Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Премеждия с BB2
TG_FanДата: Събота, 02.02.2013, 22:44:14 | Message # 31
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 368
Статус: Офлайн
Колеги, някой може ли да ми даде комутатор за делкото, за проба , или делко майсторът ми о,че комутаторът не може да се измери , а бобината дава съпротивление %)

mom4i74Дата: Неделя, 03.02.2013, 02:02:59 | Message # 32
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Аз имам резервна бобина и комутатор в багажника ама не сьм в Бг за да ти ги дам да пробваш. Понеже са слабо място на Хонда и за това нося резервни с мене. Дано някой да има да ти услужи.

П.с Само да ви напомня за всеки случаи че при монтажа на комутатора се слага термопроводима паста за да може да топлоодава и да се охлажда сьщо като процесора на компютрите.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Неделя, 03.02.2013, 14:18:54

shamanaДата: Неделя, 03.02.2013, 20:45:14 | Message # 33
Сандан (3)

Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 48
Колега виждам че в момента имаш други проблеми с колата ама нищо не разбрах дали направи нещо по въпроса с подсилването, увиличаването на конете под капака. Защото както ти беше свалена главата сега беше момента да я портнеш както и всмукателя да махнеш пеперудите а също така и да разтържеш дросела на 64мм. А когато си събереш парички да си смениш и генерацията. Аз през тази седмица ще пусна тема за Х23 с витек глава и всичко което съм направил по мотора и го подготвям за турбо. И да знаеш че имам доста части за Х23 които ми останаха така че пипай смело. УСПЕХ С РЕМОНТА.

TG_FanДата: Понеделник, 04.02.2013, 12:35:51 | Message # 34
Нанадан (7)

Главата я портнахме, но за пеперудите не знаех, дросела не мога ли и сега да го направя, след като е затворен двигателя? Още не можем да я запалим...

TG_FanДата: Вторник, 05.02.2013, 00:10:53 | Message # 35
Нанадан (7)

Днес пробвах с друг комутатор, пак не ще, не се чуват релетата да изключват при подаване на контакт.Главното реле е проверено и презапоено, бобината също, всички помпи също, но не тече нито искра, нито се включва бенз помпа. Чудя се дали не се е задействала защитата, тъй като имаше удар колата и пичовете при изправянето на калника може да са закачили нещо?

TG_FanДата: Вторник, 05.02.2013, 00:18:26 | Message # 36
Нанадан (7)

Исках да попитам също, дали някой да знае откъде мога да дръпна и ел. схеми на колата? %)

eDanielДата: Вторник, 05.02.2013, 00:26:50 | Message # 37
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
В сервизното ръководство може да намериш всичко, което ти трябва според мен:
http://preludebg.com/index/fajlove/0-8

プレリュード 夢のカ

shamanaДата: Вторник, 05.02.2013, 10:05:13 | Message # 38
Сандан (3)

Град/Държава: Khaskovo/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 48
Колега не знам какво точно сте проверили по принцип е много трудно да се помогне от растояние ние само гадаем и налучкваме. Незнам може и да сте го проверили но аз да си кажа ако сте заваряли нещо по колата и не сте откачили клемата от акумулатора е възможно да е отишал компа.
А относно тунинга можеш да си свалиш дросела. но за пеперудите можеш само да ги махнеш асамото престъргване вътре -трябва да свалиш всмукателя.

TG_FanДата: Вторник, 05.02.2013, 16:52:45 | Message # 39
Нанадан (7)

Не сме заваряли нищо, пък и след като са събрали мотора, са я запалили, стартирала е ок и в момента в който са запоянали да настройват делкото е угаснала и край.

TG_FanДата: Сряда, 06.02.2013, 01:01:20 | Message # 40
Нанадан (7)

Пичове, излезе най-тривиалното нещо-разместени кабеляци под воланЯ :D .Сега я запалихме и направо не мога да я позная , много много по-добре върви колицата!

TG_FanДата: Сряда, 06.02.2013, 02:21:38 | Message # 41
Нанадан (7)

За да не пускам друга тема, исках да попитам, за 4вс. 3 от 4 датчика на абс са умряли, при ниска скорост 4 вс си работи и след това изкл. може ли да има друга причина за това?

mom4i74Дата: Сряда, 06.02.2013, 11:27:35 | Message # 42
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Дали има и друга прична никой неможе да каже докато не я диагностираш с кламера. Но и тая прична че не ти работят датчиците на АБС е достатьчна.
При мен имаше проблем че нямах вьрзан датчик за скороста от скоросната кутия и ми работеше 4WS само при малка скорост. После отказваше. Сьщо като при теб с тая разлка че при тебе е от Абс Датчик неработи а при мен беше от VSS датчик.

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от mom4i74 - Сряда, 06.02.2013, 11:29:10

nightfighterДата: Сряда, 06.02.2013, 21:40:34 | Message # 43
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Системата 4WS взема информация от ABS EKU ,и тези  датчици са нужни за правилното и функциониране! И при най малката грешка, минава в режим ,,safe mode" и се изключва,като центрира задните колела.
Тествай с кламера и виж кой код ти изкарва.

TG_FanДата: Сряда, 10.04.2013, 01:34:17 | Message # 44
Нанадан (7)

Така, да изтупаме темата от прахта, колата тръгна чудесно, тъкмо започнах да я карам и радиатора ми сдаде багажа. Той беше доста зле и му беше време, но все пак.... та взех стар от Бат Косьо , който също не ставаше,  но държа да отбележа , че пича е супер коректен и ми върна парите!!! Сега въпроса какъв нов да си купя, гледам че за прелюд вървят по 270 на повечето места, като това е абсурдна цена за куче марка радиатор, някой пробвал ли е с модел за акорд например или друга алтернатива?

VIPER-CHДата: Сряда, 10.04.2013, 08:47:22 | Message # 45
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Има радиатори за прелюда по 180лв. нови.Не са супер марка но пък ще те кара няколко години.

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda