Forum moderator: ZAPPA, batkosio, NSBOP  
Помощ за х22
marfi_9093Дата: Петък, 18.10.2013, 21:17:47 | Message # 61
Рокудан (6)

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 157
Статус: Офлайн
да сега ми стана напълно ясно за кфо иде реч  :D благодаря

nightfighterДата: Петък, 18.10.2013, 23:58:29 | Message # 62
4G H22A 4WS MT

Съобщения: 2035
Като вземаш мотора,не е ли комплект с ЕКУ П13? Като мотора ще ти стои стоков за какво ти е П28?
Не съм много сигурен,но нещо ми се върти,че то май не можеше,или се преработваше,за  да управлява пеперудите на всмукателния колектор.

eDanielДата: Събота, 19.10.2013, 01:08:29 | Message # 63
CULTIST
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
Именно :)

Quote NSBOP ()
Ако искаш да ти работят пеперудите и си купил P28 трябва да си купиш и IAB кит или да вземеш чарковете от друг стар комп.

プレリュード 夢のカ

nightfighterДата: Събота, 19.10.2013, 09:21:19 | Message # 64
4G H22A 4WS MT

Да,ти си го казал:) Как ме хванахте, че не съм чел цялата тема :) Имах някакви такива спомени отпреди, но не бях много сигурен :)

marfi_9093Дата: Събота, 19.10.2013, 19:46:30 | Message # 65
Рокудан (6)

Добър вечер колеги да ви се похваля днес си купих мотора Х22А естествено с благодарение на колегата ggushterov че купи колата заради мен  :D И всичко е ок пребрах се в 16.00ч и се почна и малко ми трябваше да пусна мотора в коша на сивика но баща ми вика аре стига бе утре ден няма ли  :D  та тампоните почти са готови поне левия и десния утре може и да го пусна в коша, нооо кфо правим с инсталацията че нещо много различна ми изгледа на Х22 и сивика, за сега викам да го направим с П13 комп пак нататък ше го мислим ако се прави тюнин тогава П28 комп, колеги или най вече Доминико да даде инфо кое каде и как ако не му е проблем! И на останали колеги съветите не ги отказвам  :D Благодаря!  След малко отивам да пия някоя друга бира за здравето на мотора че един месеч съм стискал  :D

Редактирано от marfi_9093 - Събота, 19.10.2013, 19:48:01

marfi_9093Дата: Неделя, 20.10.2013, 02:32:18 | Message # 66
Рокудан (6)

Наздраве колеги  alco

nightfighterДата: Неделя, 20.10.2013, 10:50:14 | Message # 67
4G H22A 4WS MT

Честито за двигателя! :)
Не се притеснявай за инсталацията, гледам че си от Пловдив, ще се видим някой ден като съм свободен и ще ти помогна. Ти направи първо механичната част.
За да работи коректно,този компютър му трябва ELD, намира се във външната кутия с предпазители на Прелюда!Освен това каква скоростна кутия ще ползваш, интерисува ме заради VSS. JDM P13 е супер за Х22А, има някои допълнителни функции,които ги няма, в европейските версии на P13.Единствения недостатък,е че има ограничител на 180км, не е сериозен проблем,лесно се премахва с друг чип.Лесно се намират за JDM версията и са все копия може и оригинали на извесни марки.

п.с. С какво ЕКУ е в момента Сивика? И преди да пускаш двигателя в коша, сменил ли си маховика и съединителя, понеже доколкото разбрах мотора е от автоматик?

Редактирано от nightfighter - Неделя, 20.10.2013, 11:01:06

marfi_9093Дата: Неделя, 20.10.2013, 12:32:42 | Message # 68
Рокудан (6)

То аз нищо не съм правил взех го компле тоест Гущера ми подари автоматичната кутия, та и аз викам поне ся да направя тампоните като има кутия, но аз няма да оставя така има някой работи който искам да оправя по мотора сега го слагам само и заради тампоните за да мога да ги направя и да са готови, А дали имат разлика тампоните с автомат и ръчка да не правя два комплекта тампони, значи маховика и съединителя трябва и тях да сменя а май и стартера я кажете нещо ако има още за смяна, лека полека да почна да ги набавям.

ggushterovДата: Неделя, 20.10.2013, 18:20:44 | Message # 69
Кудан (9)

Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
Маховик и съединител ти нямаш, ще трябва да си набавиш ако ще слагаш ръчни скорости. Стартера също се сменя. Полуоски имам и от 2та вида - трябва само да си избереш

eldesaДата: Неделя, 20.10.2013, 18:31:28 | Message # 70
Джудан (10)

Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
Quote marfi_9093 ()
да ви се похваля днес си купих мотора Х22А
честито  и наздраве .
Quote marfi_9093 ()
естествено с благодарение на колегата ggushterov че купи колата заради мен
Този Георги спирка няма :D :D :D .Трябва май да заобикаляме родното му място ,че как се е засилил worry види ли прелюд го сърбят ръцете да го разкости haha

ggushterovДата: Неделя, 20.10.2013, 18:49:22 | Message # 71
Кудан (9)

А бях казал, че ще поспра малко с Прелюдите :D

nightfighterДата: Неделя, 20.10.2013, 21:26:21 | Message # 72
4G H22A 4WS MT

Quote marfi_9093 ()
А дали имат разлика тампоните с автомат и ръчка да не правя два комплекта тампони

Предния тампон и планката му , този който е към радиатора са различни за автоматична и ръчна скоросна кутия.Точно каква беше разликата не се сещам в момента,аде някой от колегите които са правили смяна на кутии от автомат към ръчка да кажат.

ggushterovДата: Неделя, 20.10.2013, 21:27:47 | Message # 73
Кудан (9)

и тампони имам ;)

nightfighterДата: Неделя, 20.10.2013, 21:53:31 | Message # 74
4G H22A 4WS MT

Значи колега, за няколко неща се сещам,които трябва да се направят, преди да пускаш двигателя, вероятно ги знаеш, но ще ти ги нахвърлям набързо:
1.Да си смениш маховика,съединител,притискател.
2.Да си намериш ръчна скоросна кутия - на Прелюда съединителя е хидравличен, значи ти трябват двата цилиндъра, и някак да го вържеш към педала на съединителя.
3. Старер за ръчна скоросна кутия
4. Да се презапои едно съпротивление в ЕКУ- понеже в момента ти имаш П13 от автомат, което работи заедно с ЕКУ на автоматичната кутия.Презапоявайки съпротивлението, става П13 за ръчна кутия.
5. Ако няма да има климатичен компресор, да си намериш подходящ по-къс ремък.
6. Ако ще обслужваш двигателя - сега е момента,на място е много трудно когато е в Прелюда,а може да се окаже и невъзможно в Сивика :)
7.Скоростния лост с жилата-от ръчна скоросна кутия.
8. Други специфични неща за монтажа в Сивик, с които аз не съм особено запознат :)

marfi_9093Дата: Неделя, 20.10.2013, 22:09:16 | Message # 75
Рокудан (6)

Този тампон отпред до изпускателя май няма как да се монтира, няма нясто незнам дали ще има място за перката на радиатора.... Мотора още доста пъти ще се сваля и качва за да се направи всичко 6, май много бързам да го монтирам всмисал да оправя мястото на мотора дане стане тампоните на скоростите да са различни и да има някви разминавания и тогава става кофти тръпка,

п.п. Гущер за полуоските и аз още не съм решил, а ти нямаш ли някакъв маховик. Казваше че имаш ръчна кутия от х23кажи му кода да видя колко е дълга и тъка на татък....

Колеги кой с кфото може нека да помогне ще се реванширам  alco

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda