Какви спирачни маркучи бихте избрали ОЕМ или Goodridge Green
|
|
|
|
Garfi | Дата: Понеделник, 13.10.2014, 19:43:25 | Message # 31 |
just driver
Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
Статус: Офлайн
| Quote VIPER-CH ( ) При доста марки/модели подкалниците са от черен мокет и този проблем до някъде е решен.
Да, виждал съм подкалниците на Тойота Авенсис, има някакъв много дебел "мукет". Не на празно тая кола е изключително тиха.
|
|
| |
addicted | Дата: Понеделник, 13.10.2014, 21:40:02 | Message # 32 |
Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 346
| Аз съм с F20-ка със спирачки от H23. Сигурно моят прелюд е един от малкото фабрично без ABS. Вчера без да искам доста време поддържах 180 на магистралата(засякох се с един много палав сивик) и мога да кажа няколко неща: 1-во Наще магистрали не са за такива скорости. 2-ро Наще коли не са от най-безшумните, генерацията си ми е сток в перфектно състояние, просто вятъра си бучи покрай купето и си се чува. 3-то Наще коли ама хич не са икономични при такива скорости.
Няколко пъти намалих по рязко до към 120-100 и не съм усетил никакво притеснение, а задните ми накладки са най големите боклуци дето има по магазините. Та, прелюда си спира добре при високи скорости, на мен ми блокират колелата по скоро когато карам бавно, градско, и не съобразя колко силно ги натискам, тогава ми липсва ABS-а.
А инак съм за тюнинг маркучите, не мисля че могат да навредят, само биха помогнали.
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 15.10.2014, 05:10:42 | Message # 33 |
Нанадан (7)
Съобщения: 368
| Дани, както винаги изнамираш супер полезни теми , за което голямо благодаря! Аз миналата седмица се забих в мантинела именно заради скапаните спирачки , да аз също съм си виновен, че не съм ги сервизирал, но колата просто не спира, карал съм и такава със сервизирани спирачки и е пак съшата шитня. Говорихме си преди няколко дни за това и с Мариян(theexpress) и той ми каза, че е слагал 4бутални предни спирачки от порше на негов прелюд(един от 20-те му, луд ) и колата най-накрая е почнала да спира, мисля да започна да проучвам по-сериозно въпроса и ще ви държа в течение, но ми е любопитно, ако сложа тези спирачки отпред, какви да сложа отзад...защото Прелюдката спира основно с предните...
|
|
| |
persssi | Дата: Сряда, 15.10.2014, 14:38:27 | Message # 34 |
Хачидан (8)
Съобщения: 549
| Quote TG_Fan ( ) какви да сложа отзад...защото Прелюдката спира основно с предните... Според мен, това е проблемът на спирачките при нашите коли, а именно задните апарати. Когато те престанат да спират по някаква причина, както са спирали при рождението си, колата започва да използва основно предните спирачки и така колелата по-лесно блокират и спирането като цяло се влошава. Именно по тази причина реших да севизирам задните апарати, а от там и предните, а от там и нови накладки, дискове.... и т.н.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 15.10.2014, 18:19:06 | Message # 35 |
BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Quote TG_Fan ( ) Прелюдката спира основно с предните... Те всите коли са така 70-30% кантара при някой коли усилва спирачното налягане на задните като се натовари колата.При нас имаше някакъв клапан....не съм се заинтересувал но като са спечени задните оставаш на половина От порше.... най-вероятно от Кайен,като се замислих,те стават директно и на голф5 R32 нали все на едно място ги произвеждат Двубуталните от Леджънт ставали,както и от Акорд-тайп R с дисковете....май сме ги обсъждали нещата
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 15.10.2014, 21:57:02 | Message # 36 |
Нанадан (7)
| Абе Жорка, да ти кажа, за спирането при новите коли , или поне тея които съм карал е много по-осезаема работата на задните апарати, а с мойта като скоча на спирачката и носа се опитва да изрине асфалта а съм с нови накладки и дискове отзад, на гтп ми казаха , че работят УЖ!
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Сряда, 15.10.2014, 22:40:01 | Message # 37 |
BIKER
| Винаги съм твърдял,че дори и в перфектно състояние,Прелюда има саби спирачки в сравнение с други автомобили от неговия клас а и не само.Не ми се влиза в подробности. Лично мнение,не е нужно с несъгласните да го обръщаме на спор
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Сряда, 15.10.2014, 23:07:13 | Message # 38 |
Нанадан (7)
| Абсолютно, нямам търпение да сложа работещи спирачки на това купе, за да видя какво може!
|
|
| |
NightRider | Дата: Сряда, 15.10.2014, 23:37:54 | Message # 39 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Quote TG_Fan ( ) защото Прелюдката спира основно с предните... спира явно твоята . Мойта що спира и със задните ? Това са пълни глупости ,че не спира . Да може да не е така както е при други автомобили от този клас . Аз лично съм доволен от спирачките . Скоро живот и здраве като си монтирам шест буталните апарати ще споделя каква е разликата . Но каквито и спирачки човек да има ако гумите са му ялови всичко е до там .
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
TG_Fan | Дата: Четвъртък, 16.10.2014, 11:01:45 | Message # 40 |
Нанадан (7)
| Е не знам, на Радо и Дани пак така спират, на Недко също, пък те бая си гледат колите
|
|
| |
degman | Дата: Събота, 18.10.2014, 11:23:51 | Message # 41 |
Сандан (3)
Група: Напреднали
Съобщения: 64
| Стана ми интересно кои коли от този клас спират много по - добре, дайте марка и модел че аз друга кола с толкова добри спирачки съм карал само Е39 пък то си е доста тежко. Всъщност не толкова добри, ами достатъчно добри и определено ми харесва как спира BMW-то. Поне да покарам ако ми се удаде възможност да сравня с моята. Моя прелюд е с нови дискове и накладки, и с ремонтирани задни апарати. И спира добре според мен както съм казал. Както казвате то е ясно че може и повече ама те японците сигурно нещо не са го измислили като са го правили
Редактирано от degman - Събота, 18.10.2014, 11:27:51 |
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 18.10.2014, 16:50:51 | Message # 42 |
Aristocrat
| Аз па току що си поръчах задни спирачни мъркучи на Goodridge .
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 18.10.2014, 22:07:22 | Message # 43 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Много неща изприказвахте за накладки,дискове, двубутални, четирибутални и т.н апарати, а нищо не казахте за гумите От сега ви го казвам,пък вие ако искайте слушайте,каквито и спирачки да сложите няма да има промяна в спирането! Спирането на колата зависи от сцеплението,а то се определя от гумите!Най-простия ъпгрейт на спирачките са по-широки и КАЧЕСТВЕНИ гуми, чак когато фабричната система няма достатъчно спирачно усилие за да ги блокира, чак тогава може да се мисли за по-силни спирачни апарати!
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Събота, 18.10.2014, 22:20:32 | Message # 44 |
BIKER
| И си много прав и малко не си За кво ги правят тогава многобуталните апарати,радиалните помпи и апарати,по-големи с повече контактна повърхност...за красота? Един пример -Ф20 и Н22 еднакви купета,едни кг а спирачната с-ма различна.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 18.10.2014, 22:40:08 | Message # 45 |
Aristocrat
| Quote nightfighter ( ) нищо не казахте за гумите аз казах ама си го пропуснал
|