Помощ за х22
|
|
marfi_9093 | Дата: Петък, 18.10.2013, 21:17:47 | Message # 61 |
Рокудан (6)
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 157
Статус: Офлайн
| да сега ми стана напълно ясно за кфо иде реч благодаря
|
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 18.10.2013, 23:58:29 | Message # 62 |
4G H22A 4WS MT
Съобщения: 2035
| Като вземаш мотора,не е ли комплект с ЕКУ П13? Като мотора ще ти стои стоков за какво ти е П28? Не съм много сигурен,но нещо ми се върти,че то май не можеше,или се преработваше,за да управлява пеперудите на всмукателния колектор.
|
|
| |
eDaniel | Дата: Събота, 19.10.2013, 01:08:29 | Message # 63 |
CULTIST 4G BB2 H22A MT
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Администратори
Съобщения: 3030
| Именно
Quote NSBOP ( ) Ако искаш да ти работят пеперудите и си купил P28 трябва да си купиш и IAB кит или да вземеш чарковете от друг стар комп.
プレリュード 夢のカ
|
|
| |
nightfighter | Дата: Събота, 19.10.2013, 09:21:19 | Message # 64 |
4G H22A 4WS MT
| Да,ти си го казал:) Как ме хванахте, че не съм чел цялата тема Имах някакви такива спомени отпреди, но не бях много сигурен
|
|
| |
marfi_9093 | Дата: Събота, 19.10.2013, 19:46:30 | Message # 65 |
Рокудан (6)
| Добър вечер колеги да ви се похваля днес си купих мотора Х22А естествено с благодарение на колегата ggushterov че купи колата заради мен И всичко е ок пребрах се в 16.00ч и се почна и малко ми трябваше да пусна мотора в коша на сивика но баща ми вика аре стига бе утре ден няма ли та тампоните почти са готови поне левия и десния утре може и да го пусна в коша, нооо кфо правим с инсталацията че нещо много различна ми изгледа на Х22 и сивика, за сега викам да го направим с П13 комп пак нататък ше го мислим ако се прави тюнин тогава П28 комп, колеги или най вече Доминико да даде инфо кое каде и как ако не му е проблем! И на останали колеги съветите не ги отказвам Благодаря! След малко отивам да пия някоя друга бира за здравето на мотора че един месеч съм стискал
Редактирано от marfi_9093 - Събота, 19.10.2013, 19:48:01 |
|
| |
marfi_9093 | Дата: Неделя, 20.10.2013, 02:32:18 | Message # 66 |
Рокудан (6)
| Наздраве колеги
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 20.10.2013, 10:50:14 | Message # 67 |
4G H22A 4WS MT
| Честито за двигателя! Не се притеснявай за инсталацията, гледам че си от Пловдив, ще се видим някой ден като съм свободен и ще ти помогна. Ти направи първо механичната част. За да работи коректно,този компютър му трябва ELD, намира се във външната кутия с предпазители на Прелюда!Освен това каква скоростна кутия ще ползваш, интерисува ме заради VSS. JDM P13 е супер за Х22А, има някои допълнителни функции,които ги няма, в европейските версии на P13.Единствения недостатък,е че има ограничител на 180км, не е сериозен проблем,лесно се премахва с друг чип.Лесно се намират за JDM версията и са все копия може и оригинали на извесни марки.
п.с. С какво ЕКУ е в момента Сивика? И преди да пускаш двигателя в коша, сменил ли си маховика и съединителя, понеже доколкото разбрах мотора е от автоматик?
Редактирано от nightfighter - Неделя, 20.10.2013, 11:01:06 |
|
| |
marfi_9093 | Дата: Неделя, 20.10.2013, 12:32:42 | Message # 68 |
Рокудан (6)
| То аз нищо не съм правил взех го компле тоест Гущера ми подари автоматичната кутия, та и аз викам поне ся да направя тампоните като има кутия, но аз няма да оставя така има някой работи който искам да оправя по мотора сега го слагам само и заради тампоните за да мога да ги направя и да са готови, А дали имат разлика тампоните с автомат и ръчка да не правя два комплекта тампони, значи маховика и съединителя трябва и тях да сменя а май и стартера я кажете нещо ако има още за смяна, лека полека да почна да ги набавям.
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 20.10.2013, 18:20:44 | Message # 69 |
Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Маховик и съединител ти нямаш, ще трябва да си набавиш ако ще слагаш ръчни скорости. Стартера също се сменя. Полуоски имам и от 2та вида - трябва само да си избереш
|
|
| |
eldesa | Дата: Неделя, 20.10.2013, 18:31:28 | Message # 70 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| Quote marfi_9093 ( ) да ви се похваля днес си купих мотора Х22А честито и наздраве .Quote marfi_9093 ( ) естествено с благодарение на колегата ggushterov че купи колата заради мен Този Георги спирка няма .Трябва май да заобикаляме родното му място ,че как се е засилил види ли прелюд го сърбят ръцете да го разкости
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 20.10.2013, 18:49:22 | Message # 71 |
Кудан (9)
| А бях казал, че ще поспра малко с Прелюдите
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 20.10.2013, 21:26:21 | Message # 72 |
4G H22A 4WS MT
| Quote marfi_9093 ( ) А дали имат разлика тампоните с автомат и ръчка да не правя два комплекта тампони Предния тампон и планката му , този който е към радиатора са различни за автоматична и ръчна скоросна кутия.Точно каква беше разликата не се сещам в момента,аде някой от колегите които са правили смяна на кутии от автомат към ръчка да кажат.
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 20.10.2013, 21:27:47 | Message # 73 |
Кудан (9)
| и тампони имам
|
|
| |
nightfighter | Дата: Неделя, 20.10.2013, 21:53:31 | Message # 74 |
4G H22A 4WS MT
| Значи колега, за няколко неща се сещам,които трябва да се направят, преди да пускаш двигателя, вероятно ги знаеш, но ще ти ги нахвърлям набързо: 1.Да си смениш маховика,съединител,притискател. 2.Да си намериш ръчна скоросна кутия - на Прелюда съединителя е хидравличен, значи ти трябват двата цилиндъра, и някак да го вържеш към педала на съединителя. 3. Старер за ръчна скоросна кутия 4. Да се презапои едно съпротивление в ЕКУ- понеже в момента ти имаш П13 от автомат, което работи заедно с ЕКУ на автоматичната кутия.Презапоявайки съпротивлението, става П13 за ръчна кутия. 5. Ако няма да има климатичен компресор, да си намериш подходящ по-къс ремък. 6. Ако ще обслужваш двигателя - сега е момента,на място е много трудно когато е в Прелюда,а може да се окаже и невъзможно в Сивика 7.Скоростния лост с жилата-от ръчна скоросна кутия. 8. Други специфични неща за монтажа в Сивик, с които аз не съм особено запознат
|
|
| |
marfi_9093 | Дата: Неделя, 20.10.2013, 22:09:16 | Message # 75 |
Рокудан (6)
| Този тампон отпред до изпускателя май няма как да се монтира, няма нясто незнам дали ще има място за перката на радиатора.... Мотора още доста пъти ще се сваля и качва за да се направи всичко 6, май много бързам да го монтирам всмисал да оправя мястото на мотора дане стане тампоните на скоростите да са различни и да има някви разминавания и тогава става кофти тръпка,
п.п. Гущер за полуоските и аз още не съм решил, а ти нямаш ли някакъв маховик. Казваше че имаш ръчна кутия от х23кажи му кода да видя колко е дълга и тъка на татък....
Колеги кой с кфото може нека да помогне ще се реванширам
|
|
| |