ABS-4 генерация
|
|
aλexandro | Дата: Четвъртък, 17.11.2011, 23:30:36 | Message # 31 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Група: Редактори
Съобщения: 693
Статус: Офлайн
| При "неработеща" помпа на Прелюд 4, тя всъщност си работи електрически, но не създава необходимото налягане. Затова комютъра връща грешка "неработеща помпа на АБС". Симптопмите са следните - палиш, лампата на АБС изгасва, потегляш, и след 100 м (или по-малко), лампата светва и си до там с АБС-а. С теста който ZAPPA е показал, се разбира дали помпата е за ремонт (според ръководството, тя не се ремонтира а се подменя с нова). @picaso906: Не ти препоръчвам да държиш жицата прекалено много, защото там тече доста голям ток и веднъж пробвах с един кламер и си изгорих пръстите. Освен това В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не трябва да правиш грешката да завираш жицата между 32 и 33 извод - пробвал съм го вече отваря се работа с поялника после
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Четвъртък, 17.11.2011, 23:53:01 | Message # 32 |
Кудан (9)
Град/Държава: Sofia, Sofiya/Bulgaria
Група: Приятели
Съобщения: 1073
| Направих процедурата и шума от моторчето е постоянен.Обаче трака като косачка.Държах телчето така и слушах докато не ме опари.Трябва ли да трака така? Иначе тракането не се засилва,равномерно е. Added (17.11.2011, 22:53:01) ---------------------------------------------
Quote (aλexandro) При "неработеща" помпа на Прелюд 4, тя всъщност си работи електрически, но не създава необходимото налягане. Затова комютъра връща грешка "неработеща помпа на АБС". Симптопмите са следните - палиш, лампата на АБС изгасва, потегляш, и след 100 м (или по-малко), лампата светва и си до там с АБС-а. С теста който ZAPPA е показал, се разбира дали помпата е за ремонт (според ръководството, тя не се ремонтира а се подменя с нова).
А какъв е ремонта,ако не прави достатъчно налягане?Смяна или нещо по-просто? П.п. Мен ме опари,ама малко.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 18.11.2011, 00:03:35 | Message # 33 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 18.11.2011, 00:17:18 | Message # 34 |
Кудан (9)
| Проверих казанчето,на максимум е.
|
|
| |
ZAPPA | Дата: Петък, 18.11.2011, 00:37:46 | Message # 35 |
ARTIST
Град/Държава: Veliko Tyrnovo/Bulgaria
Съобщения: 1956
| Available for users only
PRELUDE 2.2 TYPE S
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 18.11.2011, 00:50:15 | Message # 36 |
Кудан (9)
| Ръководството го имам.Не знам как работи здрава помпа,моята стърже като косачка,а не като бор машина.Като и дойде реда на АБС системата ще се обадя.Жалко,че не се оказа нещо с което мога да се справя. Благодаря за търпението и помощта.
|
|
| |
aλexandro | Дата: Петък, 18.11.2011, 09:48:03 | Message # 37 |
Хачидан (8)
Град/Държава: Vratsa/Bulgaria
Съобщения: 693
| По всичко личи, че помпата ти е здрава. Трябва много внимателно да се проследи инсталацията и да се установи какво е пипано по нея, чак след това да се ремонтира каквото и да е по колата. Според моето мнение, никой уважаващ себе си майстор няма да тръгне да търси евентуален проблем по АБС-а при наличие на неясноти около инсталацията. Съвета ми е първо да се заемеш с нея
|
|
| |
pikaso906 | Дата: Петък, 18.11.2011, 13:38:46 | Message # 38 |
Кудан (9)
| ОК ще пиша като проверя инсталацията.
|
|
| |
nightfighter | Дата: Понеделник, 19.12.2011, 14:14:02 | Message # 39 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Колега, провери си датчиците на колелата.При мен се получи едно доста интересно явление,понеже сменях ABS компютъра с такъв от 4WS когато си слагах тази система, но все още не бях прекарал кабела към задните датчици,при стартиране на двигателя индикатора на ABS светваше и после съответно си изгасваше както е нормално,въпреки че нямаше задни датчици,при потегляне не светваше отново което ме учуди доста.При пробата обаче системата не работеше! Но не отчиташе и никаква грешка при движение на лампата.Естествено това доста ме притесни понеже не знаех колко читав е новия компютър,а и дали аз не съм объркал нещо при свързването.Обаче в момента когато съединих проводниците на датчиците всичко си сработи перфектно. С това искам да кажа че по всяка вероятност не отчита със индикация на лампата състоянието на датчиците(или поне моя),когато няма физическа връзка(кабела е отрязан и към двата),но може би ще индикира ако само единия датчик го няма(не съм го пробвал).Наистина доста се зачудих тогава но не съм се задълбавал повече ,но със сигурност ако нямаш някои датчик няма да ти работи ABS независимо дали ще свети лампата или не.
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.09.2013, 20:17:42 | Message # 40 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| Пичове след като смених днес и десният абс сенсор компа показва грешка 1 pump motor over run . ко ще рече туй. като запаля колата всичко изгасва и след това абс са светва . пробвах да изчистя грешката както е обяснил Елдеса само ,че като натисна педала и дам на контакт лампата изгасва и след това премигва само веднъж а не светва отново за да имам възможност да натискам отново педала ,и така шах -мат тука чета за палене на пръсти и други подобни ,обаче имам един въпрос .Колата е била с 4вс сега в момента не е това има ли значение ?
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
Редактирано от NightRider - Събота, 21.09.2013, 20:23:53 |
|
| |
eldesa | Дата: Събота, 21.09.2013, 21:04:07 | Message # 41 |
Джудан (10)
Град/Държава: /Bulgaria
Съобщения: 1207
| тук има 1 тема от Бат Косьо за грешка 1 .Последния пост
http://preludebg.com/forum/6-211-1
|
|
| |
NightRider | Дата: Събота, 21.09.2013, 21:07:07 | Message # 42 |
Aristocrat
Град/Държава: Cole Bay/Netherlands Antilles
Съобщения: 3685
| да погледнах я одеве обаче нито имам време никто желание да разглобявам целия абс утре ще видя на светло дали помпата работи нормално и после ще пиша , но най-вероятно ако е заминала помпата ще си купя нова и толкоз.
The Flying Dutchman FOR SALE Продава се
|
|
| |
respective | Дата: Петък, 27.09.2013, 16:12:22 | Message # 43 |
Нидан (2)
Група: Напреднали
Съобщения: 25
| Здравейте на всички и от мен,за съжаление първият ми пост тук ще бъде относно същата тази грешка която ни тормози така упорито всички! :)) Вече доста време карам така понеже не мога да се нарадвам все още на колата и не обръщам много внимание...но ето че дойде времето и аз да започна със отстраняването на това! Както на всички останали след запалване лампата светва и не гасне!! Като за начало пуснах самодиагностиката и ми изкара грешка 12! Това е за момента,утре ще проверя релето,помпата,нивото на течност-а,и дали няма скъсан датчик на някое от колелата и ще пиша :)) Поздрави
П.П Туко що окъсих помпата...и интересното е че не чувам нищо?? Някаква идея?
Редактирано от respective - Петък, 27.09.2013, 19:34:14 |
|
| |
eldesa | Дата: Петък, 27.09.2013, 21:24:43 | Message # 44 |
Джудан (10)
Съобщения: 1207
| Quote (respective) Туко що окъсих помпата...и интересното е че не чувам нищо?? Някаква идея?
тук ли даде късото?
Редактирано от eldesa - Петък, 27.09.2013, 21:30:59 |
|
| |
nightfighter | Дата: Петък, 27.09.2013, 22:02:23 | Message # 45 |
4G H22A 4WS MT
Град/Държава: Plovdiv/Bulgaria
Съобщения: 2035
| Ако помпата не работи след като си направил процедурата с окъсяването показана ти от eldesa, вероятно проблема е в нея.Бих те посъветвал да разгледаш това,мисля че ще намериш полезна информация. Ползвайки търсачката търсейки ,, ABS" ще ти излезнат още няколко полезни теми. С каквото можем ще помагаме,но сам разбираш че дистанционо трудно се локализират и решават проблеми.Единствено можем да се постараем да ти дадем съвети, но имай в предвид че полезноста на съвета който ще получиш основно зависи от предоставената от теб информация
п.с. Ако наистина проблема е в помпата според мен по-простия вариянт е, да потърсиш помпа втора ръка.В раздела ,,продавам части" има доста Прелюди, които се разпродават на части и цените са напълно достъпни.
п.п.с. Разгледай и линка за ABS на 4 ген,който е постнал batkosio в последния пост от горната тема.
Редактирано от nightfighter - Петък, 27.09.2013, 22:06:47 |
|
| |