Реглаж на 4г. с 4 WS
|
|
NightRider | Дата: Четвъртък, 10.07.2014, 23:45:17 | Message # 46 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Група: Приятели
Съобщения: 3685
Статус: Офлайн
| Quote nightfighter ( ) Не е нужно да е красив или изпипан като оригиналния инструмент AAA заеби . Не е ли гъзарски пина ич не ми го фали. Моя е по всички изисквания на литературата подарък от Вайпъра . Ама и той е шматка забравил бе да го сложи в пликче на Хонда
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Петък, 11.07.2014, 00:18:44 | Message # 47 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| После ще ме упрекват ,че правя ментета Като копието на Мона Лиза
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
donvini | Дата: Сряда, 16.07.2014, 21:58:51 | Message # 48 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Varna/Bulgaria
Съобщения: 250
| Да се впиша малко и аз в темата доста време ме мъчеше грешка с актуатора и не ми работеше добре системата та се реших направо да сменя рейката.Намерих рейка от ето тази обява http://preludebg.com/forum/15-2220-1 (за което благодаря на колегата) и я смених.Тръгвам с колата и направо ужас не може да се кара влезне ли в дупка направо изскачаше задницата все еднo на една страна върви абе направо невъзможно за каране.Тъй като нямах наличен 4 ws pin lock послушах съвета на колегата nightfighter(за което и на него благодаря ) и си взех един болт 12x1.25 дадох го на стругар и ми издяла набързо един такъв за минимални разходи.След това в сервиз за реглаж като заключихме задния мост по време на манипулацията и сега вече всичко е ОК бачка си перфектно волана е прав и не дърпа на никъде.Много лесно и бързо става пина въобще не е философия.Ето снимки на пина и реглажа
П.П.Batkosio ако четеш този пост си разбрал че няма да ми трябва пина благодяра ти отново за отзивчивостта!!!
Редактирано от donvini - Сряда, 16.07.2014, 21:59:34 |
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Сряда, 16.07.2014, 22:08:02 | Message # 49 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 135
| Здравейте пак колеги, обнадеждава ме този пост, благо0даря , за което. А докато чакам и аз да се сдобя с ПИН може ли някои да снима или обясни където точно влиза този ПИН в задната рейка?
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 16.07.2014, 23:55:11 | Message # 50 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Радвам се че проблема с твоята 4WS система е разрешен успешно.Между другото и аз намерих моя болт,но както сам си се убедил е много по лесно да си направиш нов,отколкото да се занимаваме да ти го пращам,после да ми го връщаш или с две думи да храним Еконт Един такъв болт,най-много да струва 1 лв, стругаря надали ще поиска повече от 2-3лв да му престърже върха, и си имаш напълно функционален и необходим инструмент.
Quote NightRider ( ) AAA заеби . nono Не е ли гъзарски пина ич не ми го фали. lol Моя е по всички изисквания на литературата А,по всички изисквания за съхранение на гъзарски инструменти,намазал ли си го с грес и увил в намаслено парцалче?? Ако не си,груба грешка, при това ваше Холандско подморско равнище ще ръждяса и отиде гъзарията в г.за А,ако си го направил => ке се лизга => ке не моеш го фана => моя болт е по-добър Ха-ха-ха
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:08:47 | Message # 51 |
Aristocrat
| Намазал съм го с грес естествено ,но съм го увил в специлна хартия . С нея в казармата си увивах Краза строевак . После за кви ръжди ми пееш . Не си ли чул вица за оня дето уж бил с тен от българското черноморие ,а той просто бил ръждясал . Ша изгниете и мухлясате от тез дъждове бре. А уж при нас било дъждовно. Днес бе един от онези дни дето ми се приисква да имам климатик в колата .
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:26:39 | Message # 52 |
4G H22A 4WS MT
| Quote NightRider ( ) но съм го увил в специлна хартия . С нея в казармата си увивах Краза строевак Ей,браво Болчето ще бъде на сигурно място,консервирано като Краза строевак
Това ми напомня един виц Станка и Пена отишли на гинеколог.Докато чакали,чуват как две модно облечени жени си говорят,че са дошли доктора да им прегледа вагините.Тогава Пена казала на Станка ,,Ставай да си ходим,тука гледат само вагини,пък ние с тебе с тез прости п..ки,де сме дошли"
Редактирано от nightfighter - Четвъртък, 17.07.2014, 00:34:13 |
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:36:09 | Message # 53 |
Aristocrat
| Ще бъде до момента в който ще ми скимне да си монтирам задният мост и актуатора за 4 вс са .За сега ми седи в шкафа излъскан и чака . Бе то в тия японски таратайки едно ли е да смениш . то амортесъори чакат ,то са големи спирачки , круиз контрола и той се търкаля из гардероба. Изобщо завземам все повече шкафове и пространства с тия чарколяци . Да не говорим че чисто нови тапицерий от сивия Прелюд чакат кожените вложки за да бъдат монтирани .Няма място каде да стъпя вече .
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:40:52 | Message # 54 |
4G H22A 4WS MT
| Quote NightRider ( ) Изобщо завземам все повече шкафове и пространства с тия чарколяци А дали няма да получиш един ненамаслен пин в актуатора от мадам Холандка???
|
|
| |
NightRider | Дата: Четвъртък, 17.07.2014, 00:45:51 | Message # 55 |
Aristocrat
| Тя е вдигнала ръце . Щом не се е карала ,че от вчера два кашона с които ми дойдоха частите за мотора и сега пълни с хартии се моткат из хола пак е добре.От всички най щастлив е котарака .Кефи се на кашоните .Абе идилия Ама са отивам да ги изхвърля. То па трябва и да ги накъсам ,че не могат да влезнат в контейнера за хартия целите.
|
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Сряда, 23.07.2014, 20:29:55 | Message # 56 |
Годан (5)
| Здравейте колеги,
Искам и аз да споделя завършека (почти) на мойта епопея с реглажа. Определено до сега ми бе непозната тази кола, от което имам и доста разправии с нея, но все повече се влюбвам в нея и ми става още по-интересно да се разправям.
Днес в крайна сметка се навих да мина през Бултрако в Сф, потвърждавам, че там още пазят заключващия пин за задната рейка и има един техник - Младенов, който все още знае какво прави със 4ВС системите и изпипва и гледа без да бърза. Само уредника на сервиза е малко досаден и фамилярничи, но пък се старая е поне пита техниците какво могат и какво не могат преди да запази час. За момента реглаж на два завиващи моста там е 54лв, на други места е около 40.
За съжаление се оказа, че имам луфт във вънщния накрайник от дясно на задната рейка, а не вътрешния, както се случва обикновено. За вътрешния момчето каза, че още може да се поръча само накрайника, но за външния каза, че трябва просто друга рейка иначе ремонта нямал край и той лично не знаел какво да направи. В следствие на това не можело да стане перфектен реглажа отзад, но го направи да е в допустимите норми. Резултат е този:
Вие как мислите, става ли? Волана ми е почти центриран. Още има леко отклонение наляво, но е много леко този път и предполагам, че като си сменях волана (преди да сменя и пипам задната рейка) колата вече си е била за лек реглаж и може да съм го поставил накриво, което на мен ми се струваше направо.
Хубавата новина от цялото това, е че и аз си поръчах заключващ пин , така че ако някой от Сф и региона има нужда да си направи реглажа мога винаги да му го заема на драго сърце. Благодаря на всички, които настояваха, че без него не става и на тези, които ми пуснаха няколко пъти чертежа на пина. Също както и на онези, с които се свърза за пин на заем, но дори и да се оказа, че не сте вече в Сф - благодаря искрено.
Остава само неприятното тракане и все пак желанието ми да си намеря от някъде за трети път нова (макар и 20 годишна ) задна рейка, по възможност този път не тракаща или с поне минимум луфт и да пробвам и с нея. На някой да му се намира случайно?
П.С.
За да накарам лампата на 4ВС да угасне след реглажа и след като волана е центриран предполагам трябва да дръпна клемата на акумулатора за ресет, нали?
Редактирано от Balkan-Kawai - Сряда, 23.07.2014, 20:46:04 |
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Сряда, 23.07.2014, 20:47:02 | Message # 57 |
Годан (5)
| А сега се замислих възможно ли е съвсем лекото отклонение в ляво на волана при каране да идва от въпросния луфт от дясно на задната рейка?
|
|
| |
nightfighter | Дата: Сряда, 23.07.2014, 22:05:48 | Message # 58 |
4G H22A 4WS MT
| Quote Balkan-Kawai ( ) За вътрешния момчето каза, че още може да се поръча само накрайника, но за външния каза, че трябва просто друга рейка иначе ремонта нямал край и той лично не знаел какво да направи
Сигурен ли си че правилно си разбрал в кой накрайник е луфта?? И двата накрайника се продават и не са нищо особено.В крайна сметка вземи си сложи накрайниците от твоята стара рейка ако са здрави.
Редактирано от nightfighter - Сряда, 23.07.2014, 22:07:06 |
|
| |
Balkan-Kawai | Дата: Сряда, 23.07.2014, 22:42:28 | Message # 59 |
Годан (5)
| Старата ми рейка хлопа пак от дясно за съжаление. Не знам при кой да ида да погледне веднъж за винаги от къде хлопа и какво ми трябва. От къде мога да си взема и вътрешен и външен десен накрайник, тогава за рейката?
|
|
| |
nightfighter | Дата: Четвъртък, 24.07.2014, 00:23:20 | Message # 60 |
4G H22A 4WS MT
| Общите поръчки - оригинални,с парт номера: 53550-SS0-R01tie rod end; 53020-SS0-000 end set rr rack (4ws) само че са скъпички, търсиш не оригинални при търговците на авточасти или в ebay или даваш да ти възстановят твоите.Последното е най-лесно изпълнимо според мен.
|
|
| |