ABS-4 генерация
|
|
mom4i74 | Дата: Понеделник, 11.08.2014, 10:10:41 | Message # 76 |
Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 2166
Статус: Офлайн
| Pressure switch. Поне го изпиши за да не се ровим излишно Може да се смени само той стига да намериш. Номер 27 от схемата.
()
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от NSBOP - Понеделник, 11.08.2014, 10:12:04 |
|
| |
rubara | Дата: Понеделник, 11.08.2014, 14:53:48 | Message # 77 |
Йондан (4)
Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Съобщения: 81
| Тя смяната е ясна, въпроса ми беше дали има вариант да се отремонтира. Смяната е като краен вариант
|
|
| |
degman | Дата: Вторник, 12.08.2014, 17:33:57 | Message # 78 |
Сандан (3)
Група: Напреднали
Съобщения: 64
| Quote NSBOP ( ) Ограниченията са две:- големина на файла до 500 кб - размер до 1680х1680
Второто го махнах преди малко. Няма друга причина да откаже да ти качи файла. Аха, ясно, сега ще пробвам пак Пак нище при мен, ето какво дава браузъра като грешка: Код на грешката: ERR_WINSOCK_UNEXPECTED_WRITTEN_BYTES Но проблема е при мен, не знам защо и какво го причинява.........
Иначе след смяната на датчика всичко е точно, изчистих грешките, лампата не светна за едно бързо кръгче. Видях откъде може би е станал проблема, на стария датчик точно до буксата самия кабел е доста усукан незнайно по какви причини. Също скъсах едно болтче, точно това преди буксата и го побългарих със свинска опашка. Казахте ми да пръскам с WD ама там като гледам нищо нямаше да помогне. А не ми се разпробива толкова близко до резервора, пък и така или иначе нямам с какво в момента Ако свинската опашка не издържи има тел за целта И мерси за помощта, не било сложна смяната, само буксата ме поизмъчи малко повече слагането
Най - накрая с мозилата успях да ги кача тия снимки
Редактирано от degman - Вторник, 12.08.2014, 17:34:41 |
|
| |
nightfighter | Дата: Вторник, 12.08.2014, 18:25:05 | Message # 79 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote degman ( ) Казахте ми да пръскам с WD ама там като гледам нищо нямаше да помогне. Щеше да помогне и то доста,но няма гаранция че пак няма да го скъсаш,щеше и много по лесно да разглобиш буксата Вече е късно,важното е че си се справил!
Колата ти е хубава колега,много безаварийни километри ти желая!
|
|
| |
degman | Дата: Сряда, 13.08.2014, 20:07:00 | Message # 80 |
Сандан (3)
| Мерси, ама много още работа по нея има, но някога ще я направя както трябва
|
|
| |
degman | Дата: Събота, 16.08.2014, 19:03:27 | Message # 81 |
Сандан (3)
| Възможна ли е такава каръщина просто - минах 400км и пак светна тая лампа Кода тоя път е 4/1 - Front Right Speed Sensor. Сменям и този и не знам дали няма да изкочи пак нещо. Само дано и там не скъсам болтче.......
|
|
| |
rubara | Дата: Събота, 23.08.2014, 00:07:15 | Message # 82 |
Йондан (4)
Град/Държава: Pleven/Bulgaria
Съобщения: 81
| Та за моя проблем - Код 1. Утре дано не ме мързи както обикновено ще разпилея устройството и ще ползвам този линк като помощ. http://honda-tech.com/showthread.php?t=2830570 ако всичко мине добре (все пак такъв лицензиран и кадърен сервиз като моя няма никъде) ще дам отзиви, ако разсипя нещо ще търся помощ !!! Бъдете в готовност хаха.
|
|
| |
degman | Дата: Четвъртък, 02.06.2016, 14:07:02 | Message # 83 |
Сандан (3)
| Хайде пак проблеми с ABS. Кода е 12. Ще трябва ли разглобяване на помпата че вече се обърках яко от толкова четене.....
Тествах помпата с окъсяването - скрибуца яко, освен да се опитам да обязвъздуша....
Редактирано от degman - Четвъртък, 02.06.2016, 15:29:39 |
|
| |
degman | Дата: Вторник, 14.06.2016, 12:16:22 | Message # 84 |
Сандан (3)
| Не можах да се оправя. Свалих помпата, раздвижих буталцата, обязвъздуших 15 пъти и тая лампа не гасне. Идеи какво да направя още? Освен смяна на помпата. Или първо релето да сменя? Въпреки грешката която ми дава все пак лампата свети постоянно след контакт и палене продължава да свети..... Направо в чудо се видях с тоя ABS...
|
|
| |
degman | Дата: Вторник, 21.06.2016, 15:38:44 | Message # 85 |
Сандан (3)
| Готов е ABS - работи. Смених релето и не се оправи, обезвъздушавах 15 пъти както казах, и най - накрая днес извадих всички бушони свързани с ABS, смених някои от тях въпреки че изглеждаха здрави и тая пущина взе че тръгна.... Какво стана и какво точно съм направил не знам но е факт че работи. Това е важното. А тези които са с неработеща система - ако не ви се сваля помпа и да правите всички неща които са описани в темата просто си обезвъздушете спирачките, нови дискове и накладки и карайте така. Колата спира чудесно и без ABS. Работата ми се стори много и не е много лесно, в смисъл не съм майстор, правих го на паркинга с помощ от приятел и цялото разглабяне и сглабяне и обезвъздушаване ми отне два следобеда, тоест 10-ина часа. И при положение че се оказа че помпата ми е здрава. Но вътре като я разглобих имаше толкова смрад, от тръбичките течеше една странна лигава и много жълта спирачна течност, след свалянето на помпата цялата ситема беше пълна с въздух и аз не разбрах как стана. Абе гадна работа си беше Дано си остане работеща де
Редактирано от degman - Вторник, 21.06.2016, 15:39:15 |
|
| |
to6ko_O | Дата: Понеделник, 20.03.2017, 19:55:42 | Message # 86 |
Нидан (2)
Град/Държава: Valencia/Spain
Съобщения: 31
| Здраейте колеги!Проблем с abs-а и при мен ..Значи от няколко дни ми светят лампичките "brake lamp",за ръчната и малко след като потегля и за abs.Веднага проверих стоповете,уви работят.След това диагностицирах и ми дава грешка 2 1(снимката)Проверих течноста е ок.Малко съм скаран с английдкия и термините и за това реших да пиша.Помагайте!Благодаря предварително
Редактирано от eDaniel - Четвъртък, 23.03.2017, 22:37:29 |
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 20.03.2017, 21:02:11 | Message # 87 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Пробвай да караш със спусната ръчна Това в кръга на шегата, ама това изписва.
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Вторник, 21.03.2017, 00:47:27 | Message # 88 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 1956
| Available to users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
to6ko_O | Дата: Четвъртък, 23.03.2017, 16:24:57 | Message # 89 |
Нидан (2)
| Проблема продължава...Вече е ясно,че не е от ръчната!Стоповете си работят,значи остава да е от спирачната течност проблема.Ще пробвам да сменя капачката тя е на 2 кабелчета и смяната е елементарна.Дано да е от там проблема!Ако някой има идеи моля нека споделя.При всички случаи аз ще пиша пак.Благодаря!
|
|
| |
to6ko_O | Дата: Петък, 24.03.2017, 13:11:00 | Message # 90 |
Нидан (2)
| Проблема продължава...Вече е ясно,че не е от ръчната!Стоповете си работят,значи остава да е от спирачната течност проблема.Ще пробвам да сменя капачката тя е на 2 кабелчета и смяната е елементарна.Дано да е от там проблема!Ако някой има идеи моля нека споделя.При всички случаи аз ще пиша пак.Благодаря!
|
|
| |