага със средства,  които да хвърля наляво надясно.Ти сам виждаш, че една издухана гарнитура и пукната глава му вгорчиха живота,така ли е?

Ето какво е написал,което увлечени в спора тотално пренебрегнахте!!

<<Тъй като колата ми  ( беше) ежедневка, извращенията не са вариант, от друга страна , ако го позволява бих я поразстъргал малко, компромисите с комфорта не ме интересуват, ако исках практична и удобна кола щях да си карам сивичето .Въпроса е , с нещата които правя да не си усложня живота в последствие...иначе се съмнявам да има много хора във форума които да не
си мислят само как да засилят колиците при всяка възможност >>

Категорично не съм съгласен, и няма да кажа на черното бяло, Това което твоя приятел е направил е експеримент, който съм категорично против да се препоръчва  КАТО БЕЗОПАСЕН! Още повече пък на човек имащ мераци, но незапознат и неразполагащ с излишни средства.Това ли е правилното, дай да го натикаме и него в дълбокото,само защото ние сме там.Набутали сме маса пари в колите си,нека да не сме единствените!  Човека може да си има други приоритети,защо искате да му наложите вашите,като премълчавате какви може да са последиците??
Около това се върти спора, защото ако ви послуша колегата TG-Fan, и мотора му изпуши,тогава кого ще псува?
Много добре знаеш и многократно си писал за покритието на блоковете на Х-моторите, за стандартите на буталата,за цветовете на лагерите и т.н., хайде нека да бъдем чесни и откровени, с теб се познаваме от доста време, винаги съм наричал нещата с истинските им имена, независимо какво ми е коствало, и в живота и тук!!
И пак ще го кажа,ако искаш ми се сърди,ако искаш недей!Това е крайно нежелателно да се прави!!!Вал не се шлайфа, блок не се шлайфа, глава не се пили!!Това може да си го правиш на твоята кола,сам си носиш риска,но в никакъв случай небива да го препоръчваш (налагаш) на друг!
Това че ти, murdera или някой друг го е направил и за момента няма проблем, не значи че няма да се случи! ,, Въпроса е ,нещата които правя да не си усложня живота в последствие"

п.с. Никога не бих позволил да пробваш нитрото, на моя ,,перфектен двигател"!!!Защото от моя гледна точка, колкото и малка да е вероятноста да му се случи нещо,  ако недай си Боже стане,  ръкоплясканията на няколкото ,,рацери" събрали се да гледат сеир, няма да ми купят нов двигател! И кой ще е тъпака тогава?? Ти ми кажи!

п.п.с. С пръдня боя не става, и докато нямам възможност да отделя средствата за качествен тунинг (ясно ти е за какво става въпрос) нямам намерение да си  играя на руска рулетка и да осирам фабрично добре направения и надежден двигател!
А и понеже, само съм  ги ЧЕЛ нещата, казвам какво са написали хората които наистина разбират! За мен това са конструкторите на двигателите на HONDA!

Редактирано от nightfighter - Вторник, 15.10.2013, 14:04:24

TG_FanДата: Вторник, 15.10.2013, 13:31:02 | Message # 185
Нанадан (7)

Съобщения: 368
Колеги, няма смисъл от кавги , благодаря за мненията на всички, много уважавам Недко и Иво и знам , че никога не биха ме посъветвали да правя нещо, ако ще имам проблеми за в бъдеще.

До вчера бях готов да я засиля колата за части , защото ми писна на няколко месеца нещо да й става и да не мога да я карам спокойно. От друга страна, ако искам да карам с 20 и безпроблемно, щях да си оставя сивика и да си свиркам, той си беше надежден и икономичен. Най - добрия вариант за мен лично е златната среда и ще гоня него, без излишни рискове и разходи, тъй като това да карам с 10 коня по-мощна кола далеч не ми е приоритет в момента.

Утре ми пристигат частите и я почвам, та ще видим нероден Петко ще го бъде ли :)

nightfighterДата: Вторник, 15.10.2013, 13:58:33 | Message # 186
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote TG_Fan ()
Колеги, няма смисъл от кавги

Не виждам някой да се кара :) Да си видял поне една обидна дума? От моя гледна точка това е спор, в който всеки има право да изкаже мнението си, и естествено да го подкрепи с аргументи.

VIPER-CHДата: Вторник, 15.10.2013, 21:51:35 | Message # 187
BIKER

Quote rollin ()
Ейййй всички големи разбирачи ама на Мърдара Прелюда дава високи 13-ки дето сам си го е правил, а вашите дето много разбирате дават високи 28-ци тц тц !!! Просто не ви разбирам изказванията понеже 80% ви са чути или четени някъде но не и изпробвани !
Човека пробвал, кара си колата така сигурно от една година и на уж "калпавото" му правене според ВАС пръска скромните 100коня шот нитро.
Ей тука ако някой ми каже, че неговия ПЕРФЕКТЕН мотор ще издържи нитрото дето Мърдара го е изпръскал ще му се изсмея в очите !!!

пп... Спирам да давам съвети на който и да е за каквото и да е щото има хора които са ЧЕЛИ и знаят повече, нама смисъл да подвеждам аз хората.
Нападенията към Мърдара ги приемам лично защото аз го помолих да дойде и да се регистрира в прословутия ни форум в който хората имаха нужда от опитни хора да им помогнат, ама явно съм сбъркал, извинявам се на всички за което, няма да се повтори !
Много си тънкообиден бре :D я кажи на хората,колко струваше твоя проект  ;) започни с това и после давай съвети или твоите авери-рацери.Твоя приятел не знае,кво има в мотора а тръгнал да дава съвет,че колкото повече газ давал,толкова повече не се трошала...страшен съвет B) ти поне си знаеш за твоя и си участвал лично.
Дали моите 80 процента са чути и четени?Направил съм толкова мотори,колкото  тонколони не си монтирал,И АЗ ГО ПРИЕМАМ ЛИЧНО!
За кво да го нападаме лично,че блока му е надран и го шлайфал с нормални сегменти???Че неговите приказки май и те са от масата в кафето  а и не разбрах кое сам си е правил освен-"майстора ми каза така а също и,че ще ми го направи а аз нищо не съм виждал..."Поне си избери правилното протеже ако ще се сърдиш ;) И да,хората имат нужда от помощ и се стараем да помогнем АДЕКВАТНО ;)
Никой не казал ,че мотора му е направен калпаво-прочети последния ми пост,просто съм съгласен с мнението на Веско,че така не се прави(както и твоя всъщност е направен)...живи и здрави да си карате колите и ви желая искрено много километри и безпроблемна работа на машините ви :)
Както и по-рано написах-БЕЗ ЛОШИ ЧУВСТВА.
Дани,ще ме извиняваш ама не се стърпях а поста ти наистина е уместен.
пп.13-те не ме радват при положение,че правя 10-ка с Кавата haha

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Редактирано от VIPER-CH - Вторник, 15.10.2013, 22:24:17

rollinДата: Вторник, 15.10.2013, 23:19:34 | Message # 188
Джудан (10)

Всеки си има рамена на главата и може да прецени сам кой да послуша и кой не :)
Мотори и да си правил даже и на сън пак бройката с говорители не може да стигнеш :P така че нямаше нужда чак от толкова изхвърляне :)

От мотори не се интересувам така, че и 5-ци да дава все ми е тая :D

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

VIPER-CHДата: Вторник, 15.10.2013, 23:29:49 | Message # 189
BIKER

Имах предвид ДВГ-двигатели с вътрешно горене ;) мотоциклетите даже не мисля за тях а това мое изказване е да се замислиш с какво си вадя хляба от 21години насам ;) и колко от тези 80 процента съм прочел и чул,щото поста ти макар и в множествено число,май се отнася само за мен.Верно,че ти си чел много,спор няма ...и си направил един двигател и.....2000 говорителя,Е аз имах най бързата направена от мен астра в моя град (нали се сещаш,че и тук е мания и се провежда републиканското от драга)когато си бил в казармата ;) ако си бил де :D

rollinДата: Вторник, 15.10.2013, 23:40:16 | Message # 190
Джудан (10)

Виж ся, аз се радвам, че съм млад и в казарма наистина не съм ходил, от Астри също не се интересувам :D
Няма никакъв смисъл да спорим в по горния си пост каквото имах да казвам го казах и приключвам с тая тема :)

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com

eDanielДата: Вторник, 15.10.2013, 23:43:09 | Message # 191
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Осрахме темата на човека отвсякъде :) Ники няма късмет с тая кола ама никак...

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Вторник, 15.10.2013, 23:45:12 | Message # 192
BIKER

И кво каза?ИЗЦЕПИ СЕ НЕПОДГОТВЕН ;) засегна мен(за Веско не знам) без основателна причина или може би щото имаш протеже? %)

batkosioДата: Сряда, 16.10.2013, 00:11:50 | Message # 193
BKDM

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 915
Аз викам да спрем да тъпчем на едно място. Всеки има мнение, и не е необходимо да го налага на другите, достатъчно е да го сподели. Моля да коментираме по темата.

eDanielДата: Сряда, 16.10.2013, 00:54:10 | Message # 194
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Жоро, защо е нужно да продължаване и да си разваляме настроението... За какви протежета говориш като не съм ти казал една дума, една забележка не съм ти направил? Защо изобщо трябва да има "засягане" бе хора... да не сме в детската градина??? Нали всички сме големи хора - толкова ли е трудно да се разберем...

プレリュード 夢のカ

VIPER-CHДата: Сряда, 16.10.2013, 08:21:08 | Message # 195
BIKER

Дани,последно време все грешно ме разбираш :D ти си последния човек за който бих се сетил в тази тема.
Quote rollin ()
Нападенията към Мърдара ги приемам лично защото аз го помолих да дойде и да се регистрира в прословутия ни форум
това нали като протеже ;) :D

Редактирано от VIPER-CH - Сряда, 16.10.2013, 08:36:05

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda