ABS-4 генерация
|
|
respective | Дата: Събота, 28.09.2013, 00:38:44 | Message # 46 |
 Нидан (2)
Град/Държава: /Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 25
Статус: Офлайн
| Quote (eldesa) тук ли даде късото? Quote (nightfighter) п.п.с. Разгледай и линка за ABS на 4 ген,който е постнал batkosio в последния пост от горната тема. Точно там окъсих...видях го от въпросната тема Другото което ми направи впечатление от мненията във тази тема е че конектора се нагрява доста след като се окъси,при мен нямаше дори леко загряване! Все пак благодаря ви,утре ще се поровя повече:)
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 28.09.2013, 13:10:31 | Message # 47 |
 Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
| Такаа... Одеве и аз окъсих помпата и се чува едно равномерно и нормално бръмчене .Нищо повече . Това как да го тълкувам ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 28.09.2013, 13:16:18 | Message # 48 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Трябва да стърже като сирените на звездата на смъртта от star wars
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
Редактирано от VIPER-CH - Събота, 28.09.2013, 13:16:58 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 28.09.2013, 13:33:59 | Message # 49 |
 Aristocrat
| При мен не стърже само си жужи .какво значи това ? Как мога да си нулирам абс системата?Начинът който е показъл Елдеса при мен не върви.
|
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 28.09.2013, 17:45:16 | Message # 50 |
 Джудан (10)
Съобщения: 1207
| Quote (respective) Точно там окъсих...видях го от въпросната тема  Другото което ми направи впечатление от мненията във тази тема е че конектора се нагрява доста след като се окъси,при мен нямаше дори леко загряване! Все пак благодаря ви,утре ще се поровя пове добре . Както си казал в темата по нагоре след като си окъсил не се чува никъкав шум.Това означава че помпата не ти работи.Причините са няколко за да не ти рабои : 1.Не ти идват 12 V до релето 2 . Прекъсната връзка или кабел от релето до помпата. 3 .Прекъснала намотка на мотора на ABS са 4 . На ABS моторчето е блокирало и не може да завърти и се нуждае от разглобяване и почистване по начина който е посочил БАТ КОСЬО Искам да те попитам дали можеш да работиш с мултицет(не зная какви са ти техническите умения) .Има два начина да проверим електрическите вериги на помпата 1 НАЧИН . трябва да провериш дали е изправна веригата от релето до помпата .За целта включваш мултицета на 20V постоянно напрежение закачаш единия кабел на маса (някой болт на купето или на " -" на акумулатора)и с другия кабел виждаш на кое краче от тези които даде на късо има +12 V.Откриеш ли го повече си нямаш работа с това краче (само си го бележи или го запомни кое е)След това превключваш уреда на ОММЕТЪР (без да откачаш масата на уреда) и проверяваш в крачето на което нямаш напрежение дали има някакво съпротивление.Като направиш това пиши за да знаем какво да правим по нататък. 2.НАЧИН Виждаш дали ти идват 12V релето по първия начин и след това откачаш кабела на уреда от масата ,превключваш уреда да мери ток на 10А и мушкаш кабелите за кратко в крачетата на релето и проверяваш дали уреда отчита наличие на ток и пак пишиш за да продължим на татък Предлагам ти 1 НАЧИН за по безопасен
Редактирано от eldesa - Събота, 28.09.2013, 18:10:32 |
|
| |
respective | Дата: Събота, 28.09.2013, 18:15:54 | Message # 51 |
 Нидан (2)
| Благодаря за инфото:)) Туко що се прибрах,бях при колата и пак правих проби! Понеже нямам мултицет под ръка пробвах с крушка дали изобщо идва ток до релето...и ток стига до там! Дори обезвъздуших абс-а! Следва....мерене наново с мултицет и ще пиша
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 28.09.2013, 22:02:35 | Message # 52 |
 Aristocrat
| И аз днес я обезвъздуших ,първо я дадох на късо за 10 сек. след това развъртях щуцерката от там излезе малко въздух и това беше ,проблема си остана и скоро ще се наложи да раздвижвам буталцата
Редактирано от NightRider - Неделя, 29.09.2013, 15:38:27 |
|
| |
respective | Дата: Неделя, 29.09.2013, 15:16:01 | Message # 53 |
 Нидан (2)
| Проверих я, няма съпротивление от Пинчето на релето до масата. Проверих и от същото пинче до една букса която мисля, че е за помпата и има връзка до там. (Continuity Test)
|
|
| |
respective | Дата: Неделя, 29.09.2013, 17:00:13 | Message # 54 |
 Нидан (2)
| При мен излиза че помпата (моторчето) явно е сдало багажа така че проблема е открит и ще се търси помпа
|
|
| |
eldesa | Дата: Неделя, 29.09.2013, 19:07:39 | Message # 55 |
 Джудан (10)
Съобщения: 1207
| Поне вече сте наясно какво следва .Успех
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 01.10.2013, 00:13:55 | Message # 56 |
 Aristocrat
|
Такааа ,сега мисля да ВРЪТНА абс са ,както той мен щом ми се прави на хитър и не ще сам да се оправя аз му измислих един трик .Утре ще му дръпна 20-30 мл. от спирачната течност от казанчето на АБС са и на нейно място ще му сипя малко РИЦИНОВО масло след което ще покарам и ще обезвъсдуша едно от предните колела .
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Вторник, 01.10.2013, 00:33:25 | Message # 57 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Бе я си отвори помпата и почисти буталцата.Кво толкова,два часа работа кви рицинови масла,кви неща....в системата трябва да плува само Дот-4 и толкоз
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
NightRider | Дата: Вторник, 01.10.2013, 00:45:44 | Message # 58 |
 Aristocrat
| споко нема проблем НАКАРАЙ МЪРЗЕЛИВИЯ НА РАБОТА ЗА ДА ТЕ НАУЧИ НА АКЪЛ
|
|
| |
degman | Дата: Събота, 09.08.2014, 17:25:37 | Message # 59 |
 Сандан (3)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 64
| Здравейте. Понеже виждам че има много теми за проблеми с ABS реших да пиша в тази, и надявам се не е проблем че ползвам нея :). Та историята е такава - скоро смених VSS сензора(или датчика или каквото се води) и нямаше проблеми докато един ден(вчера) като си тръгвах от работа лампата на ABS светна веднага след потегляне(скоростта си я показва, така че надявам се не е VSS проблема) и нормално малко след това и тази на 4WS. Днес окъсих буксата за диагностика и лампата мигна първо 4 после 8 пъти. И според ръководството това трябва да е Rear Left Speed Sensor. Та свалихме го датчика с един колега само от венеца изчистихме го, нулирах грешката с бушона и пак същата работа. При потегляне светва веднага.
Та въпроса ми е такъв - ще си купувам дачтик явно, но проследих кабела до някъде и никъде нямаше букса или нещо подобно за да видя къде свършва тоя кабел - та къде се разкача това нещо защото не мисля да режа кабели и да запоявам? Всъщност въпроса ми е точно докъде продължава този кабел или има някакъв пиниз за смяната на самия датчик без кабела? Че според това което видях датчика с кабела продължава някъде нагоре под(по скоро над?) или около резервоара...... Та ако някой е сменял или свалял подобно нещо да ми даде насоки дали може да се справя сам или да си търся не само датчик ами и сервиз
Мерси предварително
Редактирано от degman - Събота, 09.08.2014, 17:33:17 |
|
| |
mom4i74 | Дата: Събота, 09.08.2014, 18:25:50 | Message # 60 |
 Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| Разбира се че има букса датчика. Щом кабела влиза над резервоара и преди това си сигурен че няма букса отстрани на резервоара , значи махни задната седалка и там би трябвало да е буксата. Няма варянт според мене да смениш само датчика без кабела защото той е екраниран кабел и няма как да го направиш а и няма смисьл да се правят безмислени неща при положение че вьрви комлект с кабела и буксата. Сега го тьрся в каталога и ако го намеря ще допьлня поста.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
Редактирано от mom4i74 - Събота, 09.08.2014, 18:58:34 |
|
| |