Forum moderator: ZAPPA, NSBOP  
Какви спирачни маркучи бихте избрали ОЕМ или Goodridge Green
1. ОЕМ спирачни маркучи [ 4 ] [23.53%]
2. Goodridge спирачни маркучи [ 12 ] [70.59%]
3. ще си оставя старите [ 1 ] [5.88%]
Answers total: 17
GarfiДата: Понеделник, 13.10.2014, 19:43:25 | Message # 31
just driver

Град/Държава: Grindavík/Iceland
Група: Приятели
Съобщения: 2104
Статус: Офлайн
Quote VIPER-CH ()
При доста марки/модели подкалниците са от черен мокет и този проблем до някъде е решен.

Да, виждал съм подкалниците на Тойота Авенсис, има някакъв много дебел "мукет". Не на празно тая кола е изключително тиха.

addictedДата: Понеделник, 13.10.2014, 21:40:02 | Message # 32
Нанадан (7)

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 346
Аз съм с F20-ка със спирачки от H23. Сигурно моят прелюд е един от малкото фабрично без ABS. Вчера без да искам доста време поддържах 180 на магистралата(засякох се с един много палав сивик) и мога да кажа няколко неща:
1-во Наще магистрали не са за такива скорости.
2-ро Наще коли не са от най-безшумните, генерацията си ми е сток в перфектно състояние, просто вятъра си бучи покрай купето и си се чува.
3-то Наще коли ама хич не са икономични при такива скорости.

Няколко пъти намалих по рязко до към 120-100 и не съм усетил никакво притеснение, а задните ми накладки са най големите боклуци дето има по магазините.
Та, прелюда си спира добре при високи скорости, на мен ми блокират колелата по скоро когато карам бавно, градско, и не съобразя колко силно ги натискам, тогава ми липсва ABS-а.

А инак съм за тюнинг маркучите, не мисля че могат да навредят, само биха помогнали.

TG_FanДата: Сряда, 15.10.2014, 05:10:42 | Message # 33
Нанадан (7)

Съобщения: 368
Дани, както винаги изнамираш супер полезни теми , за което голямо благодаря!
Аз миналата седмица се забих в мантинела именно заради скапаните спирачки , да аз също съм си виновен, че не съм ги сервизирал, но колата просто не спира, карал съм и такава със сервизирани спирачки и е пак съшата шитня. Говорихме си преди няколко дни за това и с Мариян(theexpress) и той ми каза, че е слагал 4бутални предни спирачки от порше на негов прелюд(един от 20-те му, луд :D )
и колата най-накрая е почнала да спира, мисля да започна да проучвам по-сериозно въпроса и ще ви държа в течение, но ми е любопитно, ако сложа тези спирачки отпред, какви да  сложа отзад...защото Прелюдката спира основно с предните...

persssiДата: Сряда, 15.10.2014, 14:38:27 | Message # 34
Хачидан (8)

Съобщения: 549
Quote TG_Fan ()
какви да  сложа отзад...защото Прелюдката спира основно с предните...
Според мен, това е проблемът на спирачките при нашите коли, а именно задните апарати. Когато те престанат да спират по някаква причина, както са спирали при рождението си, колата започва да използва основно предните спирачки и така колелата по-лесно блокират и спирането като цяло се влошава.
Именно по тази причина реших да севизирам задните апарати, а от там и предните, а от там и нови накладки, дискове.... и т.н.

VIPER-CHДата: Сряда, 15.10.2014, 18:19:06 | Message # 35
BIKER

Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
Quote TG_Fan ()
Прелюдката спира основно с предните...
Те всите коли са така :D 70-30% кантара при някой коли усилва спирачното налягане на задните като се натовари колата.При нас имаше някакъв клапан....не съм се заинтересувал  ^_^  но като са спечени задните оставаш на половина B)
От порше.... най-вероятно от Кайен,като се замислих,те стават директно и на голф5 R32 нали все на едно място ги произвеждат :D
Двубуталните от Леджънт ставали,както и от Акорд-тайп R с дисковете....май сме ги обсъждали нещата :D

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

TG_FanДата: Сряда, 15.10.2014, 21:57:02 | Message # 36
Нанадан (7)

Абе Жорка, да ти кажа, за спирането при новите коли  , или поне тея които съм карал е много по-осезаема работата на задните апарати, а с мойта като скоча на спирачката и носа се опитва да изрине асфалта :D а съм с нови накладки и дискове отзад, на гтп ми казаха , че работят УЖ!

VIPER-CHДата: Сряда, 15.10.2014, 22:40:01 | Message # 37
BIKER

Винаги съм твърдял,че дори и в перфектно състояние,Прелюда има саби спирачки в сравнение с други автомобили от неговия клас а и не само.Не ми се влиза в подробности.
Лично мнение,не е нужно с несъгласните да го обръщаме на спор ;)

"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро

TG_FanДата: Сряда, 15.10.2014, 23:07:13 | Message # 38
Нанадан (7)

Абсолютно, нямам търпение да сложа работещи спирачки на това купе, за да видя какво може!

NightRiderДата: Сряда, 15.10.2014, 23:37:54 | Message # 39
Aristocrat

Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
Quote TG_Fan ()
защото Прелюдката спира основно с предните...
спира явно твоята . Мойта що спира  и със задните ? Това са пълни глупости ,че не спира . Да може да не е така както  е при други автомобили от този клас . Аз лично съм доволен от спирачките . Скоро живот и здраве като си монтирам шест буталните апарати ще споделя каква е разликата . Но каквито и спирачки човек да има ако гумите са му ялови всичко е до там . :)

The Flying Dutchman FOR SALE Продава се

TG_FanДата: Четвъртък, 16.10.2014, 11:01:45 | Message # 40
Нанадан (7)

Е не знам, на Радо и Дани пак така спират, на Недко също, пък те бая си гледат колите :)

degmanДата: Събота, 18.10.2014, 11:23:51 | Message # 41
Сандан (3)

Група: Напреднали
Съобщения: 64
Стана ми интересно кои коли от този клас спират много по - добре, дайте марка и модел че аз друга кола с толкова добри спирачки съм карал само Е39 пък то си е доста тежко. Всъщност не толкова добри, ами достатъчно добри и определено ми харесва как спира BMW-то. Поне да покарам ако ми се удаде възможност да сравня с моята. Моя прелюд е с нови дискове и накладки, и с ремонтирани задни апарати. И спира добре според мен както съм казал. Както казвате то е ясно че може и повече ама те японците сигурно нещо не са го измислили като са го правили :D

Редактирано от degman - Събота, 18.10.2014, 11:27:51

NightRiderДата: Събота, 18.10.2014, 16:50:51 | Message # 42
Aristocrat

Аз па току що си поръчах задни спирачни мъркучи на  Goodridge .  :)

nightfighterДата: Събота, 18.10.2014, 22:07:22 | Message # 43
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Много неща изприказвахте за накладки,дискове, двубутални, четирибутални и т.н апарати, а нищо не казахте за гумите :)
От сега ви го казвам,пък вие ако искайте слушайте,каквито и спирачки да сложите няма да има промяна в спирането! Спирането на колата зависи от сцеплението,а то се определя от гумите!Най-простия ъпгрейт на спирачките са по-широки и КАЧЕСТВЕНИ гуми, чак когато фабричната система няма достатъчно спирачно усилие за да ги блокира, чак тогава може да се мисли за по-силни спирачни апарати!

VIPER-CHДата: Събота, 18.10.2014, 22:20:32 | Message # 44
BIKER

И си много прав и малко не си ;) За кво ги правят тогава многобуталните апарати,радиалните помпи и апарати,по-големи с повече контактна повърхност...за красота? Един пример -Ф20 и Н22 еднакви купета,едни кг а спирачната с-ма различна.

NightRiderДата: Събота, 18.10.2014, 22:40:08 | Message # 45
Aristocrat

Quote nightfighter ()
нищо не казахте за гумите
аз казах ама си го пропуснал :)

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda