Премеждия с BB2
|
|
TG_Fan | Дата: Неделя, 08.09.2013, 14:07:02 | Message # 91 |
 Нанадан (7)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 368
Статус: Офлайн
| Андро, ти на тфа пилене ли му казваш? Май си забравил , че това е спортна кола преди всичко, от самото начало е мислена и проектирана за такава, не е семеен хеч, който да се кара в 2000-2500 об/мин диапазон. Стария Сивик влизаше в червеното всеки път, когато съм го карал и познай- за 9000 км даже не ми беше пипнал маслото. А това което видя ти тогава беше голяма ръчка, обикновено се е карала до 3500 об/мин колата, никога не съм я настъпвал на студен мотор и тн, маслото беше купено от ТЕБ, така ,че ще предположа ,че е било качествено По-скоро ще заложа на некадърен ремонт. Въпроса е как мога да го докажа, за да имам някакви претенции към майстора????
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.09.2013, 14:41:25 | Message # 92 |
 5th gen F20A4
Град/Държава: Sofia, Sofiya/
Съобщения: 2171
| Точно , защото е спортна кола не би трябвало да има проблеми особено след ремонт.Как е направен ремонта е друга бирата.А какво общо има маслото , че не разбрах от написаното ? Според мен е редно да се върнеш в сервиза в който са ти ремонтирали колата и да ги попиташ какво е причинило смесването на антифриз с масло.Ако са пичове ще ти вземат колата да я прегледат ако ли не ще трябва да помислиш за друго решение.Според мен не е рентабилно да се занимаваш с този двигател и да влагаш в него.Има доста мотори 2-ра ръка както е казал и колега.Ако купето ти е в добро състояние и си решил да караш прелюда си го оправи.Ако е изгнило купето не влагай в нея повече и стотинка.Има бая обяви в нета за прелюди 4-та ген на доста прилични пари.
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
Редактирано от Mkilla - Неделя, 08.09.2013, 14:55:22 |
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:04:19 | Message # 93 |
 BIKER
Град/Държава: Sliven/Bulgaria
Съобщения: 4176
| Я заеби таа работа с връщането в сервиза,товане е голф да ти го направят на ново.Болтове на главата смени ли?22лв е бройката...първо това ще ти каже майстора-на отваряна глава се подменят гарнитура и болтове...какви претенции ще имаш?Не говоря,колко качествен е ремонта а, че си отишъл при кварталния майстор-в което няма нищо лошо,може и да е добър човека но кви гаранции търсиш?И в хонда сервиз да отидеш ,и там ще те хвърлят в тиквите.Това не е западна европа,да си вземеш документ и да ги съдиш после,тук си никой.Може да си я прегрял и да си изметнал главата,може да си я пукнал,гарнитура да си духнал....майстора ти да не е рентген?Ще иска да я отваря което си е пак време,труд,части и пари.
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:34:30 | Message # 94 |
 Кудан (9)
Град/Държава: Panagyurishte/Bulgaria
Съобщения: 1123
| Дам, малко е тегаво с болтовете положението, в Петък ги купувах и 1. Едва ги намерих и 2. Не бяха 22лв/бр а 28лв/бр. Ако не си ги сменил не виждам какви претенции може да имаш към сервиза, направо ще те върнат. Тук моя майстор ми каза, че ако не сменя болтовете вероятността да стане фал е много голяма тъй като се разтягат като ги свалиш.
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:36:58 | Message # 95 |
 BIKER
| Quote (ggushterov) 2. Не бяха 22лв/бр а 28лв/бр. Що не изчака 2седмици да ти ги взема на 22лв?Колко болта са всъщност? Quote (ggushterov) тъй като се разтягат като ги свалиш. разтягат се като ги стягаш втория път
"Човек преживява повече за 5 минути на мотор , отколкото някои за цял живот "-Бърт Мънро
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:44:35 | Message # 96 |
 Кудан (9)
| Щото ми се кара Прелюда и не ми се чакаше, иначе болтовете са 10бр само.
|
|
| |
mom4i74 | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:48:03 | Message # 97 |
 Джудан (10)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Съобщения: 2166
| КАто стигна до болтовете по натам ще ги порьчвам през общите порьчки. 70$ долара са в Щатите комлекта.
HONDA PRELUDE 5,97, H22A5,4WS
|
|
| |
ggushterov | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:48:43 | Message # 98 |
 Кудан (9)
| Дам, там има за 150$ ARP -та направо
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:49:59 | Message # 99 |
 5th gen F20A4
| Добре а каква е разликата в гаранцията на това , да обслужат примерно колата с ремъци и ролки и в това да и направят основен ремонт ?
Honda Prelude 5th gen F20A4 - sold Honda Civic FN2 Type R - now Honda Civic Aerodeck - now
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 08.09.2013, 18:57:00 | Message # 100 |
 BIKER
| Quote (Mkilla) Добре а каква е разликата в гаранцията на това , да обслужат примерно колата с ремъци и ролки и в това да и направят основен ремонт ? Къв е тоа въпрос?Разликата в гаранцията е огромна.Даваш гаранция на ангренаж(което аз не правя докато не видя колелетата) а иначе на целия мотор.Като не иска клиента да си купи нещо ,дето се налага да се смени а излезе с репликата-"то това ще върви още много" или "слагай го,нищо му няма" и гаранцията отива подяволите
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.09.2013, 19:18:11 | Message # 101 |
 5th gen F20A4
| Е как ще е огромна ? По тази логика казваш на клиента , че за да му е окей мотора му трябва гарнитура , болтове и тн.. и си носиш кръста ако не си го направил добре ? Не се заяждам а питам просто разликата като и едното и другото са ремонти правени от майстор и за едното има гаранции а за другото не
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 08.09.2013, 19:29:54 | Message # 102 |
 BIKER
| Чак са,пак не ти разбирам въпроса.Като не си го направил добре-сам си отговори.За кое няма гаранция?Като видя грозни ангренажни колела,как даму дам гаранция,а кой ми кажи ще си ги купи? Как да е,излезе,че на колегата му е пукната главата...агейн
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.09.2013, 19:41:14 | Message # 103 |
 5th gen F20A4
| Не бре човек Примерно когато се сменят ангренажните истории ( ролки , ремъци , помпа ) се дава гаранция от нормалните сервизи.Когато сменяш гарнитура на глава с прилежащите и там части защо да не се дава гаранция ? Това ми е въпроса и се чудя ако е така то защо е така ? И едното и другото са все ремонти.Дали ще ми смени ганитурата на главата калпаво или ще ми натегне ремъка и ще прееба ролката - краят е еднакъв т.е преебан мотор.Защо за едното да има гаранция а за другото не ?
|
|
| |
VIPER-CH | Дата: Неделя, 08.09.2013, 19:48:38 | Message # 104 |
 BIKER
| Кой е давал и не давал гаранции аз не знам но е нормално да дадеш за това което си правил като всичко се спазва .Лошото е,че у нас са други нещата.Първо колите са много стари и амортизирани дошли от запада на не се знае къв пробег,няма народа пари да ги обслужва и поддържа качествено а само се закърпва положението колкото да изкара още....бог знае колко.Частите са от скъпи до много евтини и т.н. Как да дадеш гаранция на кола дето е изтекла гаранцията преди 15години нещата са сложи и в детайли.
|
|
| |
Mkilla | Дата: Неделя, 08.09.2013, 20:02:26 | Message # 105 |
 5th gen F20A4
| Пак не отговорихме на въпроса.На мен примерно ми дадоха гаранция 50 000км като обслужвах колата и за нещастие се наложи да я ползвам точно поради натягане на ангренажният ремък.Когато се върнах приеха колата и не платих 1 стотинка и да не урочасам колата 40 000км по-късно проблеми нямам.Няма да изкарам тези 50 000 най-вероятно и ще сменя ролките с ремъците по-рано но въпроса за гарнитурата стои.Повечето сервизи дават гаранция ако те ти предоставят частите в което има логика.Аз лично вече не искам гаранции за частите а за труда т.е че са си свършили работата като хората.За частите аз си нося отговорността.Бултрако ( предполагам и Юби Ко ) дават 100 000км за ремъци и ролки с ОЕМ части купени от тях.Защо тогава при смяната на гарнитурата на главата да не може да има гаранции ако е само в нея проблема ? Та нали затова са майсторите да ти кажат дали въобще има смисъл да правиш нещо или не и да ти направят колата а не да я преебат повече ?
Редактирано от Mkilla - Неделя, 08.09.2013, 20:08:30 |
|
| |