Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
ABS-4 генерация
mom4i74Дата: Понеделник, 11.08.2014, 10:10:41 | Message # 76
Джудан (10)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
Pressure switch. Поне го изпиши за да не се ровим излишно :) Може да се смени само той стига да намериш. Номер 27 от схемата.

()
Приложени файлове: 8811188.jpg (167.4 Kb)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от NSBOP - Понеделник, 11.08.2014, 10:12:04

rubaraДата: Понеделник, 11.08.2014, 14:53:48 | Message # 77
Йондан (4)

Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Съобщения: 81
Тя смяната е ясна, въпроса ми беше дали има вариант да се отремонтира. Смяната е като краен вариант

degmanДата: Вторник, 12.08.2014, 17:33:57 | Message # 78
Сандан (3)

Група: Напреднали
Съобщения: 64
Quote NSBOP ()
Ограниченията са две:- големина на файла до 500 кб
- размер до 1680х1680

Второто го махнах преди малко. Няма друга причина да откаже да ти качи файла.
Аха, ясно, сега ще пробвам пак :)
Пак нище при мен, ето какво дава браузъра като грешка: Код на грешката: ERR_WINSOCK_UNEXPECTED_WRITTEN_BYTES
Но проблема е при мен, не знам защо и какво го причинява.........

Иначе след смяната на датчика всичко е точно, изчистих грешките, лампата не светна за едно бързо кръгче. Видях откъде може би е станал проблема, на стария датчик точно до буксата самия кабел е доста усукан незнайно по какви причини. Също скъсах едно болтче, точно това преди буксата и го побългарих със свинска опашка. Казахте ми да пръскам с WD ама там като гледам нищо нямаше да помогне. А не ми се разпробива толкова близко до резервора, пък и така или иначе нямам с какво в момента :) Ако свинската опашка не издържи има тел за целта  :D
И мерси за помощта, не било сложна смяната, само буксата ме поизмъчи малко повече слагането :)

Най - накрая с мозилата успях да ги кача тия снимки :)

Приложени файлове: 3244299.jpg (271.5 Kb) · 2991034.jpg (459.0 Kb)

Редактирано от degman - Вторник, 12.08.2014, 17:34:41

nightfighterДата: Вторник, 12.08.2014, 18:25:05 | Message # 79
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote degman ()
Казахте ми да пръскам с WD ама там като гледам нищо нямаше да помогне.

Щеше да помогне и то доста,но няма гаранция че пак няма да го скъсаш,щеше и много по лесно да разглобиш буксата :) Вече е късно,важното е че си се справил!

Колата ти е хубава колега,много безаварийни километри ти желая!

degmanДата: Сряда, 13.08.2014, 20:07:00 | Message # 80
Сандан (3)

Мерси, ама много още работа по нея има, но някога ще я направя както трябва :)

degmanДата: Събота, 16.08.2014, 19:03:27 | Message # 81
Сандан (3)

Възможна ли е такава каръщина просто - минах 400км и пак светна тая лампа headbang Кода тоя път е 4/1 - Front Right Speed Sensor. Сменям и този и не знам дали няма да изкочи пак нещо. Само дано и там не скъсам болтче.......

rubaraДата: Събота, 23.08.2014, 00:07:15 | Message # 82
Йондан (4)

Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Съобщения: 81
Та за моя проблем - Код 1. Утре дано не ме мързи както обикновено ще разпилея устройството и ще ползвам този линк като помощ. http://honda-tech.com/showthread.php?t=2830570 ако всичко мине добре (все пак такъв лицензиран и кадърен сервиз като моя няма никъде) ще дам отзиви, ако разсипя нещо ще търся помощ !!! Бъдете в готовност хаха.

degmanДата: Четвъртък, 02.06.2016, 14:07:02 | Message # 83
Сандан (3)

Хайде пак проблеми с ABS. Кода е 12. Ще трябва ли разглобяване на помпата че вече се обърках яко от толкова четене.....

Тествах помпата с окъсяването - скрибуца яко, освен да се опитам да обязвъздуша....

Редактирано от degman - Четвъртък, 02.06.2016, 15:29:39

degmanДата: Вторник, 14.06.2016, 12:16:22 | Message # 84
Сандан (3)

Не можах да се оправя. Свалих помпата, раздвижих буталцата, обязвъздуших 15 пъти и тая лампа не гасне. Идеи какво да направя още? Освен смяна на помпата. Или първо релето да сменя? Въпреки грешката която ми дава все пак лампата свети постоянно след контакт и палене продължава да свети..... Направо в чудо се видях с тоя ABS...

degmanДата: Вторник, 21.06.2016, 15:38:44 | Message # 85
Сандан (3)

Готов е ABS - работи. Смених релето и не се оправи, обезвъздушавах 15 пъти както казах, и най - накрая днес извадих всички бушони свързани с ABS, смених някои от тях въпреки че изглеждаха здрави и тая пущина взе че тръгна.... Какво стана и какво точно съм направил не знам но е факт че работи. Това е важното. А тези които са с неработеща система - ако не ви се сваля помпа и да правите всички неща които са описани в темата просто си обезвъздушете спирачките, нови дискове и накладки и карайте така. Колата спира чудесно и без ABS. Работата ми се стори много и не е много лесно, в смисъл не съм майстор, правих го на паркинга с помощ от приятел и цялото разглабяне и сглабяне и обезвъздушаване ми отне два следобеда, тоест 10-ина часа. И при положение че се оказа че помпата ми е здрава. Но вътре като я разглобих имаше толкова смрад, от тръбичките течеше една странна лигава и много жълта спирачна течност, след свалянето на помпата цялата ситема беше пълна с въздух и аз не разбрах как стана. Абе гадна работа си беше :) Дано си остане работеща де :D

Редактирано от degman - Вторник, 21.06.2016, 15:39:15

to6ko_OДата: Понеделник, 20.03.2017, 19:55:42 | Message # 86
Нидан (2)

Град/Държава: Valencia/Spain
Съобщения: 31
Здраейте колеги!Проблем с abs-а и при мен
..Значи от няколко дни ми светят лампичките "brake lamp",за ръчната и малко след като потегля и за abs.Веднага проверих стоповете,уви работят.След това диагностицирах и ми дава грешка 2 1(снимката)Проверих течноста е ок.Малко съм скаран с английдкия и термините и за това реших да пиша.Помагайте!Благодаря предварително

Приложени файлове: 3749825.png (753.0 Kb)

Редактирано от eDaniel - Четвъртък, 23.03.2017, 22:37:29

rollinДата: Понеделник, 20.03.2017, 21:02:11 | Message # 87
Джудан (10)

Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
Пробвай да караш със спусната ръчна :D
Това в кръга на шегата, ама това изписва.

0898 765 126 - Недко
www.caraudio-bg.com
Ground Zero BG във facebook

ZAPPAДата: Вторник, 21.03.2017, 00:47:27 | Message # 88
ARTIST

Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
Available to users only

PRELUDE 2.2 TYPE S

to6ko_OДата: Четвъртък, 23.03.2017, 16:24:57 | Message # 89
Нидан (2)

Проблема продължава...Вече е ясно,че не е от ръчната!Стоповете си работят,значи остава да е от спирачната течност проблема.Ще пробвам да сменя капачката тя е на 2 кабелчета и смяната е елементарна.Дано да е от там проблема!Ако някой има идеи моля нека споделя.При всички случаи аз ще пиша пак.Благодаря!

to6ko_OДата: Петък, 24.03.2017, 13:11:00 | Message # 90
Нидан (2)

Проблема продължава...Вече е ясно,че не е от ръчната!Стоповете си работят,значи остава да е от спирачната течност проблема.Ще пробвам да сменя капачката тя е на 2 кабелчета и смяната е елементарна.Дано да е от там проблема!Ако някой има идеи моля нека споделя.При всички случаи аз ще пиша пак.Благодаря!

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda