Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Реглаж на 4г. с 4 WS
tomcatДата: Събота, 19.05.2012, 12:10:53 | Message # 1
Шодан (1)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Новобранци
Съобщения: 13
Статус: Офлайн
Здравейте, искам да споделя опита си с всички които имат задни завиващи колела и се налага да правят реглаж на задния мост. Ако става въпрос за реглаж само на наклона на задните гуми посредством ексцентър болтовете, няма проблем да се направи навсякаде, но ако се налага да се пипат кормилните накраиници то тогава е задължително да се постави сцпециалното приспособление което центрира задната рейка и чак тогава да се насториват накраиниците.
Аз си позволих да пренабрегна ръководството за ремонт и отидох на реглаж където нямаха такова нещо (то всъщност май само в Бултрако в София имат) и сега стенд казва, че колато е перфектно регулирана но всъщност в движение волана седи на 45 градуса. Няколко пъти я качвахме на стенда, но без резултат. Сега ще трябва да се изръся и за реглаж в Бултрако със специялния накрайник и при късмет няма да има нужда да се регулират и самите датчици за позоцоята на волана, предната рейка и задната, които са 5 и е доста врътня.

Дано съм бил полезен и да не повтарям съществуваща тема.

MkillaДата: Събота, 19.05.2012, 12:25:11 | Message # 2
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Група: Приятели
Съобщения: 2171
До скоро имаше промоция 18лв реглаж обаче май вече няма.Аз се възползвах след зимата като слагах летните гуми.

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

Редактирано от Mkilla - Събота, 19.05.2012, 12:27:03

GarfiДата: Събота, 19.05.2012, 12:28:19 | Message # 3
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Някои хора от форума имат такова законтрящо приспособление с което можеш да правиш реголаж в който си искаш сервиз.
Имаше даже размери по които някой стругар може да ти го направи.

Редактирано от Garfi - Събота, 19.05.2012, 12:31:44

tomcatДата: Събота, 19.05.2012, 12:32:56 | Message # 4
Шодан (1)

Ами аз търсих да си купя такова но реших, че няма смисъл тък като в Бултако взимат 43лв. а в останалите сервизи по 35лв. и просто не си заслужава. Иначе колкото повече такива джаджи си има човек, толкова по незваисим става от вносителя :)

NSBOPДата: Събота, 19.05.2012, 14:58:54 | Message # 5
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Бултрако взимат 80 лв за реглаж на преден И ЗАДЕН мост. Моят съвет е да вземеш един локинг пин от някой (мога и аз да ти дам) и да отидеш в Дружба в Autoexpress където казват, че са най-добрите :)
Ето тук има координати.

tomcatДата: Събота, 19.05.2012, 15:43:28 | Message # 6
Шодан (1)

Ужас значи излиза и че те подвеждат по телефона за цената на реглажа, на мен вчера ми казаха 43лв.
Ще съм ти благодарен ако ми услужиш с пина. Ако искаш ми драсни един телефон на ЛС да се чуем.
Иначе аз ходя в сервиза до тунела на люлин и там човека е супер съвестен и си върши работата до край, само че в случая нямаше локинг пина.

MkillaДата: Събота, 19.05.2012, 20:51:19 | Message # 7
5th gen F20A4

Бултрако колега NSBOP не взимат 80 лв или поне на мен не са ми взели толкова :) 2 пъти правя реглаж там като единият беше не в промоционален период.Цената на промоцията както написах беше 18 лв а редовната цена 40лв за 4тирите колела.Специално на мен ми коригираха и задно колело.А точно след тези от Дружба нямам нито едно добро впечатление.Имам малък опит с реглажите и ходя само в Бултрако вече за което не съжелявам въобще:) Цената им е такава каквато на всеки нормален сервиз който прави реглаж.Има реглажи за по 20 лева с въженцата но ти си знаеш най-добре.Пиши после отзиви да знаем как е мястото на което си ходил ;)

Редактирано от Mkilla - Събота, 19.05.2012, 21:00:23

NSBOPДата: Неделя, 20.05.2012, 00:46:05 | Message # 8
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Нензам колко са ти взимали на теб и по каква причина, но аз си стоя зад думите и освен това си пазя разпечатката от 3 страници с касовата бележка от Бултрако. В понеделник ще кача всичко сканирано.
Нарочно не казах нищо в предното мнение за да не плюя по сервиза на Бултрако, но мнението ти ме предизвиква да го направя. Никой в този сервиз не забеляза или поне не пожела да ми каже, че цялата система за регулиране отзад е тотално клеясала и НЯМА как да се направи какъвто и да е реглаж там (но ми взеха пари). И това не е всичко, имаше поне 3 см супер очевиден луфт на накрайника отляво и това пак НИКОЙ не забеляза.
Дали нищо не видяха, не разбраха или не им пукаше за мен е все едно защото аз там няма да се върна. Измиха ми колата и се опитаха да ми продадат крушка за дългите за 30 лв :) Приемчика на сервиза се държеше с мен все едно ми е авер от квартала, а не клиент.

За сервиза в Дружба мога също да говоря. Всичките ми коли са правени там досега. Никога не съм имал проблем. И ще се изненадате ако ви кажа колко (и кои) сервизи и майстори ги препоръчват макар и неофициално.

Редактирано от NSBOP - Неделя, 20.05.2012, 00:46:54

MkillaДата: Неделя, 20.05.2012, 01:17:35 | Message # 9
5th gen F20A4

Е няма какво да ги снимаш.Аз също мога да ги снимам и да ги кача разпечатките на 2та реглажа а и там като отидеш си има дата и цена кога какво си правил и плащал.Странно бих казал...:) !

Редактирано от Mkilla - Неделя, 20.05.2012, 01:18:38

GarfiДата: Неделя, 20.05.2012, 09:55:59 | Message # 10
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Съобщения: 2104
Цената може да варира спрямо това дали имаш 4ws или не.

JackДата: Неделя, 20.05.2012, 16:47:37 | Message # 11
Нанадан (7)

Град/Държава: Atlanta/United States
Група: Напреднали
Съобщения: 255
пак е по евтино-при мен е $80 за коли с 17-ки джанти и по малки а с 18-ки и на горе до 26 е $110
някои може ли да ми каже за този локинг пин повече че аз ще слагам на моита 4WS?

eDanielДата: Неделя, 20.05.2012, 19:01:32 | Message # 12
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Имаме си тема и за това тук. basketball

プレリュード 夢のカ

mom4i74Дата: Неделя, 20.05.2012, 19:10:40 | Message # 13
Джудан (10)

Съобщения: 2166

Ето ти линк кьм нашия форум с размерите на локинг пина.
http://preludebg.com/forum/5-85-1
Приложени файлове: 0681464.jpg (95.2 Kb)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Редактирано от eDaniel - Неделя, 20.05.2012, 21:44:13

eDanielДата: Неделя, 20.05.2012, 21:44:55 | Message # 14
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Група: Администратори
Съобщения: 3030
Дадох твоя пин назаем на tomcat да си направи реглажа. alco

プレリュード 夢のカ

mom4i74Дата: Неделя, 20.05.2012, 21:52:24 | Message # 15
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Той си е твой тоя пин:) Аз имам близнака му:)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda