Премеждия с BB2
|
|
TG_Fan | Дата: Събота, 02.02.2013, 22:44:14 | Message # 31 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 368
Статус: Офлайн
| Колеги, някой може ли да ми даде комутатор за делкото, за проба , или делко майсторът ми о,че комутаторът не може да се измери , а бобината дава съпротивление
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 03.02.2013, 02:02:59 | Message # 32 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Аз имам резервна бобина и комутатор в багажника ама не сьм в Бг за да ти ги дам да пробваш. Понеже са слабо място на Хонда и за това нося резервни с мене. Дано някой да има да ти услужи.
П.с Само да ви напомня за всеки случаи че при монтажа на комутатора се слага термопроводима паста за да може да топлоодава и да се охлажда сьщо като процесора на компютрите.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Неделя, 03.02.2013, 14:18:54 |
|
| |
shamana | Дата: Неделя, 03.02.2013, 20:45:14 | Message # 33 |
Сандан (3)
Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 48
| Колега виждам че в момента имаш други проблеми с колата ама нищо не разбрах дали направи нещо по въпроса с подсилването, увиличаването на конете под капака. Защото както ти беше свалена главата сега беше момента да я портнеш както и всмукателя да махнеш пеперудите а също така и да разтържеш дросела на 64мм. А когато си събереш парички да си смениш и генерацията. Аз през тази седмица ще пусна тема за Х23 с витек глава и всичко което съм направил по мотора и го подготвям за турбо. И да знаеш че имам доста части за Х23 които ми останаха така че пипай смело. УСПЕХ С РЕМОНТА.
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Понеделник, 04.02.2013, 12:35:51 | Message # 34 |
Нанадан (7)
| Главата я портнахме, но за пеперудите не знаех, дросела не мога ли и сега да го направя, след като е затворен двигателя? Още не можем да я запалим...
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Вторник, 05.02.2013, 00:10:53 | Message # 35 |
Нанадан (7)
| Днес пробвах с друг комутатор, пак не ще, не се чуват релетата да изключват при подаване на контакт.Главното реле е проверено и презапоено, бобината също, всички помпи също, но не тече нито искра, нито се включва бенз помпа. Чудя се дали не се е задействала защитата, тъй като имаше удар колата и пичовете при изправянето на калника може да са закачили нещо?
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Вторник, 05.02.2013, 00:18:26 | Message # 36 |
Нанадан (7)
| Исках да попитам също, дали някой да знае откъде мога да дръпна и ел. схеми на колата?
|
|
| |
eDaniel | Дата: Вторник, 05.02.2013, 00:26:50 | Message # 37 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| В сервизното ръководство може да намериш всичко, което ти трябва според мен: http://preludebg.com/index/fajlove/0-8
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
shamana | Дата: Вторник, 05.02.2013, 10:05:13 | Message # 38 |
Сандан (3)
Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 48
| Колега не знам какво точно сте проверили по принцип е много трудно да се помогне от растояние ние само гадаем и налучкваме. Незнам може и да сте го проверили но аз да си кажа ако сте заваряли нещо по колата и не сте откачили клемата от акумулатора е възможно да е отишал компа. А относно тунинга можеш да си свалиш дросела. но за пеперудите можеш само да ги махнеш асамото престъргване вътре -трябва да свалиш всмукателя.
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Вторник, 05.02.2013, 16:52:45 | Message # 39 |
Нанадан (7)
| Не сме заваряли нищо, пък и след като са събрали мотора, са я запалили, стартирала е ок и в момента в който са запоянали да настройват делкото е угаснала и край.
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 06.02.2013, 01:01:20 | Message # 40 |
Нанадан (7)
| Пичове, излезе най-тривиалното нещо-разместени кабеляци под воланЯ .Сега я запалихме и направо не мога да я позная , много много по-добре върви колицата!
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 06.02.2013, 02:21:38 | Message # 41 |
Нанадан (7)
| За да не пускам друга тема, исках да попитам, за 4вс. 3 от 4 датчика на абс са умряли, при ниска скорост 4 вс си работи и след това изкл. може ли да има друга причина за това?
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Сряда, 06.02.2013, 11:27:35 | Message # 42 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Дали има и друга прична никой неможе да каже докато не я диагностираш с кламера. Но и тая прична че не ти работят датчиците на АБС е достатьчна. При мен имаше проблем че нямах вьрзан датчик за скороста от скоросната кутия и ми работеше 4WS само при малка скорост. После отказваше. Сьщо като при теб с тая разлка че при тебе е от Абс Датчик неработи а при мен беше от VSS датчик.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Сряда, 06.02.2013, 11:29:10 |
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 06.02.2013, 21:40:34 | Message # 43 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Системата 4WS взема информация от ABS EKU ,и тези датчици са нужни за правилното и функциониране! И при най малката грешка, минава в режим ,,safe mode" и се изключва,като центрира задните колела. Тествай с кламера и виж кой код ти изкарва.
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 10.04.2013, 01:34:17 | Message # 44 |
Нанадан (7)
| Така, да изтупаме темата от прахта, колата тръгна чудесно, тъкмо започнах да я карам и радиатора ми сдаде багажа. Той беше доста зле и му беше време, но все пак.... та взех стар от Бат Косьо , който също не ставаше, но държа да отбележа , че пича е супер коректен и ми върна парите!!! Сега въпроса какъв нов да си купя, гледам че за прелюд вървят по 270 на повечето места, като това е абсурдна цена за куче марка радиатор, някой пробвал ли е с модел за акорд например или друга алтернатива?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 10.04.2013, 08:47:22 | Message # 45 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Има радиатори за прелюда по 180лв. нови.Не са супер марка но пък ще те кара няколко години.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |