Forum moderator: ZAPPA, NSBOP, batkosio  
Конверсия на дигитален километраж от JDM към USDM
donviniДата: Понеделник, 19.08.2013, 09:58:18 | Message # 31
Нанадан (7)

Град/Държава: Varna/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 250
Статус: Офлайн
Колега Nightfighter евала за труда много добре се е получило мисля че трябва да го патентоваш и да почнеш и пари да си правиш :D(да не пренебрегвам и колегата eDaniel евала) аз имам в наличност дигитален от лява и аналогов от дясна ама като ги разглобих и видях колко много работа има и то доста пипкава се отказах не мога да се справя ще ги прецакам и двата.Иначе ако имаш желание за направата на още един пиши едно Л.С. :D (разбира се с подходяща мотивация и бонификация :D )

MkillaДата: Понеделник, 19.08.2013, 10:24:01 | Message # 32
5th gen F20A4

Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
Поялника не е за всеки.Колегите са сръчни и им се получават нещата :)

Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold
Honda Civic FN2 Type R - now
Honda Civic Aerodeck - now

NSBOPДата: Понеделник, 19.08.2013, 11:18:10 | Message # 33
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Поддръжка
Съобщения: 2055
Всъщност не е чак толкова трудна тази операция. Ако има написано черно на бяло какво точно се прави би могло да стане доста бързо. Естествено поялника и дремела ще играят прилично :)
Слагането на шибидах с щора от 5-та генерация на 4-та е доста по-тегава операция ако трябва да направя сравнение...

galev_90Дата: Сряда, 22.01.2014, 07:58:56 | Message # 34
Хачидан (8)

Съобщения: 592
Първо искам да благодаря на колегата donvini  относно щедрия подарък :)
Започнах да преправя укдм километраж имам питане относно платката  с таймера показващ изминало разстояние.Колеги как аджеба трябва да седи тази платка, та да се вижда при затворен километраж, че нещо не мога да хвана края.Някой ако има подгодяща снимка нека сподели да ми помогне малко.Благодаря :)

batkosioДата: Сряда, 22.01.2014, 10:48:22 | Message # 35
BKDM

Съобщения: 915
Quote galev_90 ()
как аджеба трябва да седи тази платка
 Тя има само едно правилно положение, и използва огледало, за да проектира образа. Това, защото е в близкия край и ако бе сложена директно, понякога слънцето блести точно там. Найс, а :)

galev_90Дата: Сряда, 22.01.2014, 11:18:36 | Message # 36
Хачидан (8)

Хмммм явно ще се наложи да режа и да слагам огледало, понеже не видях да има такова: ))))
Пс.а това огледало аз отделно ли трябва да го сложа под някакъв ъгъл или просто си има такова от платката със скалите и трябва да му осигуря пряка видимост за да може да си отразява.?

Редактирано от galev_90 - Сряда, 22.01.2014, 19:27:17

nightfighterДата: Събота, 25.01.2014, 23:55:18 | Message # 37
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote donvini ()
трябва да го патентоваш и да почнеш и пари да си правиш

Съжалявам,не съм търговски тип :) Сам разбираш че това ми е хоби, нещата ги правя за удоволствие и разтоварване в свободното си време-което за съжаление не е много.Имам доста задължения и в работата и в къщи, така че от доста време не мога да завърша някои други започнати от мен неща.
С най-голямо удоволствие ще помагам със съвети, но не бих искал да се връщам към минали проекти.Направил ли съм го веднъж,вече предизвикателството го няма,и ми е досадно и неприятно да го правя пак.С две думи се превръща в работа, а поне за момента не се нуждая от още работа, имам си достатъчно :)

Още няколко снимки,които се надявам да подпомогнат твоя проект колега galev_90.

Тогава аз ака съм го измислил,и така съм го правил,  ти си го прави както прецениш за най-добре, има и други също добри вариянти, важното е да се затваря добре и да пасва на мястото за монтиране.
Успех!
Приложени файлове: 3740520.jpg (127.2 Kb) · 0204912.jpg (138.3 Kb) · 4750706.jpg (137.6 Kb) · 4710901.jpg (355.2 Kb) · 9744864.jpg (91.4 Kb) · 8542678.jpg (329.0 Kb)

galev_90Дата: Неделя, 26.01.2014, 07:53:59 | Message # 38
Хачидан (8)

Благодаря ти nightfighter.Аз ползвам малко по различен начин, всичко вече се затваря.Остана да вградя огледалото в долния ръб на капака и да го позатъмня(капака), и следва монтаж.Дано всичко пасне в колата, че голямо рязане и лепене е :)

Редактирано от galev_90 - Неделя, 26.01.2014, 07:54:48

donviniДата: Неделя, 26.01.2014, 09:25:27 | Message # 39
Нанадан (7)

Съобщения: 250
Колега Galev_90 за съжаление в опита си да направя нещо по километража с мойте доста схванати ръце за такива пипкави операции някъде го запилях това огледалце-или по-точно представляваше нещо подобно на дебело светлоотразително фолио.Та мисълта ми е че май не беше точно огледалце а материал който отразява светлината подобен на отразително фолио-мисля че със фолио ще имаш същия успех принципа е като на огледало просто трябва да отразява светлината.За това се чудиш какво е имало там защото не успях да го издиря в донора ми.Ще потърся и днес да видя няма ли да излезе от някъде но всичко съм нахвърлял в купето и е доста мъка да откриеш нещо толкова малко :D
Към колегата nighfighter казах го в кръга на шегата това с парите просто много ме изкефи че все пак някой е успял да го направи и някак си ми се искаше някой и на мен да ми го направи,но с течение на времето се сдобих с USDM и другата седмица ще е при мене.Относно свързването гледам че си писал че има разлики в USDM така че ще съм много благодарен ако помогнете за свързването че и там съм схванат :D .Виж ако става въпрос за лекарства не можеш ме бутна ама пипкави работи,схеми и свързване не са ми приоритет.

nightfighterДата: Неделя, 26.01.2014, 12:55:53 | Message # 40
4G H22A 4WS MT

Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
Quote donvini ()
Относно свързването гледам че си писал че има разлики в USDM така че ще съм много благодарен ако помогнете за свързването че и там съм схванат
 Нека да дойде пък ще го измислим, следвай описанието на конекторите които съм дал  , а и batkosio ги беше описал в неговата тема, моя Прелюд е USDM, неговия е EDM, като твоя.Разликата не е голяма, доколкото си спомням в местата на един или два проводника, споко ще помагаме :)

п.с. Имам едно полезно файлче, което показва как се разглобяват и вадят пинчетата на различните видове конектори,като почнеш ще ти го пратя.А Дани като има време може да го качи и в форума,че незнам как се качва .pdf файл

Редактирано от nightfighter - Неделя, 26.01.2014, 12:59:02

mom4i74Дата: Неделя, 26.01.2014, 13:54:34 | Message # 41
Джудан (10)

Съобщения: 2166
Веско метни ми го това файлче за ваденето на буксите на скайпа :)

HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS

galev_90Дата: Неделя, 26.01.2014, 14:59:00 | Message # 42
Хачидан (8)

Относно свързването мисля че на nightfightera описанието трябва да стане на моя прелюд.Моя е бб4 ако има значение :) Ако някой има идея нека сподели :)

bforceДата: Неделя, 26.01.2014, 17:35:43 | Message # 43
Годан (5)

Град/Държава: /Bulgaria
Група: Напреднали
Съобщения: 145
Аз имах проблеми с дигиталния USDM. Едно, че буксите на двата километража са различни и и второ, че когато свързах дигиталния със собствените му USDM кабели грешки ми даваше таблото за температура/гориво (някои лампички светеха когато не трябва). На мен batkosio ми помогна много. Обясни ми, че трябва да ползвам моите кабели и конекторите от USDM кабелите и ми прати един файл обяснено точно кое пинче къде отива. Ако някой иска ще му го пратя. :)

Редактирано от bforce - Неделя, 26.01.2014, 17:36:00

galev_90Дата: Събота, 01.02.2014, 14:14:09 | Message # 44
Хачидан (8)

Колеги спешно имам нужда от помощ понеже разглобих да слагам таблото.Свързах километража по схемата на nightfightera и стрелките светват червени, но скалите с километрите не искат да светнат.Изминатото разстояние също работи и се вижда.Какъв може да е проблема.От инвертора ли идва според вас, или от някаде другаде.Благодаря

NSBOPДата: Събота, 01.02.2014, 14:46:03 | Message # 45
МВР НСБОП
4G BB2 H22A MT

Съобщения: 2055
Луминисцентните тръби отзад може да са изгорели. Може и инвертора да има проблем. Най-малко възможно ми се вижда с кабелите да имаш проблем.

Search:

Being second is to be the first of the ones who lose.

- Ayrton Senna

I have no idols. I admire work, dedication and competence.

- Ayrton Senna

Success is 99 percent failure.

- Soichiro Honda

We only have one future, and it will be made of our dreams, if we have the courage to challenge convention.

- Soichiro Honda

Some dream to escape reality, some to change it forever.

- Soichiro Honda

Wherever I go, everyone is a little bit safer because I am there. Whenever I return home, everyone is happy I am there.
Wherever I am, anyone in need has a friend. It's a better life!

- Robert L.Humphrey

It is difficult to understand the universe if you only study one planet.

- Miyamoto Musashi

Our greatest glory is not in never failing, but in rising each and every time we fail.

- Confucius

It does not matter how slowly you go so long as you do not stop.

- Confucius

When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.

- Confucius

The only true wisdom is in knowing you know nothing.

- Socrates

A jug fills drop by drop.

- Buddha

Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.

- Buddha

Teachers open the door, but you must enter by yourself.

- Chinese Proverb

Soichiro Honda
Success is 99% failure.
Many people dream of success. To me success can be achieved only through repeated failure and introspection. In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure.
Научете повече
Soichiro Honda