Пълен билд на H22A5
|
|
prelude | Дата: Събота, 25.01.2014, 15:40:52 | Message # 106 |
Годан (5)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 149
Статус: Офлайн
| Моят метод за теб явно е всичко различно от заводското. Аз досега не съм имал прИебан двигател въпреки побългаряването.Държа да подчертая че преди да барна нещо съм се поинтересувал дали такова е правено и какъв е ефектът от него. Коментирал съм го с човек , който е на светлинни години практически от нас всичките взети заедно дето разтягаме локуми по форума и чак тогава ако преценя че си заслужава - побългарявам. И да, когато има недостатък - има. Това че е произведено от Хонда не значи че е някаква съвършена машина. И дръпнатите страдат от запек и недоспиване, да не говорим че за един проект отговарят 100 човека сигурно и всеки си го мисли за него - накрая не можеш да очакваш съвпадение на 100% и 'идеална' конструкция. Аз също смятам че всяко твърдение трябва да е доказано и затова съм се интересувал и от доказателствената част на нещата. За себе си вече имам някаква представа какво трябва да се прави, но по-важното е че познавам поне един доказан човек който наистина е наясно. Затова го оставям той да води хорото и нещата се получават. Наистина няма смисъл от подобни форумни спорове - теоритици има много и все различни. Практиците са малко и когато са доказани - са ценни. Хаха, сещам се поне за 2 брутални случая на побългаряване от страна на моя човек, все на японски коли, при които се смяхме че ако японците го видят ще му направят статуя И да ти кажа се получиха и двата.
Редактирано от prelude - Събота, 25.01.2014, 15:54:01 |
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 25.01.2014, 15:58:41 | Message # 107 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Quote prelude ( ) Аз досега не съм имал прИебан двигател въпреки побългаряването.И да, когато има недостатък - има. Да, но си имал кола глътнала 50 бона,както казваш Е, ефективен ли е метода ти? И като последно,за да можеш да поправяш (примерно моята правописна грешка) трябва да можеш да четеш,нали така Същото е и при двигателите!!
|
|
| |
prelude | Дата: Събота, 25.01.2014, 16:57:14 | Message # 108 |
Годан (5)
| Аз вкарах 50 000лв в нея от идеализъм. Бях се заинатил че ще е именно тази кола и въпреки че беше за изхвърляне след наводнението - налях торба с пари , за да може сега да се движи по улиците и да е един от хубавите Прелюд 3-ки. Ако сега седя пред същото решение , нямаше да мина по същия път. Но това идва с възрастта и житейския опит. А и дори да дам много пари , това значи ли че побългаряването ми е неправилно? Двете неща не са никак свързани,даже обратното. Побългаряването е хубав и прагматичен подход ( ако се приложи правилно ) за поддържане на разходите към възможния минимум. Двигателят в моя Прелюд всъщност беше най-евтината модификация , купето глътна дебелата пачка И побългаряванията ми по него са подобрения - бих ги повторил винаги.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 25.01.2014, 17:37:56 | Message # 109 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Интересно ми е,къде хвръкнаха 50000лв?Че те онези дето рециклират коли от вторични суровини и им слагат абсолютно всичко ново не хвърлят такива пари Ако ти наистина си дал толкова пари за тази кола ...ще ме извиняваш ама не съм виждал по-.....човек. Всъщност може..... Смяна на масло -2000лв Баланс на гуми-1500лв смяна на ангренаж -5000лв. и т.н.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
prelude | Дата: Събота, 25.01.2014, 18:25:12 | Message # 110 |
Годан (5)
| Гущеров, извинявай че се отплесвам толкова, но ще отговоря на въпроса:
- две боядисвания цялостни, като и двамата бояджии се изсраха - около 4000лв - тапициране на салон след наводнението с нови дунапрени на седалките - 1000лв - фолиото на стъклата - 450лв - изолацията за музика навсякъде по купето без по тавана - 500лв, понеже си я бях разглобил вече сам - разните му там джанти - смених поне 3 комплекта като само последните Ултралегери бяха 800лв - Окачването на Токико с пружините доставка от САЩ - 1000лв - Полиуретановите тампони на горни носачи отпред/отзад и долни предни вътрешни на СуперПро - около 700лв - стаб. щанги Whiteline от австралия през САЩ - около 700лв - К&Н-и, Н22-ки , ребилдване на Н22 , болтчета,втулки,гайки - всичко е чисто ново ОЕМ - още много пари - OBX LSD - 700лв до БГ, с отварянето и освежаването на кутията надхвърли 1000лв - 4WS - $200 в САЩ ама не ме питай колко пари ми струваше докато дойде до БГ заради теглото и размерите му. - P28-ца ЕКУ , други инжектори, игра с какво ли не .....пак пари - къстъм разпънките с натяг отпред и отзад - 500лв - първоначалните ми тампони за Н22-то от Латвиеца струваха 300 евра и те..... Ако ти се смята - смятай. По едно време и стъкломатов капак й бях направил - още седи някъде в Асеновград, та и там дадох 500лв сигурно. Като имаш предвид че колата си я дадох с още половин кола на части, които бях събирал активно от САЩ ( халогени,мигачи, и кво ли още не) - цената може и да надхвърли 50 000лв:)
За да не е тотален офтопик ще напиша следното към Гущеров :
Най-важна е ясната концепция на нещата. Аз се вкарах с толкова пари именно заради ясна идея какво искам от тази кола. Още когато прехвърлих 30 000лв знаех че мога да почна от нула с друга кола и за 10 000лв да я направя по-бърза и по-стабилна от моята. Важно е да знаеш какво искаш, другото после става лесно.
Редактирано от prelude - Събота, 25.01.2014, 18:26:58 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 25.01.2014, 19:23:43 | Message # 111 |
BIKER
| Предния ми пост важи с пълна сила...общо взето си се движил по моите цени ако даваш по 4000лв за боя и осиране безвъзмездно,ела да ти я пръсна и аз срещу 2000 като ще ти поема и горивото Не ме разбирай погрешно,парите са си твои Боже,колко мъка има по този свят.....
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
prelude | Дата: Събота, 25.01.2014, 19:50:48 | Message # 112 |
Годан (5)
| Както казах - идеализъм ли бе, да го опишеш ? А относно бояджиите - това е долно племе и разбираш че са се изсрали няколко месеца по-късно. Но цената на кг. стока от САЩ си седи фиксирана, не знам дали е по твоите цени - можеш да пробваш А аз бая кг. довлякох от там, повярвай ми.
Редактирано от prelude - Събота, 25.01.2014, 19:51:37 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 25.01.2014, 19:53:37 | Message # 113 |
BIKER
| Quote prelude ( ) А относно бояджиите - това е долно племе и разбираш че са се изсрали няколко месеца по-късно. Даааа,трябва да им висиш на главите..... и все пак има и рекламация
Редактирано от VIPER-CH - Събота, 25.01.2014, 19:54:06 |
|
| |
prelude | Дата: Събота, 25.01.2014, 20:08:34 | Message # 114 |
Годан (5)
| И да им висиш , и да не им висиш - аз ако разбирах толкова от тая работа щях да се хвана и да си я направя сам. Сега Mkilla ме свърза с негов човек - изглежда точен и е с висока препоръка. Отделно направи 1-2 коли на мои приятели с удари отзад - ще му ставам абонат явно
|
|
| |
ggushterov | Дата: Понеделник, 27.01.2014, 18:15:25 | Message # 115 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Главата е готова, очаква долната част от пъзела
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Понеделник, 27.01.2014, 19:02:45 | Message # 116 |
Джудан (10)
Съобщения: 2166
| Кжи какво и прави де Май си я полирал портовете? Колко свали от челото на главата ? Водачи, легла сменява ли или нямаше нужда ? На мен ми искат 90 лв да припаснат клапани и да я прегледат и челосат ако има нужда. Дали е нормално незнам?
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 27.01.2014, 19:03:13 | Message # 117 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Браво Жоре,супер е станала!
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Понеделник, 27.01.2014, 19:07:45 | Message # 118 |
BIKER
| Quote mom4i74 ( ) На мен ми искат 90 лв да припаснат клапани и да я прегледат и челосат ако има нужда. Дали е нормално незнам? При мен шлайф,смяна водачи,райбер,пасване.....абе основно обслужване на главата е 80лв. Са,не знам при теб дали ще те натоварят с цената ако има шлайф и цената при мен е за 8-клапанова глава ,иначе е към 120-140 със шлайфа а ако не се сменят водачи ,цената е надолу,така че май е нормално. Само шлайф-25лв
|
|
| |
rollin | Дата: Понеделник, 27.01.2014, 19:28:00 | Message # 119 |
Джудан (10)
Град/Държава: Pyrvomay/Bulgaria
Съобщения: 1271
| Ако не се лъжа на мене ми взеха за пасването на клапаните в "Чарли" - Пловдив около 30-40лв и 20лв за челосване(шлайфане)
0898 765 126 - Недко www.caraudio-bg.com Ground Zero BG във facebook
|
|
| |
ggushterov | Дата: Понеделник, 27.01.2014, 20:10:21 | Message # 120 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Свалих 0,7 от главата като смених само гумичките на клапаните а всичко останало си беше добре. Всичко ми излезе 110лв - шлайфане на главата, полиране на портовете, смяна на гумичките, пасване и почистване на клапаните и леглата. Чудя се дали си заслужава да се занимавам да сменям ВТЕК успокоителите с такива от А7 или да си карам с моите си. Ето с какво се заиграх днес. Утре мисля да пробвам как ще стане смукателя като го бластирам със сода. Взех от Бисер пистолета и утре ще ходя да изкупя всичката сода за хляб от магазина
Редактирано от ggushterov - Понеделник, 27.01.2014, 20:11:15 |
|
| |